Είστε εδώ

Τεχνολογία

Νέα τεχνολογία από την Tesla: Το αυτοκίνητο έρχεται μόνο του εκεί που είσαι (videos)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Tesla έχει δείξει επανειλημμένως ότι θέλει να ενσωματώνει στα αυτοκίνητα που παράγει όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη δυνατότητα ημιαυτόνομης κίνησης με χρήση του συστήματος Autopilot.

Σε αυτό το πλαίσιο υιοθετείται μία νέα, ακόμα πιο προχωρημένη τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο ενός αυτοκινήτου της αμερικανικής μάρκας να καλέσει το αυτοκίνητο ώστε να έρθει να τον συναντήσει εκεί που βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης του αυτοκινήτου βρίσκεται σε ακτίνα 50 μέτρων μπορεί να πατήσει μία επιλογή στην εφαρμογή της Tesla και το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να κάνει τις κατάλληλες “μανούβρες” ώστε να ξεπαρκάρει και να τον συναντήσει. Εναλλακτικά, μπορεί να ορίσει ένα σημείο στο οποίο θέλει να πάει το αυτοκίνητο και εκείνο θα εκτελέσει την εντολή.

Φυσικά, όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς κάποιον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι η ταχύτητα κίνησης περιορίζεται στα 4.8 χλμ./ώρα προκειμένου να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος αντίδρασης αν προκύψει ξαφνικά κάποιο εμπόδιο στην πορεία του.

Η τεχνολογία που ονομάζεται Enhanced Summon (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει εξελιγμένο κάλεσμα) βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης (beta) και για αυτό βλέπουμε στα βίντεο τα αυτοκίνητα να κάνουν απότομες κινήσεις και να μη μιμούνται τον τρόπο που θα οδηγούσε ένας άνθρωπος, ωστόσο, αυτό είναι λογικό δεδομένου του πόσο φρέσκια τεχνολογία είναι.

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.