Είστε εδώ

Τεχνολογία

Mercedes - Benz: Έφτιαξε φώτα που "μιλάνε" (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Τα φώτα των αυτοκινήτων εξελίσσονται συνεχώς ώστε να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη ορατότητα όταν έχει χαθεί το φως της ημέρας με τεχνολογίες όπως οι λαμπτήρες LED ή τα ακόμα πιο εξελιγμένα φώτα laser όμως η Mercedes – Benz πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Οι Γερμανοί κατασκεύασαν τα πρώτα φώτα που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να δημιουργεί διάφορα σχέδια στην άσφαλτο από σήματα και εικονικές διαγραμμίσεις μέχρι γράμματα και ολόκληρες προτάσεις και σκοπεύουν να τα τοποθετήσουν στον εξοπλισμό της S-Class το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της προώθησης αυτής της νέας τεχνολογίας που ονομάζεται Digital Light (Ψηφιακό Φως) η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Στουτγκάρδη πάρκαρε μία S-Class στο μέσο μιας πλατείας και άρχισε να προβάλλει ενθαρρυντικά μηνύματα ή κομπλιμέντα σε περαστικούς.

Η δημιουργία των γραμμάτων ή των διαφόρων συμβόλων είναι εφικτή χάρη στην ύπαρξη ενός εκατομμυρίου μικροσκοπικών ανακλαστήρων σε κάθε φωτιστικό σώμα οι οποίοι παίρνουν σήμα από έναν επεξεργαστή ώστε να τοποθετηθούν με κατάλληλο τρόπο προκειμένου να απεικονιστεί στην άσφαλτο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πέρα από γράμματα το σύστημα μπορεί να προβάλει προειδοποιήσεις ταχύτητας, ειδοποίηση για την ύπαρξη έργων στο δρόμο, εικονικές διαγραμμίσεις, βέλη για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το αυτοκίνητο ενώ ανιχνεύει τους πεζούς και τα αντίθετα διερχόμενα αυτοκίνητα και φροντίζει να ρυθμίζει κατάλληλα τη δέσμη ώστε να μην τυφλώνονται.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.