Είστε εδώ

Τεχνολογία

Νέα τεχνολογία από την Tesla: Το αυτοκίνητο έρχεται μόνο του εκεί που είσαι (videos)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Tesla έχει δείξει επανειλημμένως ότι θέλει να ενσωματώνει στα αυτοκίνητα που παράγει όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη δυνατότητα ημιαυτόνομης κίνησης με χρήση του συστήματος Autopilot.

Σε αυτό το πλαίσιο υιοθετείται μία νέα, ακόμα πιο προχωρημένη τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο ενός αυτοκινήτου της αμερικανικής μάρκας να καλέσει το αυτοκίνητο ώστε να έρθει να τον συναντήσει εκεί που βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης του αυτοκινήτου βρίσκεται σε ακτίνα 50 μέτρων μπορεί να πατήσει μία επιλογή στην εφαρμογή της Tesla και το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να κάνει τις κατάλληλες “μανούβρες” ώστε να ξεπαρκάρει και να τον συναντήσει. Εναλλακτικά, μπορεί να ορίσει ένα σημείο στο οποίο θέλει να πάει το αυτοκίνητο και εκείνο θα εκτελέσει την εντολή.

Φυσικά, όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς κάποιον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι η ταχύτητα κίνησης περιορίζεται στα 4.8 χλμ./ώρα προκειμένου να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος αντίδρασης αν προκύψει ξαφνικά κάποιο εμπόδιο στην πορεία του.

Η τεχνολογία που ονομάζεται Enhanced Summon (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει εξελιγμένο κάλεσμα) βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης (beta) και για αυτό βλέπουμε στα βίντεο τα αυτοκίνητα να κάνουν απότομες κινήσεις και να μη μιμούνται τον τρόπο που θα οδηγούσε ένας άνθρωπος, ωστόσο, αυτό είναι λογικό δεδομένου του πόσο φρέσκια τεχνολογία είναι.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - Benz

Το καλοκαίρι του 2020 οι αντιπροσωπείες της Mercedes σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχτούν την ανανεωμένη E-Class, όμως η γερμανική εταιρεία δε μας άφησε να περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε τις αλλαγές, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μοντέλου σε πρωτότυπη μορφή.

Renault

Η τελευταία γενιά των Renault Twingo και Smart Forfour είχαν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, αφού τα δύο μοντέλα είχαν εξελιχτεί από κοινού, όμως με τον ερχομό του 2020 το μοντέλο της Daimler έγινε αποκλειστικά ηλεκτρικό, αφήνοντας τη Renault να συνεχίζει την παραγωγή μόνη της.

Honda E Type R

Η Honda ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, Honda E, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα προσφέρεται με κινητήρες ισχύος 134 και 152 ίππων, όμως ποια είναι η θέση της σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός Honda E Type R;

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.