Είστε εδώ

Τεχνολογία

Robocar: Το πρώτο αυτόνομο μοντέλο στο Goodwood

του Σωτήριου Χάλλα

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς κάθε χρονιάς στο χώρο του αυτοκινήτου και φέτος κλείνει 25 χρόνια ζωής περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του ένα εντελώς ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για το Robocar, το οποίο είναι ένα μοντέλο τόσο αυτόνομο που όχι απλά δε χρειάζεται οδηγό αλλά δεν έχει καν θέση για να καθίσει κάποιος άνθρωπος. Το Robocar κατασκευάζεται από την εταιρεία Roborace η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα το οποίο θα αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκίνητα που δε χρειάζονται οδηγό.

Το Robocar είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και διαθέτει 4 κινητήρες με τον κάθε ένα να αναλαμβάνει την κίνηση ενός τροχού κάνοντάς το έτσι, τετρακίνητο. Η ισχύς του κάθε κινητήρα φτάνει τους 183 ίππους με τη συνολική ιπποδύναμη να ξεπερνάει τους 500 ίππους.

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με πληθώρα αισθητήρων και ραντάρ προκειμένου να μπορεί να κινείται πλήρως αυτόνομα όμως η διάδρομη των 1.86 χλμ. του Goodwood θα αποτελέσει ιδιαίτερη πρόκληση καθώς θα πρέπει να ακολουθήσει μια διαδρομή η οποία οριοθετείται από ορθογώνια κομμάτια από άχυρο.

Ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και δούκας του Richmond, Τσαρλς Γκόρντον-Λένοξ, δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που ο θεσμός θα γιορτάσει το αργυρό ιωβηλαίο του με την πρώτη ανάβαση του λόφου από ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.