Είστε εδώ

Τεχνολογία

Νέα τεχνολογία από την Tesla: Το αυτοκίνητο έρχεται μόνο του εκεί που είσαι (videos)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Tesla έχει δείξει επανειλημμένως ότι θέλει να ενσωματώνει στα αυτοκίνητα που παράγει όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη δυνατότητα ημιαυτόνομης κίνησης με χρήση του συστήματος Autopilot.

Σε αυτό το πλαίσιο υιοθετείται μία νέα, ακόμα πιο προχωρημένη τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο ενός αυτοκινήτου της αμερικανικής μάρκας να καλέσει το αυτοκίνητο ώστε να έρθει να τον συναντήσει εκεί που βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης του αυτοκινήτου βρίσκεται σε ακτίνα 50 μέτρων μπορεί να πατήσει μία επιλογή στην εφαρμογή της Tesla και το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να κάνει τις κατάλληλες “μανούβρες” ώστε να ξεπαρκάρει και να τον συναντήσει. Εναλλακτικά, μπορεί να ορίσει ένα σημείο στο οποίο θέλει να πάει το αυτοκίνητο και εκείνο θα εκτελέσει την εντολή.

Φυσικά, όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς κάποιον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι η ταχύτητα κίνησης περιορίζεται στα 4.8 χλμ./ώρα προκειμένου να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος αντίδρασης αν προκύψει ξαφνικά κάποιο εμπόδιο στην πορεία του.

Η τεχνολογία που ονομάζεται Enhanced Summon (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει εξελιγμένο κάλεσμα) βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης (beta) και για αυτό βλέπουμε στα βίντεο τα αυτοκίνητα να κάνουν απότομες κινήσεις και να μη μιμούνται τον τρόπο που θα οδηγούσε ένας άνθρωπος, ωστόσο, αυτό είναι λογικό δεδομένου του πόσο φρέσκια τεχνολογία είναι.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.