Είστε εδώ

Τεχνολογία

Nissan: Απόλυτη ησυχία με μετα-υλικά (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan κατάφερε να δημιουργήσει ένα μετα-υλικό το οποίο θα αντικαταστήσει τα υλικά που τοποθετεί μέχρι τώρα για την ηχομόνωση της καμπίνας, αφού καταφέρνει να απομονώνει τους ήχους καλύτερα, έχοντας μόλις το 25% του βάρους.

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς έρευνας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την ηχομόνωση της καμπίνας, αφού οι πελάτες θέλουν το εσωτερικό να είναι ολοένα και πιο αθόρυβο.

Η πιο συνηθισμένη λύση είναι η χρήση πάνελ από καουτσούκ, όμως για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να τοποθετηθούν μεγάλα κομμάτια, το οποίο σημαίνει περισσότερος χώρος “χαμένος”, αλλά και μεγαλύτερο βάρος. Το τελευταίο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού κάθε κιλό που προστίθεται σε ένα αυτοκίνητο μειώνει τις επιδόσεις και αυξάνει την κατανάλωση, είτε πρόκειται για ηλεκτρικό, είτε για κάποιο με συμβατικά καύσιμα.

Για τη Nissan, η λύση στον τομέα της ηχομόνωσης έρχεται από ένα μετα-υλικό. Τα μετα-υλικά είναι υλικά που δε συναντώνται στη φύση αλλά έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο ώστε να έχουν κάποιες “παράξενες” ιδιότητες, όπως η καμπύλωση του φωτός με τέτοιο τρόπο ώστε να καθίσταται κάποιο αντικείμενο αόρατο σε συγκεκριμένο φάσμα. Εν προκειμένω, οι ιδιότητες αφορούν τον ήχο. Αυτό που κατάφεραν οι Ιάπωνες είναι να έχουν μία λύση στη διάθεσή τους, η οποία έχει την ίδια ή και καλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με το καουτσούκ, ενώ ταυτόχρονα ζυγίζει 75% λιγότερο. Επιπλέον, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, ενώ και το κόστος κατασκευής είναι παραπλήσιο και σε κάποιες περιπτώσεις χαμηλότερο.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία λύση που συνδυάζει μόνο πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.

Προς το παρόν δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει η χρήση του μετα-υλικού στα αυτοκίνητα παραγωγής, όμως η Nissan αναφέρει ότι για να πέσει το κόστος, πρέπει η παραγωγή να γίνεται σε μεγάλους αριθμούς.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.