Είστε εδώ

Τεχνολογία

Nissan: Το "έξυπνο" μπαλάκι του γκολφ (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε να παίξετε γκολφ και δε χρειαζόταν να περάσετε χιλιάδες ώρες προπόνησης, αλλά πετυχαίνατε όλους τους στόχους με την πρώτη μπαλιά, ακόμα και αν έχετε μηδενική εμπειρία;

Και όμως, αυτό μπορεί να γίνει αν έχετε πάρει μαζί σας το νέο μπαλάκι που κατασκεύασε η Nissan. Σε αυτό έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ProPILOT 2.0. Πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν στα μοντέλα τους, ώστε σήμερα οι οδηγοί να απολαμβάνουν πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και αύριο ημιαυτόνομη ή ακόμα και πλήρως αυτόνομη κίνηση.

Το εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο μπαλάκι, είναι ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο παίκτης είναι να το σπρώξει με το μπαστούνι και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει να κινηθεί κατάλληλα, ώστε να καταλήξει μέσα στην τρύπα. Έτσι, ακόμα και ένα παιδί τεσσάρων ετών μπορεί να παίζει σαν επαγγελματίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που λειτουργεί η τεχνολογία που υπάρχει μέσα στο μπαλάκι. Για να δουλέψει χρειάζεται η συνεργασία μιας κάμερας η οποία εντοπίζει τις θέσεις όπου βρίσκονται το μπαλάκι και η τρύπα. Αφού γίνει ο υπολογισμός και ανάλογα με τη δύναμη που θα δεχτεί το μπαλάκι στην αρχή, τα ηλεκτρονικά στο εσωτερικό του υπολογίζουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ώστε να βρεθεί μέσα στην τρύπα.

Η Nissan με αυτόν τον τρόπο μας δείχνει για τι είναι ικανή η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που διαθέτει η οποία προς το παρόν, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, περιορίζεται στους αυτοκινητόδρομους, όμως από τη στιγμή της εισόδου του αυτοκινήτου μέχρι την έξοδο, ο οδηγός δε χρειάζεται να κάνει τίποτα.

Φυσικά πρόκειται περί μιας ιδέας η οποία δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά οπότε το γκολφ θα συνεχίσει να είναι ένα άθλημα που θα απαιτεί πολλές ώρες προπόνησης.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.