Είστε εδώ

Τεχνολογία

Νέο σύστημα ασφαλείας: "Θυμήσου το παιδί σου!"

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο παράξενο, ακατανόητο ή αδύνατο και αν φαίνεται, από το 1998 μέχρι σήμερα 815 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία, την οποία έπαθαν επειδή κάποιος τα ξέχασε στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Φυσικά τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα, απλά στις υπόλοιπες περιπτώσεις έτυχε τα παιδιά να μην πεθάνουν, ενώ δεν έχουμε στη διάθεσή μας στατιστικά για το πόσα κατοικίδια έχουν πεθάνει με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία σημαντική μερίδα ανθρώπων, που ξεχνάει ακόμα και αυτό που για τους περισσότερους, αν όχι όλους, είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή τους. Τα παιδιά τους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι εταιρείες έχουν αρχίσει να τοποθετούν συστήματα τα οποία αν καταλάβουν ότι ο οδηγός πάει να φύγει, ενώ υπάρχει παιδί στο πίσω κάθισμα, τον ειδοποιούν με φωτεινές και ηχητικές ενδείξεις.

Πλέον, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι δύο μεγάλες ενώσεις στις οποίες είναι συνασπισμένοι όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, Alliance of Automobile Manufacturers και Association of Global Automakers, δεσμεύτηκαν ότι τα μέλη τους μέχρι το 2025 θα εξοπλίζουν τα αυτοκίνητά τους με ανάλογα συστήματα.

Η κάθε εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όποια τεχνολογία θέλει για την υλοποίηση της δικής της λύσης, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι στα επόμενα έξι χρόνια, κάθε αυτοκίνητο και φορτηγό θα διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό αυτό το χαρακτηριστικό.

Είναι τουλάχιστον ανησυχητικό το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα τους λέει, “μην ξεχάσεις το παιδί σου γιατί θα πεθάνει”, όμως είναι μια πραγματικότητα την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι πρόθυμες να αντιμετωπίσουν χωρίς να υποχρεώνονται από κάποιο νόμο και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να καταγραφεί.

Σχετικά άρθρα

Formula 1 - Γκραν Πρι Βραζιλίας

Το Γκραν Πρι για την πρώτη θέση τόσο για τον τίτλο των οδηγών, όσο και για τον αντίστοιχο των κατασκευαστών δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον καθώς ο Χάμιλτον και η Mercedes έχουν ήδη κατακτήσει τους αντίστοιχους τίτλους.

Formula 1, R.B. Aston Martin

Ο 23χρονος Ταϊλανδός Άλεξ Άλμπον που αντικατέστησε τον Γκασλί στα μέσα του πρωταθλήματος στην ομάδα R.B. Aston Martin υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα που διευθύνει ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Νέο Peugeot 208 1.2 Pure Tech 100

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, και το ωραίο πάντα θα ελκύει το ενδιαφέρον.

Ford

Οι εταιρείες προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν κάθε παράμετρο που έχει να κάνει με την κατασκευή αυτοκινήτων, με τη Ford αυτή τη φορά να παρουσιάζει ένα νέο τρόπο να φτιάχνει καθίσματα, ο οποίος φέρνει πολλές καινοτομίες.

Ford EcoSport ST – Line 1.0 140 PS

Το EcoSport είναι το σκαλοπάτι για να ανέβεις στα μεγαλύτερα Kuga και Edge.

H τριάδα της Ford στα SUV.

F1 in Schools 2019

Η ομάδα Arrow Racers είναι η μία από τις τρεις σχολικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του διαγωνισμού “F1 in Schools” που θα διεξαχθεί 22 - 27 Nοεμβρίου 2019 στο Αμπού Ντάμπι, την ίδια εβδομάδα που διεξάγεται και το τελευταίο Grand Prix της Formula 1 για το 2019

Hyundai

Ένας τομέας στον οποίο έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα πιο καινούρια αυτοκίνητα, αλλά συχνά περνάει απαρατήρητος, είναι η ησυχία στην καμπίνα, αφού πλέον οι επιβάτες δέχονται πολύ λιγότερα ηχητικά ερεθίσματα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Νέα Skoda Octavia

Στην Πράγα της Τσεχίας, στην έδρα της Skoda (για την ακρίβεια η πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ είναι η έδρα της, γύρω στα 50 χλμ. από την Πράγα) αποκαλύφθηκε η νέα Octavia.

Εκεί λοιπόν παρουσιάστηκε η 4η γενιά συνεχίζοντας κατά κάποιο τρόπο την παράδοση της ονομασίας που ξεκίνησε το 1959.

Volkswagen - Αυτόνομα

Η Volkswagen σκοπεύει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να χειρίζεται το αυτοκίνητο πλήρως αυτόνομα, υπογραμμίζοντας το πόσο πολλή και εξελιγμένη τεχνολογία απαιτείται προκειμένου να συμβεί αυτό.

WRC, ράλι Αυστραλίας

Για λόγους ασφαλείας καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της παιχνίδι στη μακρινή Αυστραλία, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος μεταξύ 14-17 Νοεμβρίου, τελευταία παράσταση για το 2019, ακυρώνεται.