Είστε εδώ

Τεχνολογία

Mercedes - Benz: Έφτιαξε φώτα που "μιλάνε" (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Τα φώτα των αυτοκινήτων εξελίσσονται συνεχώς ώστε να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη ορατότητα όταν έχει χαθεί το φως της ημέρας με τεχνολογίες όπως οι λαμπτήρες LED ή τα ακόμα πιο εξελιγμένα φώτα laser όμως η Mercedes – Benz πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Οι Γερμανοί κατασκεύασαν τα πρώτα φώτα που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να δημιουργεί διάφορα σχέδια στην άσφαλτο από σήματα και εικονικές διαγραμμίσεις μέχρι γράμματα και ολόκληρες προτάσεις και σκοπεύουν να τα τοποθετήσουν στον εξοπλισμό της S-Class το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της προώθησης αυτής της νέας τεχνολογίας που ονομάζεται Digital Light (Ψηφιακό Φως) η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Στουτγκάρδη πάρκαρε μία S-Class στο μέσο μιας πλατείας και άρχισε να προβάλλει ενθαρρυντικά μηνύματα ή κομπλιμέντα σε περαστικούς.

Η δημιουργία των γραμμάτων ή των διαφόρων συμβόλων είναι εφικτή χάρη στην ύπαρξη ενός εκατομμυρίου μικροσκοπικών ανακλαστήρων σε κάθε φωτιστικό σώμα οι οποίοι παίρνουν σήμα από έναν επεξεργαστή ώστε να τοποθετηθούν με κατάλληλο τρόπο προκειμένου να απεικονιστεί στην άσφαλτο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πέρα από γράμματα το σύστημα μπορεί να προβάλει προειδοποιήσεις ταχύτητας, ειδοποίηση για την ύπαρξη έργων στο δρόμο, εικονικές διαγραμμίσεις, βέλη για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το αυτοκίνητο ενώ ανιχνεύει τους πεζούς και τα αντίθετα διερχόμενα αυτοκίνητα και φροντίζει να ρυθμίζει κατάλληλα τη δέσμη ώστε να μην τυφλώνονται.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.