Είστε εδώ

Τεχνολογία

Νέο σύστημα ασφαλείας: "Θυμήσου το παιδί σου!"

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο παράξενο, ακατανόητο ή αδύνατο και αν φαίνεται, από το 1998 μέχρι σήμερα 815 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία, την οποία έπαθαν επειδή κάποιος τα ξέχασε στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Φυσικά τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα, απλά στις υπόλοιπες περιπτώσεις έτυχε τα παιδιά να μην πεθάνουν, ενώ δεν έχουμε στη διάθεσή μας στατιστικά για το πόσα κατοικίδια έχουν πεθάνει με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία σημαντική μερίδα ανθρώπων, που ξεχνάει ακόμα και αυτό που για τους περισσότερους, αν όχι όλους, είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή τους. Τα παιδιά τους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι εταιρείες έχουν αρχίσει να τοποθετούν συστήματα τα οποία αν καταλάβουν ότι ο οδηγός πάει να φύγει, ενώ υπάρχει παιδί στο πίσω κάθισμα, τον ειδοποιούν με φωτεινές και ηχητικές ενδείξεις.

Πλέον, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι δύο μεγάλες ενώσεις στις οποίες είναι συνασπισμένοι όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, Alliance of Automobile Manufacturers και Association of Global Automakers, δεσμεύτηκαν ότι τα μέλη τους μέχρι το 2025 θα εξοπλίζουν τα αυτοκίνητά τους με ανάλογα συστήματα.

Η κάθε εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όποια τεχνολογία θέλει για την υλοποίηση της δικής της λύσης, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι στα επόμενα έξι χρόνια, κάθε αυτοκίνητο και φορτηγό θα διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό αυτό το χαρακτηριστικό.

Είναι τουλάχιστον ανησυχητικό το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα τους λέει, “μην ξεχάσεις το παιδί σου γιατί θα πεθάνει”, όμως είναι μια πραγματικότητα την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι πρόθυμες να αντιμετωπίσουν χωρίς να υποχρεώνονται από κάποιο νόμο και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να καταγραφεί.

Σχετικά άρθρα

OMAE

Πολλά ακούστηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΟΜΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες. 

Οι τόνοι σηκώθηκαν στο θέμα για το αν θα πρέπει να γίνουν ή όχι εκλογές (καθώς εάν δεν γίνουν δεν υπάρχουν και αγώνες…) για νέο Δ.Σ.

WTCC

Πριν ένα χρόνο η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Lynk, που ανήκει στον όμιλο Geely, έγραφε τα πρώτα χλμ. στην πίστα και μετά από 12 μήνες σήκωσε το βαρύτιμο κύπελλο του παγκόσμιου πρωταθλητής WTCC (world touing carcup).

Toyota GR Supra vs Ford Mustang Bullitt

Δύο από τα πιο ποθητά μοντέλα στην κατηγορία των sports cars σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Toyota GR Supra, η ταχύτερη έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου και το Ford Mustang Bullitt, η έκδοση που δημιουργήθηκε ώστε η αμερικανική μάρκα να τιμήσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία της ομώνυμης ταινίας με π

WRC, Hyundai Motorsport

Η Hyundai Motorsport θα υποστηρίξει δύο πληρώματα που θα οδηγήσουν σε 8 αγώνες του WRC των τελευταίων προδιαγραφών 2020, τo i20 R5, στην κατηγορία WRC2.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Αυτό είναι το εργοστασιακό Ford Fiesta WRC, των Γκρίνσμιθ-Έντμονσον, που διακρίνεται στις εγκαταστάσεις της M-Sport.

Φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς από τα άλλα δύο εργοστασιακά Fiesta WRC, λόγω χορηγών.

Το βρετανικό πλήρωμα θα δώσει το παρών σε 9 αγώνες του WRC τo 2020.

Formula 1, Mercedes W11

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των τελευταίων 6 ετών στη Formula 1, η Mercedes, θα αποκαλύψει το μονοθέσιό της  προδιαγραφών 2020, στις 14 Φεβρουαρίου.

Τόπος, η πίστα του Σίλβερστον με το καινούργιο Mercedes W11 να καλύπτει  μια απόσταση 100 χλμ. για τις ανάγκες διαφημιστικού υλικού.

Συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης

Με την εισαγωγή ολοένα και περισσότερων συστημάτων στα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι δύσκολο για το κοινό να έχει ανά πάσα στιγμή πλήρη εικόνα σχετικά με τη λειτουργία του κάθε ενός, ενώ οι κατασκευαστές κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση με τις ονομασίες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν για να

Nissan

Μετά το θάνατο του Πολ Γουόκερ, ενός από τους πρωταγωνιστές των ταινιών Fast & Furious, έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από το όνομά του, με αποτέλεσμα ό,τι πωλείται που είχε σχέση με εκείνον να “πιάνει” πολύ υψηλές τιμές όταν βγαίνει σε δημοπρασία.

Morgan Plus 4

To μακρινό 1950 γεννήθηκε το Morgan Plus 4, το οποίο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του παράγονταν με χαλύβδινο πλαίσιο.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό της κατασκευής του θα σταματήσει να υφίσταται, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να γιορταστούν τα 70 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου Plus 4.

Formula 1 - Λιούις Χάμιλτον

Το 2020 ο Χάμιλτον έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τα δύο πιο σημαντικά ρεκόρ που υπάρχουν στη Formula 1, των περισσότερων νικών και των περισσότερων πρωταθλημάτων, τα οποία ανήκουν αυτή τη στιγμή στον Μίκαελ Σουμάχερ.