Είστε εδώ

Τεχνολογία

Nissan: Φτιάχνει γήπεδο σε 20 λεπτά

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Champions League και ταυτόχρονα μία από τις εταιρείες που ηγούνται στην κούρσα της ανάπτυξης τεχνολογίας σχετικής με την αυτόνομη οδήγηση.

Έτσι είναι λογικό το γεγονός ότι δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει γραμμές προκειμένου να γίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, εντελώς αυτόνομα. Το όνομά του είναι Pitch-R και χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες, GPS και σύστημα αποφυγής εμποδίων προκειμένου να δημιουργήσει τις γραμμές για το γήπεδο.

Η ενέργειά για τη λειτουργία του προέρχεται από μια μπαταρία και προκειμένου να σχεδιάσει τις γραμμές σκανάρει την περιοχή και μετά ξεκινάει ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα τερέν πλην του γκαζόν που υπάρχει στα γήπεδα καθώς ο στόχος της Nissan είναι μέσω του Pitch-R να βοηθήσει τα παιδιά που τους αρέσει το ποδόσφαιρό να παίζουν πιο εύκολα σε όποιο διαθέσιμο χώρο βρεθούν χωρίς να χρειάζεται να τραβάνε γραμμές με κιμωλία.

Σύμφωνα με την εταιρεία το Pitch-R χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά για να ολοκληρώσει τη σχεδίαση των γραμμών είτε πρόκειται για γηπεδάκι 5x5, είτε για 7x7 είτε ακόμα και για κανονικό γήπεδο για πλήρεις εντακαμελείς ς ομάδες.

Φυσικά η Nissan μιας και είναι μεγάλη χορηγός του Champions League παρουσίασε το Pitch-R στο πλαίσιο του τελικού που έγινε στο Κίεβο.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.