Είστε εδώ

Τεχνολογία

Nissan: Φτιάχνει γήπεδο σε 20 λεπτά

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Champions League και ταυτόχρονα μία από τις εταιρείες που ηγούνται στην κούρσα της ανάπτυξης τεχνολογίας σχετικής με την αυτόνομη οδήγηση.

Έτσι είναι λογικό το γεγονός ότι δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει γραμμές προκειμένου να γίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, εντελώς αυτόνομα. Το όνομά του είναι Pitch-R και χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες, GPS και σύστημα αποφυγής εμποδίων προκειμένου να δημιουργήσει τις γραμμές για το γήπεδο.

Η ενέργειά για τη λειτουργία του προέρχεται από μια μπαταρία και προκειμένου να σχεδιάσει τις γραμμές σκανάρει την περιοχή και μετά ξεκινάει ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα τερέν πλην του γκαζόν που υπάρχει στα γήπεδα καθώς ο στόχος της Nissan είναι μέσω του Pitch-R να βοηθήσει τα παιδιά που τους αρέσει το ποδόσφαιρό να παίζουν πιο εύκολα σε όποιο διαθέσιμο χώρο βρεθούν χωρίς να χρειάζεται να τραβάνε γραμμές με κιμωλία.

Σύμφωνα με την εταιρεία το Pitch-R χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά για να ολοκληρώσει τη σχεδίαση των γραμμών είτε πρόκειται για γηπεδάκι 5x5, είτε για 7x7 είτε ακόμα και για κανονικό γήπεδο για πλήρεις εντακαμελείς ς ομάδες.

Φυσικά η Nissan μιας και είναι μεγάλη χορηγός του Champions League παρουσίασε το Pitch-R στο πλαίσιο του τελικού που έγινε στο Κίεβο.

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.