Είστε εδώ

Τεχνολογία

nVidia: Αναπτύσσει με τη Volvo τον Xavier

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο τα αυτοκίνητα θα πλησιάζουν τους υπολογιστές τόσο οι εταιρείες από τους δύο χώρους θα έρχονται πιο κοντά η μία στην άλλη, όπως η Volvo με την nVidia οι οποίες συνεργάζονται πάνω στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Συγκεκριμένα η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία και η αμερικάνικη εταιρεία που είναι ηγέτης στο χώρο των καρτών γραφικών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναπτύσσουν ένα σύστημα υψηλής επεξεργαστικής ισχύος το οποίο θα είναι ικανό να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο δεδομένων που θα παράγουν οι διάφοροι αισθητήρες και οι κάμερες στα μελλοντικά πλήρως αυτόνομα μοντέλα της Volvo.

Η ονομασία της πλατφόρμας που αναπτύσσουν είναι Drive AGX Xavier και θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοηνμοσύνης προκειμένου να αποφασίζει πώς θα αντιδράει το αυτοκίνητο ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατύν στο περιβάλλον του. Η συνεργασία Volvo – nVidia έχει ξεκινήσει απο το 2017 με το σύστημα να σχεδιάζουν ότι θα αρχίσει να τοποθετείται στα πρώτα μοντέλα που θ βασίζονται στη νέα πλατφόρμα που ετοιμάζουν οι Σουηδοί, την SPA2.

Η πλατφόρμα αυτή θα είναι τόσο εξελιγμένη που θα μπορεί να συνδυάζεται με συστήματα όπως αυτό της nVidia όμως, πέρα από αυτό, θα μπορεί να υποστηρίξει πληθώρα μοντέλων καθώς επάνω της θα μπορούν βασιστούν τόσο συμβατικά όσο και υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.