Είστε εδώ

Τεχνολογία

Νέο σύστημα ασφαλείας: "Θυμήσου το παιδί σου!"

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο παράξενο, ακατανόητο ή αδύνατο και αν φαίνεται, από το 1998 μέχρι σήμερα 815 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία, την οποία έπαθαν επειδή κάποιος τα ξέχασε στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Φυσικά τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα, απλά στις υπόλοιπες περιπτώσεις έτυχε τα παιδιά να μην πεθάνουν, ενώ δεν έχουμε στη διάθεσή μας στατιστικά για το πόσα κατοικίδια έχουν πεθάνει με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία σημαντική μερίδα ανθρώπων, που ξεχνάει ακόμα και αυτό που για τους περισσότερους, αν όχι όλους, είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή τους. Τα παιδιά τους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι εταιρείες έχουν αρχίσει να τοποθετούν συστήματα τα οποία αν καταλάβουν ότι ο οδηγός πάει να φύγει, ενώ υπάρχει παιδί στο πίσω κάθισμα, τον ειδοποιούν με φωτεινές και ηχητικές ενδείξεις.

Πλέον, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι δύο μεγάλες ενώσεις στις οποίες είναι συνασπισμένοι όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, Alliance of Automobile Manufacturers και Association of Global Automakers, δεσμεύτηκαν ότι τα μέλη τους μέχρι το 2025 θα εξοπλίζουν τα αυτοκίνητά τους με ανάλογα συστήματα.

Η κάθε εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όποια τεχνολογία θέλει για την υλοποίηση της δικής της λύσης, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι στα επόμενα έξι χρόνια, κάθε αυτοκίνητο και φορτηγό θα διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό αυτό το χαρακτηριστικό.

Είναι τουλάχιστον ανησυχητικό το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα τους λέει, “μην ξεχάσεις το παιδί σου γιατί θα πεθάνει”, όμως είναι μια πραγματικότητα την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι πρόθυμες να αντιμετωπίσουν χωρίς να υποχρεώνονται από κάποιο νόμο και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να καταγραφεί.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.