Είστε εδώ

Τεχνολογία

Renault: Χειρίζεσαι το σπίτι από το αυτοκίνητο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Renault αγκαλιάζει το πλήρως διασυνδεδεμένο μέλλον, καθώς ετοιμάζεται να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να ελέγχουν το “έξυπνο” σπίτι τους μέσα από το infotainment του αυτοκινήτου τους.

Η παρουσίαση αυτής της νέας τεχνολογίας γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών CES 2020 που γίνεται στο Λας Βέγκας 7 – 10 Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι η γαλλική εταιρεία δεν έχει ιδιαίτερη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι άνθρωποι της Renault συνεργάστηκαν με την εταιρεία Otodo η οποία είναι εξειδικευμένη στα διασυνδεδεμένα συστήματα. Μάλιστα, αυτό που έχουν καταφέρει είναι όχι μόνο να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών του σπιτιού μέσα από το αυτοκίνητο, αλλά να μπορούν να πετύχουν τέτοιο βαθμό αυτοματοποίησης, που ο χρήστης σχεδόν να μη χρειάζεται να ασχοληθεί ποτέ ξανά με κάποιες λειτουργίες.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία σεναρίων. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα σενάριο αναχώρησης, δηλαδή μια ακολουθία ενεργειών που θα γίνονται αυτόματα όταν φεύγει το πρωί από το σπίτι για να πάει στην εργασία του και ένα σενάριο επιστροφής, που θα ενεργοποιείται όταν φεύγει από την εργασία για να επιστρέψει στο σπίτι.

Σε αυτά τα σενάρια μπορούν να περιλαμβάνονται στοιχεία όπως το άνοιγμα ή κλείσιμο της πόρτας του parking, η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της θέρμανσης, το άναμμα ή σβήσιμο των φώτων κ.α.

Τα σενάρια είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα και μετά τη ρύθμισή τους, ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα, με εξαίρεση το γεγονός ότι το αυτοκίνητο πριν ενεργοποιήσει κάποιο σενάριο θα ρωτάει τον χρήστη και θα του ζητάει να δώσει το OK, αν θέλει να προχωρήσουν οι λειτουργίες που είναι κάθε φορά προγραμματισμένες.

Το σύστημα λειτουργεί και αντίστροφα αφού ο χρήστης θα μπορεί από το σπίτι του να δώσει εντολή στο αυτοκίνητο ότι ετοιμάζεται να φύγει, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων παράγοντες όπως η θερμοκρασία και το αν θέλει να είναι αναμμένα τα φώτα.

Το λανσάρισμα της υπηρεσίας θα γίνει μέσα στο 2021 και θα αφορά όλα τα μοντέλα των Γάλλων που φέρουν το infotainment Easy Link, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται τα Clio, Captur και το αμιγώς ηλεκτρικό Zoe.

Σχετικά άρθρα

To γράμμα R αποτελεί τη «σφραγίδα» που βάζει η Volkswagen στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της.

Το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα μπορεί κάποιος να αγοράσει την Giulietta, τουλάχιστον στην τρέχουσα μορφή της, καθώς μέχρι το τέλος του έτους η Alfa Romeo θα έχει σταματήσει την κατασκευή της.

Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online.

Η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης είναι ένα από τα «στοιχήματα» που θέλει να κερδίσει στο εγγύς μέλλον η Volvo.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το Γκραν Πρι Αγγλίας στην πίστα του Σίλβερστον είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου. 

Όμως λόγω κορωνοϊού τίποτα δεν είναι σίγουρο για τη διεξαγωγή του κάτι που θα αποφασιστεί στο τέλος Απριλίου. 

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως χρειαστούν ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η χάραξη πορείας σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, όπως αυτή που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, απαιτεί ψυχραιμία, μεθοδικότητα και γνώσεις.

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η τελευταία γενιά του Jimny, έχουμε δει πολλές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι μια πεντάθυρη έκδοση, όμως καμία μέχρι τώρα δεν ήταν επίσημη.

Με πάνω από 76.500 κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την αναστολή της παραγωγής στα εργοστάσια που βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Μπορεί σημαντικό ποσοστό της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο να έχει “παγώσει” λόγω του κορωνοϊού, όμως τα σχέδια των επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα συνεχίζονται, όπως συμβαίνει και με τη μετατροπή της Racing Point σε εργοστασιακή ομάδα της Aston Martin από το 2021.