Είστε εδώ

Τεχνολογία

Porsche: Την παρκάρεις από το κινητό σου (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η νέα γενιά της Porsche Cayenne παρουσιάστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο στην Κρήτη και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει συμπεριλάβει στον εξοπλισμό της και τη δυνατότητα αυτόματου ή απομακρυσμένου παρκαρίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή το μέγεθος του γερμανικού SUV είναι αρκετά μεγάλο κρίθηκε απαραίτητη η προσθήκη της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά την υποβοήθηση στάθμευσης έτσι έχουν τοποθετηθεί 12 αισθητήρες και 4 κάμερες περιμετρικά μέσω των οποίων δημιουργείται μία πλήρης εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Ακόμα, η Cayenne είναι εξοπλισμένη με σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος το οποίο όταν το αυτοκίνητο περάσει δίπλα από μία κενή θέση τη μετράει με τη βοήθεια υπερήχων για να δει αν έχει επαρκές μήκος και αν ταιριάζει τότε μπορεί να παρκάρει εντελώς αυτόματα, χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό.

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, η Porsche Cayenne δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό της να την παρκάρει χωρίς να βρίσκεται μέσα, απλά χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή της εταιρείας για smartphones. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο ξεκούραστη η διαδικασία του parking και δεν υπάρχει πρόβλημα με στενούς χώρους όπου μετά το παρκάρισμα ο οδηγός δε θα μπορούσε να βγει.

Φυσικά για λόγους ασφαλείας τα συστήματα του αυτοκινήτου μπορούν να παρέμβουν στα φρένα ανά πάσα στιγμή όπως αν εντοπίσουν κάποιον πεζό ή κάποιο αυτοκίνητο που περνάει από την πίσω μεριά την ώρα που ξεπαρκάρει.

Με τεχνολογίες όπως αυτές το παρκάρισμα γίνεται πολύ πιο εύκολο. Άραγε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των συστημάτων αυτών;

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.