Είστε εδώ

Τεχνολογία

Nissan: Απόλυτη ησυχία με μετα-υλικά (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan κατάφερε να δημιουργήσει ένα μετα-υλικό το οποίο θα αντικαταστήσει τα υλικά που τοποθετεί μέχρι τώρα για την ηχομόνωση της καμπίνας, αφού καταφέρνει να απομονώνει τους ήχους καλύτερα, έχοντας μόλις το 25% του βάρους.

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς έρευνας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την ηχομόνωση της καμπίνας, αφού οι πελάτες θέλουν το εσωτερικό να είναι ολοένα και πιο αθόρυβο.

Η πιο συνηθισμένη λύση είναι η χρήση πάνελ από καουτσούκ, όμως για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να τοποθετηθούν μεγάλα κομμάτια, το οποίο σημαίνει περισσότερος χώρος “χαμένος”, αλλά και μεγαλύτερο βάρος. Το τελευταίο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού κάθε κιλό που προστίθεται σε ένα αυτοκίνητο μειώνει τις επιδόσεις και αυξάνει την κατανάλωση, είτε πρόκειται για ηλεκτρικό, είτε για κάποιο με συμβατικά καύσιμα.

Για τη Nissan, η λύση στον τομέα της ηχομόνωσης έρχεται από ένα μετα-υλικό. Τα μετα-υλικά είναι υλικά που δε συναντώνται στη φύση αλλά έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο ώστε να έχουν κάποιες “παράξενες” ιδιότητες, όπως η καμπύλωση του φωτός με τέτοιο τρόπο ώστε να καθίσταται κάποιο αντικείμενο αόρατο σε συγκεκριμένο φάσμα. Εν προκειμένω, οι ιδιότητες αφορούν τον ήχο. Αυτό που κατάφεραν οι Ιάπωνες είναι να έχουν μία λύση στη διάθεσή τους, η οποία έχει την ίδια ή και καλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με το καουτσούκ, ενώ ταυτόχρονα ζυγίζει 75% λιγότερο. Επιπλέον, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, ενώ και το κόστος κατασκευής είναι παραπλήσιο και σε κάποιες περιπτώσεις χαμηλότερο.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία λύση που συνδυάζει μόνο πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.

Προς το παρόν δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει η χρήση του μετα-υλικού στα αυτοκίνητα παραγωγής, όμως η Nissan αναφέρει ότι για να πέσει το κόστος, πρέπει η παραγωγή να γίνεται σε μεγάλους αριθμούς.

Σχετικά άρθρα

To γράμμα R αποτελεί τη «σφραγίδα» που βάζει η Volkswagen στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της.

Το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα μπορεί κάποιος να αγοράσει την Giulietta, τουλάχιστον στην τρέχουσα μορφή της, καθώς μέχρι το τέλος του έτους η Alfa Romeo θα έχει σταματήσει την κατασκευή της.

Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online.

Η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης είναι ένα από τα «στοιχήματα» που θέλει να κερδίσει στο εγγύς μέλλον η Volvo.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το Γκραν Πρι Αγγλίας στην πίστα του Σίλβερστον είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου. 

Όμως λόγω κορωνοϊού τίποτα δεν είναι σίγουρο για τη διεξαγωγή του κάτι που θα αποφασιστεί στο τέλος Απριλίου. 

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως χρειαστούν ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η χάραξη πορείας σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, όπως αυτή που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, απαιτεί ψυχραιμία, μεθοδικότητα και γνώσεις.

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η τελευταία γενιά του Jimny, έχουμε δει πολλές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι μια πεντάθυρη έκδοση, όμως καμία μέχρι τώρα δεν ήταν επίσημη.

Με πάνω από 76.500 κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την αναστολή της παραγωγής στα εργοστάσια που βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Μπορεί σημαντικό ποσοστό της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο να έχει “παγώσει” λόγω του κορωνοϊού, όμως τα σχέδια των επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα συνεχίζονται, όπως συμβαίνει και με τη μετατροπή της Racing Point σε εργοστασιακή ομάδα της Aston Martin από το 2021.