Είστε εδώ

Τεχνολογία

nVidia: Αναπτύσσει με τη Volvo τον Xavier

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο τα αυτοκίνητα θα πλησιάζουν τους υπολογιστές τόσο οι εταιρείες από τους δύο χώρους θα έρχονται πιο κοντά η μία στην άλλη, όπως η Volvo με την nVidia οι οποίες συνεργάζονται πάνω στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Συγκεκριμένα η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία και η αμερικάνικη εταιρεία που είναι ηγέτης στο χώρο των καρτών γραφικών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναπτύσσουν ένα σύστημα υψηλής επεξεργαστικής ισχύος το οποίο θα είναι ικανό να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο δεδομένων που θα παράγουν οι διάφοροι αισθητήρες και οι κάμερες στα μελλοντικά πλήρως αυτόνομα μοντέλα της Volvo.

Η ονομασία της πλατφόρμας που αναπτύσσουν είναι Drive AGX Xavier και θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοηνμοσύνης προκειμένου να αποφασίζει πώς θα αντιδράει το αυτοκίνητο ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατύν στο περιβάλλον του. Η συνεργασία Volvo – nVidia έχει ξεκινήσει απο το 2017 με το σύστημα να σχεδιάζουν ότι θα αρχίσει να τοποθετείται στα πρώτα μοντέλα που θ βασίζονται στη νέα πλατφόρμα που ετοιμάζουν οι Σουηδοί, την SPA2.

Η πλατφόρμα αυτή θα είναι τόσο εξελιγμένη που θα μπορεί να συνδυάζεται με συστήματα όπως αυτό της nVidia όμως, πέρα από αυτό, θα μπορεί να υποστηρίξει πληθώρα μοντέλων καθώς επάνω της θα μπορούν βασιστούν τόσο συμβατικά όσο και υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Σχετικά άρθρα

Πριν από μερικές μέρες η Porsche μας παρουσίασε τη νέα 911 Targa, ενώ τώρα μας δείχνει με ποιο τρόπο τιμά το ένδοξο παρελθόν της.

Αν και η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή της Μ5, την εμφάνισή τους έκαναν κάποιες αναφορές σχετικά με την επόμενη γενιά του γερμανικού μοντέλου.

Δημόσια πρόσκληση απευθύνει η Lexus σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου IS.

Το πράσινο φως έδωσε επίσημα η αυστριακή κυβέρνηση, ώστε η Formula 1 να μπορέσει να διοργανώσει στη χώρα τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με όλες τις ενδείξεις μέχρι στιγμής να συνηγορούν ότι στο Σπίλμπεργκ θα γίνει και το δεύτερο Γκραν Πρι του πρωταθλήματος.

Η Alfa Romeo έχει ανακοινώσει ότι μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο plug-in υβριδικό crossover με την ονομασία Tonale, ενώ τώρα υπάρχουν αναφορές ότι οι Ιταλοί θα μας συστήσουν ακόμα ένα νέο μοντέλο, το 2022, με τη διαφορά ότι αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Πριν από δυο περίπου εβδομάδες σας ενημερώσαμε για την άφιξη του νέου Ford Kuga στην Ελλάδα, τις τιμές και τους κινητήρες του.

Όταν διασχίζεις την Αφρική, επόμενο είναι να έχεις παράξενες συναντήσεις. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις απαγορεύσεις που ισχύουν στις αεροπορικές μετακινήσεις και εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, ειδικότερα για το τι ισχύει με την υποχρεωτική προληπτική καραντίνα η οποία θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις, για την

Οι πετρελαιοκινητήρες δεν έχουν πεθάνει, όπως επιμένουν ορισμένοι κάποιοι, σαφέστατα όμως οι βενζινοκινητήρες έχουν προβάδισμα λόγω μιας νέας γενιά κινητήρων με λιγότερα κ.εκ. και κυλίνδρους, κάτι που ισχύει και στη γκάμα του νέου Opel Corsa.

Μετά τα γεγονότα της 25ης Μαΐου στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών όπου δολοφονήθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ, μαζί με τις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας αλλά και σε άλλα κράτη ανά τον κόσμο, πλήθος διάσημων προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους μεταξ