Είστε εδώ

Τεχνολογία

Nissan: Το "έξυπνο" μπαλάκι του γκολφ (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε να παίξετε γκολφ και δε χρειαζόταν να περάσετε χιλιάδες ώρες προπόνησης, αλλά πετυχαίνατε όλους τους στόχους με την πρώτη μπαλιά, ακόμα και αν έχετε μηδενική εμπειρία;

Και όμως, αυτό μπορεί να γίνει αν έχετε πάρει μαζί σας το νέο μπαλάκι που κατασκεύασε η Nissan. Σε αυτό έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ProPILOT 2.0. Πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν στα μοντέλα τους, ώστε σήμερα οι οδηγοί να απολαμβάνουν πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και αύριο ημιαυτόνομη ή ακόμα και πλήρως αυτόνομη κίνηση.

Το εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο μπαλάκι, είναι ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο παίκτης είναι να το σπρώξει με το μπαστούνι και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει να κινηθεί κατάλληλα, ώστε να καταλήξει μέσα στην τρύπα. Έτσι, ακόμα και ένα παιδί τεσσάρων ετών μπορεί να παίζει σαν επαγγελματίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που λειτουργεί η τεχνολογία που υπάρχει μέσα στο μπαλάκι. Για να δουλέψει χρειάζεται η συνεργασία μιας κάμερας η οποία εντοπίζει τις θέσεις όπου βρίσκονται το μπαλάκι και η τρύπα. Αφού γίνει ο υπολογισμός και ανάλογα με τη δύναμη που θα δεχτεί το μπαλάκι στην αρχή, τα ηλεκτρονικά στο εσωτερικό του υπολογίζουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ώστε να βρεθεί μέσα στην τρύπα.

Η Nissan με αυτόν τον τρόπο μας δείχνει για τι είναι ικανή η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που διαθέτει η οποία προς το παρόν, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, περιορίζεται στους αυτοκινητόδρομους, όμως από τη στιγμή της εισόδου του αυτοκινήτου μέχρι την έξοδο, ο οδηγός δε χρειάζεται να κάνει τίποτα.

Φυσικά πρόκειται περί μιας ιδέας η οποία δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά οπότε το γκολφ θα συνεχίσει να είναι ένα άθλημα που θα απαιτεί πολλές ώρες προπόνησης.

Σχετικά άρθρα

Formula 1 - Γκραν Πρι Βραζιλίας

Το Γκραν Πρι για την πρώτη θέση τόσο για τον τίτλο των οδηγών, όσο και για τον αντίστοιχο των κατασκευαστών δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον καθώς ο Χάμιλτον και η Mercedes έχουν ήδη κατακτήσει τους αντίστοιχους τίτλους.

Formula 1, R.B. Aston Martin

Ο 23χρονος Ταϊλανδός Άλεξ Άλμπον που αντικατέστησε τον Γκασλί στα μέσα του πρωταθλήματος στην ομάδα R.B. Aston Martin υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα που διευθύνει ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Νέο Peugeot 208 1.2 Pure Tech 100

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, και το ωραίο πάντα θα ελκύει το ενδιαφέρον.

Ford

Οι εταιρείες προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν κάθε παράμετρο που έχει να κάνει με την κατασκευή αυτοκινήτων, με τη Ford αυτή τη φορά να παρουσιάζει ένα νέο τρόπο να φτιάχνει καθίσματα, ο οποίος φέρνει πολλές καινοτομίες.

Ford EcoSport ST – Line 1.0 140 PS

Το EcoSport είναι το σκαλοπάτι για να ανέβεις στα μεγαλύτερα Kuga και Edge.

H τριάδα της Ford στα SUV.

F1 in Schools 2019

Η ομάδα Arrow Racers είναι η μία από τις τρεις σχολικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του διαγωνισμού “F1 in Schools” που θα διεξαχθεί 22 - 27 Nοεμβρίου 2019 στο Αμπού Ντάμπι, την ίδια εβδομάδα που διεξάγεται και το τελευταίο Grand Prix της Formula 1 για το 2019

Hyundai

Ένας τομέας στον οποίο έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα πιο καινούρια αυτοκίνητα, αλλά συχνά περνάει απαρατήρητος, είναι η ησυχία στην καμπίνα, αφού πλέον οι επιβάτες δέχονται πολύ λιγότερα ηχητικά ερεθίσματα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Νέα Skoda Octavia

Στην Πράγα της Τσεχίας, στην έδρα της Skoda (για την ακρίβεια η πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ είναι η έδρα της, γύρω στα 50 χλμ. από την Πράγα) αποκαλύφθηκε η νέα Octavia.

Εκεί λοιπόν παρουσιάστηκε η 4η γενιά συνεχίζοντας κατά κάποιο τρόπο την παράδοση της ονομασίας που ξεκίνησε το 1959.

Volkswagen - Αυτόνομα

Η Volkswagen σκοπεύει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να χειρίζεται το αυτοκίνητο πλήρως αυτόνομα, υπογραμμίζοντας το πόσο πολλή και εξελιγμένη τεχνολογία απαιτείται προκειμένου να συμβεί αυτό.

WRC, ράλι Αυστραλίας

Για λόγους ασφαλείας καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της παιχνίδι στη μακρινή Αυστραλία, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος μεταξύ 14-17 Νοεμβρίου, τελευταία παράσταση για το 2019, ακυρώνεται.