Είστε εδώ

Τεχνολογία

nVidia: Αναπτύσσει με τη Volvo τον Xavier

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο τα αυτοκίνητα θα πλησιάζουν τους υπολογιστές τόσο οι εταιρείες από τους δύο χώρους θα έρχονται πιο κοντά η μία στην άλλη, όπως η Volvo με την nVidia οι οποίες συνεργάζονται πάνω στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Συγκεκριμένα η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία και η αμερικάνικη εταιρεία που είναι ηγέτης στο χώρο των καρτών γραφικών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναπτύσσουν ένα σύστημα υψηλής επεξεργαστικής ισχύος το οποίο θα είναι ικανό να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο δεδομένων που θα παράγουν οι διάφοροι αισθητήρες και οι κάμερες στα μελλοντικά πλήρως αυτόνομα μοντέλα της Volvo.

Η ονομασία της πλατφόρμας που αναπτύσσουν είναι Drive AGX Xavier και θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοηνμοσύνης προκειμένου να αποφασίζει πώς θα αντιδράει το αυτοκίνητο ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατύν στο περιβάλλον του. Η συνεργασία Volvo – nVidia έχει ξεκινήσει απο το 2017 με το σύστημα να σχεδιάζουν ότι θα αρχίσει να τοποθετείται στα πρώτα μοντέλα που θ βασίζονται στη νέα πλατφόρμα που ετοιμάζουν οι Σουηδοί, την SPA2.

Η πλατφόρμα αυτή θα είναι τόσο εξελιγμένη που θα μπορεί να συνδυάζεται με συστήματα όπως αυτό της nVidia όμως, πέρα από αυτό, θα μπορεί να υποστηρίξει πληθώρα μοντέλων καθώς επάνω της θα μπορούν βασιστούν τόσο συμβατικά όσο και υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.

Όμιλος Σφακιανάκη

Μάζεψε τις ζημιές τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και στη μητρική, η Σφακιανάκης, στο α' τρίμηνο του έτους ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των EBITDA, παρά την πτώση των πωλήσεων.  Ειδικότερα, οι ζημίες προ φόρων για τον Όμιλο ήταν €3,9 εκ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το Α’ τετράμηνο του 2019 προκύπτει άνοδος πτήσεων και διακινούμενων επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Αλόνσο στο Indy 500

Ο Φερνάντο Αλόνσο σχεδίαζε να τρέξει στον φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (Indy 500), όμως ο Ισπανός οδηγός δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Renault

Το μύθο ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα δε μπορούν να έχουν πιο σπορ παρουσιαστικό έρχεται να καταρρίψει η νέα έκδοση ονόματι Black των Renault Scenic και Grand Scenic.

Mercedes GLE

Δε χρειάζεται να μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ώστε να γνωρίσει τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξελίσσει η Mercedes, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη συγκεκριμένη GLE.

Hyundai

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Skoda

Γνωρίζουμε ήδη ότι στις 23 Μαΐου η Skoda θα αποκαλύψει την ανανεωμένη Superb, ενώ η τσέχικη εταιρεία μας ενημερώνει ότι από τη γκάμα της ναυαρχίδας δε θα απουσιάζει η πρακτικότερη έκδοση Scout, με station wagon αμάξωμα.

Volkswagen

Παραδοσιακά η Volkswagen μας συστήνει στο “SOWO European Experience”, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος από 18 έως 19 Μαΐου στην Πολιτεία της Τζόρτζια, πρωτότυπα βελτιωμένα σπορ μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμας της.

Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4WD

Μπορεί να μην είναι η πρώτη μας συνάντηση με το ανανεωμένο Vitara καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτ