Είστε εδώ

Τεχνολογία

Porsche: Την παρκάρεις από το κινητό σου (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η νέα γενιά της Porsche Cayenne παρουσιάστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο στην Κρήτη και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει συμπεριλάβει στον εξοπλισμό της και τη δυνατότητα αυτόματου ή απομακρυσμένου παρκαρίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή το μέγεθος του γερμανικού SUV είναι αρκετά μεγάλο κρίθηκε απαραίτητη η προσθήκη της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά την υποβοήθηση στάθμευσης έτσι έχουν τοποθετηθεί 12 αισθητήρες και 4 κάμερες περιμετρικά μέσω των οποίων δημιουργείται μία πλήρης εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Ακόμα, η Cayenne είναι εξοπλισμένη με σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος το οποίο όταν το αυτοκίνητο περάσει δίπλα από μία κενή θέση τη μετράει με τη βοήθεια υπερήχων για να δει αν έχει επαρκές μήκος και αν ταιριάζει τότε μπορεί να παρκάρει εντελώς αυτόματα, χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό.

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, η Porsche Cayenne δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό της να την παρκάρει χωρίς να βρίσκεται μέσα, απλά χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή της εταιρείας για smartphones. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο ξεκούραστη η διαδικασία του parking και δεν υπάρχει πρόβλημα με στενούς χώρους όπου μετά το παρκάρισμα ο οδηγός δε θα μπορούσε να βγει.

Φυσικά για λόγους ασφαλείας τα συστήματα του αυτοκινήτου μπορούν να παρέμβουν στα φρένα ανά πάσα στιγμή όπως αν εντοπίσουν κάποιον πεζό ή κάποιο αυτοκίνητο που περνάει από την πίσω μεριά την ώρα που ξεπαρκάρει.

Με τεχνολογίες όπως αυτές το παρκάρισμα γίνεται πολύ πιο εύκολο. Άραγε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των συστημάτων αυτών;

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.