Είστε εδώ

Τεχνολογία

Pronto AI: 5.000 αυτόνομα χιλιόμετρα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Άντονι Λεβαντόφσκι είναι ένας μηχανικός ο οποίος έχει ιδρύσει μια εταιρεία, την Pronto AI, που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης οι οποίες λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο από τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτή τη στιγμή.

Προκειμένου να δώσει απτές αποδείξεις της αποτελεσματικότητας των συστημάτων που αναπτύσσει η εταιρεία του αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι σχεδόν 5.000 χλμ. (4.987 για την ακρίβεια) με ένα τροποποιημένο Prius στο οποίο ξεκίνησε από τη δυτική ακτή των Η.Π.Α. και συγκεκριμένα τη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο και έφτασε στην ανατολική ακτή, στη γέφυρα George Washington στη Νέα Υόρκη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τα στοιχεία που έφερε το Prius θεωρούνται επιπέδου 2 τη στιγμή που υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα μπορούσε να γίνει μόνο με κάποιο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με συστήματα επιπέδου 4.

Αυτό που υποστηρίζει ο Λεβαντόφσκι είναι ότι τα συστήματα της Pronto AI μπορούν να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι επειδή βασίζονται στη δημιουργία νευρωνικών δικτύων και στην εκμάθηση από υπολογιστές. Κοινώς, μπορούν να ξεκινήσουν από συστήματα χαμηλών δυνατοτήτων και σταδιακά να μαθαίνουν να “οδηγούν” όπως οι άνθρωποι μέσα από τα διάφορα δεδομένα που συλλέγουν.

Με τη δημοσίευση του βίντεο ο Λεβαντόφσκι ανακοίνωσε το λογισμικό Copilot που είναι το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο λογισμικό της εταιρείας και προορίζεται για μεγάλα επαγγελματικά οχήματα όπως είναι οι τράκτορες.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.