Είστε εδώ

Τεχνολογία

Porsche: Την παρκάρεις από το κινητό σου (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η νέα γενιά της Porsche Cayenne παρουσιάστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο στην Κρήτη και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει συμπεριλάβει στον εξοπλισμό της και τη δυνατότητα αυτόματου ή απομακρυσμένου παρκαρίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή το μέγεθος του γερμανικού SUV είναι αρκετά μεγάλο κρίθηκε απαραίτητη η προσθήκη της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά την υποβοήθηση στάθμευσης έτσι έχουν τοποθετηθεί 12 αισθητήρες και 4 κάμερες περιμετρικά μέσω των οποίων δημιουργείται μία πλήρης εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Ακόμα, η Cayenne είναι εξοπλισμένη με σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος το οποίο όταν το αυτοκίνητο περάσει δίπλα από μία κενή θέση τη μετράει με τη βοήθεια υπερήχων για να δει αν έχει επαρκές μήκος και αν ταιριάζει τότε μπορεί να παρκάρει εντελώς αυτόματα, χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό.

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, η Porsche Cayenne δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό της να την παρκάρει χωρίς να βρίσκεται μέσα, απλά χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή της εταιρείας για smartphones. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο ξεκούραστη η διαδικασία του parking και δεν υπάρχει πρόβλημα με στενούς χώρους όπου μετά το παρκάρισμα ο οδηγός δε θα μπορούσε να βγει.

Φυσικά για λόγους ασφαλείας τα συστήματα του αυτοκινήτου μπορούν να παρέμβουν στα φρένα ανά πάσα στιγμή όπως αν εντοπίσουν κάποιον πεζό ή κάποιο αυτοκίνητο που περνάει από την πίσω μεριά την ώρα που ξεπαρκάρει.

Με τεχνολογίες όπως αυτές το παρκάρισμα γίνεται πολύ πιο εύκολο. Άραγε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των συστημάτων αυτών;

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.