Είστε εδώ

Τεχνολογία

Robocar: Το πρώτο αυτόνομο μοντέλο στο Goodwood

του Σωτήριου Χάλλα

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς κάθε χρονιάς στο χώρο του αυτοκινήτου και φέτος κλείνει 25 χρόνια ζωής περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του ένα εντελώς ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για το Robocar, το οποίο είναι ένα μοντέλο τόσο αυτόνομο που όχι απλά δε χρειάζεται οδηγό αλλά δεν έχει καν θέση για να καθίσει κάποιος άνθρωπος. Το Robocar κατασκευάζεται από την εταιρεία Roborace η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα το οποίο θα αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκίνητα που δε χρειάζονται οδηγό.

Το Robocar είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και διαθέτει 4 κινητήρες με τον κάθε ένα να αναλαμβάνει την κίνηση ενός τροχού κάνοντάς το έτσι, τετρακίνητο. Η ισχύς του κάθε κινητήρα φτάνει τους 183 ίππους με τη συνολική ιπποδύναμη να ξεπερνάει τους 500 ίππους.

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με πληθώρα αισθητήρων και ραντάρ προκειμένου να μπορεί να κινείται πλήρως αυτόνομα όμως η διάδρομη των 1.86 χλμ. του Goodwood θα αποτελέσει ιδιαίτερη πρόκληση καθώς θα πρέπει να ακολουθήσει μια διαδρομή η οποία οριοθετείται από ορθογώνια κομμάτια από άχυρο.

Ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και δούκας του Richmond, Τσαρλς Γκόρντον-Λένοξ, δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που ο θεσμός θα γιορτάσει το αργυρό ιωβηλαίο του με την πρώτη ανάβαση του λόφου από ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.