Είστε εδώ

Τεχνολογία

Nissan: Νέα τεχνολογία που βλέπει πίσω από κτίρια (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Με την έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών (CES) να πλησιάζει η Nissan παρουσίασε μία πρωτοποριακή τεχνολογία η οποία αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Η ιαπωνική εταιρεία την ονομάζει Invisible-to-Visible (I2V) που σημαίνει από το αόρατο στο ορατό και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι τόσο πρωτοποριακή μπορεί να δει πράγματα πριν αυτά γίνουν ορατά στο ανθρώπινο μάτι. Μάλιστα, η Nissan αναφέρει ότι με αυτήν την τεχνολογία το αυτοκίνητο θα μπορεί να δει ακόμα και πίσω από κτίρια.

Προκειμένου να καταφέρουν κάτι τέτοιο οι Ιάπωνες έχουν συνδυάσει διάφορες τεχνολογίες οι οποίες είναι πολύπλοκες. Το γενικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν είναι ότι το αυτοκίνητο μέσω των αισθητήρων και των καμερών που διαθέτει φτιάχνει συνεχώς ένα χάρτη 360ο του περιβάλλοντος χώρου και στη συνέχεια τον συνδυάζει με στοιχεία που είναι ήδη ανεβασμένα στο cloud.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να δουν τι υπάρχει πίσω από κάποιο κτίριο ή μετά από μια κλειστή στροφή. Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί να προβάλει πληροφορίες σχετικά με την κίνηση, τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης, ακόμα και το ποια λωρίδα κινείται πιο γρήγορα σε περιπτώσεις μποτιλιαρίσματος.

Εκτός από τον περιβάλλοντα χώρο το σύστημα θα μπορεί να “διαβάζει” και τους επιβάτες ώστε να αναγνωρίζει αν χρειάζονται κάποια βοήθεια ή αν ο οδηγός είναι κουρασμένος και πρέπει να κάνει μια στάση για καφέ και ξεκούραση.

Τέλος, με τη βοήθεια των παραπάνω συστημάτων το αυτοκίνητο θα μπορεί να λειτουργεί και ως “ξεναγός” όταν κάποιος επισκέπτεται μια άγνωστη περιοχή αλλά και ως βοηθός προκειμένου κάποιος να εντοπίσει τα πιο δημοφιλή μέρη της πόλης στην οποία βρίσκεται.

Προς το παρόν η ανάπτυξη του συστήματος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει ενσωματωθεί σε κάποιο αυτοκίνητο οπότε για την ανάπτυξή του οι δοκιμαστές φοράνε ειδικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.

Όμιλος Σφακιανάκη

Μάζεψε τις ζημιές τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και στη μητρική, η Σφακιανάκης, στο α' τρίμηνο του έτους ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των EBITDA, παρά την πτώση των πωλήσεων.  Ειδικότερα, οι ζημίες προ φόρων για τον Όμιλο ήταν €3,9 εκ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το Α’ τετράμηνο του 2019 προκύπτει άνοδος πτήσεων και διακινούμενων επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Αλόνσο στο Indy 500

Ο Φερνάντο Αλόνσο σχεδίαζε να τρέξει στον φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (Indy 500), όμως ο Ισπανός οδηγός δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Renault

Το μύθο ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα δε μπορούν να έχουν πιο σπορ παρουσιαστικό έρχεται να καταρρίψει η νέα έκδοση ονόματι Black των Renault Scenic και Grand Scenic.

Mercedes GLE

Δε χρειάζεται να μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ώστε να γνωρίσει τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξελίσσει η Mercedes, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη συγκεκριμένη GLE.

Hyundai

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Skoda

Γνωρίζουμε ήδη ότι στις 23 Μαΐου η Skoda θα αποκαλύψει την ανανεωμένη Superb, ενώ η τσέχικη εταιρεία μας ενημερώνει ότι από τη γκάμα της ναυαρχίδας δε θα απουσιάζει η πρακτικότερη έκδοση Scout, με station wagon αμάξωμα.

Volkswagen

Παραδοσιακά η Volkswagen μας συστήνει στο “SOWO European Experience”, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος από 18 έως 19 Μαΐου στην Πολιτεία της Τζόρτζια, πρωτότυπα βελτιωμένα σπορ μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμας της.

Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4WD

Μπορεί να μην είναι η πρώτη μας συνάντηση με το ανανεωμένο Vitara καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτ