Είστε εδώ

Τεχνολογία

Renault: Χειρίζεσαι το σπίτι από το αυτοκίνητο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Renault αγκαλιάζει το πλήρως διασυνδεδεμένο μέλλον, καθώς ετοιμάζεται να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να ελέγχουν το “έξυπνο” σπίτι τους μέσα από το infotainment του αυτοκινήτου τους.

Η παρουσίαση αυτής της νέας τεχνολογίας γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών CES 2020 που γίνεται στο Λας Βέγκας 7 – 10 Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι η γαλλική εταιρεία δεν έχει ιδιαίτερη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι άνθρωποι της Renault συνεργάστηκαν με την εταιρεία Otodo η οποία είναι εξειδικευμένη στα διασυνδεδεμένα συστήματα. Μάλιστα, αυτό που έχουν καταφέρει είναι όχι μόνο να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών του σπιτιού μέσα από το αυτοκίνητο, αλλά να μπορούν να πετύχουν τέτοιο βαθμό αυτοματοποίησης, που ο χρήστης σχεδόν να μη χρειάζεται να ασχοληθεί ποτέ ξανά με κάποιες λειτουργίες.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία σεναρίων. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα σενάριο αναχώρησης, δηλαδή μια ακολουθία ενεργειών που θα γίνονται αυτόματα όταν φεύγει το πρωί από το σπίτι για να πάει στην εργασία του και ένα σενάριο επιστροφής, που θα ενεργοποιείται όταν φεύγει από την εργασία για να επιστρέψει στο σπίτι.

Σε αυτά τα σενάρια μπορούν να περιλαμβάνονται στοιχεία όπως το άνοιγμα ή κλείσιμο της πόρτας του parking, η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της θέρμανσης, το άναμμα ή σβήσιμο των φώτων κ.α.

Τα σενάρια είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα και μετά τη ρύθμισή τους, ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα, με εξαίρεση το γεγονός ότι το αυτοκίνητο πριν ενεργοποιήσει κάποιο σενάριο θα ρωτάει τον χρήστη και θα του ζητάει να δώσει το OK, αν θέλει να προχωρήσουν οι λειτουργίες που είναι κάθε φορά προγραμματισμένες.

Το σύστημα λειτουργεί και αντίστροφα αφού ο χρήστης θα μπορεί από το σπίτι του να δώσει εντολή στο αυτοκίνητο ότι ετοιμάζεται να φύγει, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων παράγοντες όπως η θερμοκρασία και το αν θέλει να είναι αναμμένα τα φώτα.

Το λανσάρισμα της υπηρεσίας θα γίνει μέσα στο 2021 και θα αφορά όλα τα μοντέλα των Γάλλων που φέρουν το infotainment Easy Link, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται τα Clio, Captur και το αμιγώς ηλεκτρικό Zoe.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.