Είστε εδώ

Τεχνολογία

Mercedes E-Class: Με τιμόνι που αντιδρά στην αφή (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Στις αρχές Μαρτίου η Mercedes αποκάλυψε τη μορφή που θα έχει η ανανεωμένη E-Class, ενώ τώρα αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες οι οποίες εστιάζονται στο νέο, εξελιγμένο τιμόνι.

Αρχικά στη στεφάνη υπάρχουν δύο επιφάνειες οι οποίες είναι αισθητήρες. Ο ρόλος τους είναι να καταλαβαίνουν αν ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι ή όχι. Μέχρι τώρα αυτό το ρόλο αναλάμβαναν αισθητήρες οι οποίες ελέγχανε αν το τιμόνι κινείται από τον οδηγό, όμως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε κάποιος να ξεγελάσει το σύστημα, χρησιμοποιώντας ακόμα και μόνο ένα δάχτυλο. Οι εταιρείες ξέρουν ότι όσο τα αυτοκίνητα αποκτούν πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης, οι οδηγοί είναι πιθανό να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες αυτών των συστημάτων και να μειώσουν την εγρήγορσή τους όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Έτσι, προσπαθούν συνεχώς να βρίσκουν τρόπους ώστε να εξασφαλίζουν ότι αυτό δε θα συμβεί.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του νέου τιμονιού είναι οι επιφάνειες αφής μέσω των οποίων ο οδηγός μπορεί με ευκολία να ελέγχει στοιχεία όπως η ένταση του ηχοσυστήματος και το cruise control. Μπορεί και σήμερα να υπάρχουν κάποια στοιχεία αφής στα τιμόνια των μοντέλων της Mercedes - Benz, όμως συνυπάρχουν με φυσικά πλήκτρα. Αντίθετα, σε αυτό της ανανεωμένης E-Class καταργούνται τα φυσικά πλήκτρα και θα υπάρχουν μόνο αφής.

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο με την εξέλιξη του τιμονιού στα αυτοκίνητα, από το 1886 μέχρι και σήμερα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες είναι το χρονικό διάστημα από τις 29 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που έγιναν στη Βαρκελώνη, μέχρι τις 3 Ιουλίου όταν οι οδηγοί θα μπουν ξανά στα μονοθέσιά τους για το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι της Αυστρίας, μ

Το 1995 το περίπτερο της Opel στο Σαλόνι της Γενεύης συζητήθηκε αρκετά, καθώς εκεί έκανε πρεμιέρα το εκκεντρικό MAXX.

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε γιατί ξεχώρισε πριν από 25 χρόνια το εν λόγω πρωτότυπο αστικών προδιαγραφών μοντέλο.