Είστε εδώ

Τεχνολογία

Mercedes - Benz: Έφτιαξε φώτα που "μιλάνε" (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Τα φώτα των αυτοκινήτων εξελίσσονται συνεχώς ώστε να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη ορατότητα όταν έχει χαθεί το φως της ημέρας με τεχνολογίες όπως οι λαμπτήρες LED ή τα ακόμα πιο εξελιγμένα φώτα laser όμως η Mercedes – Benz πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Οι Γερμανοί κατασκεύασαν τα πρώτα φώτα που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να δημιουργεί διάφορα σχέδια στην άσφαλτο από σήματα και εικονικές διαγραμμίσεις μέχρι γράμματα και ολόκληρες προτάσεις και σκοπεύουν να τα τοποθετήσουν στον εξοπλισμό της S-Class το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της προώθησης αυτής της νέας τεχνολογίας που ονομάζεται Digital Light (Ψηφιακό Φως) η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Στουτγκάρδη πάρκαρε μία S-Class στο μέσο μιας πλατείας και άρχισε να προβάλλει ενθαρρυντικά μηνύματα ή κομπλιμέντα σε περαστικούς.

Η δημιουργία των γραμμάτων ή των διαφόρων συμβόλων είναι εφικτή χάρη στην ύπαρξη ενός εκατομμυρίου μικροσκοπικών ανακλαστήρων σε κάθε φωτιστικό σώμα οι οποίοι παίρνουν σήμα από έναν επεξεργαστή ώστε να τοποθετηθούν με κατάλληλο τρόπο προκειμένου να απεικονιστεί στην άσφαλτο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πέρα από γράμματα το σύστημα μπορεί να προβάλει προειδοποιήσεις ταχύτητας, ειδοποίηση για την ύπαρξη έργων στο δρόμο, εικονικές διαγραμμίσεις, βέλη για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το αυτοκίνητο ενώ ανιχνεύει τους πεζούς και τα αντίθετα διερχόμενα αυτοκίνητα και φροντίζει να ρυθμίζει κατάλληλα τη δέσμη ώστε να μην τυφλώνονται.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ανάβαση Πιτίτσας

Tελευταία παράσταση του φετινού Πρωταθλήματος Αναβάσεων στην Πιτίτσα, τη γνωστή διαδρομή της Πάτρας,

Η Βάσω Κουρτίδου πίσω από το τιμόνι του ασημί Toyota Yaris της δεν συμμετείχε απλώς, αλλά “έγραψε” μια καλή επίδοση και αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά με ένα κύπελλο.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan GT R

Ο “Godzilla”, όπως είναι το προσωνύμιο του Nissan GT R, δίνει το παρών στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας στην έκθεση αυτοκίνηση 2018 που γίνεται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Αυτοκίνηση 2018-BMW i3s

Το i3 είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο η BMW μπήκε στη νέα εποχή της αυτοκίνησης το 2013 που άρχισε να παράγεται και τώρα το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει την πιο ισχυρή του έκδοση με την ονομασία i3s στην Αυτοκίνηση 2018.

Αυτοκίνηση 2018-Renault Megane R.S.

Στην Αυτοκίνηση 2018 το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά από κοντά την πιο πρόσφατη δημιουργία της Renault Sport, του τμήματος επιδόσεων της γαλλικής εταιρείας, το Megane R.S.

Aυτοκίνηση 2018

Η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2018», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, «γράφει» σημαντική αύξηση σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλευση επισκεπτών.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan e-NV200

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης στη φετινή Έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» αποτελεί σίγουρα το Νissan e-NV200.

Αυτοκίνηση 2018-Citroen C3 Aircross

Στο περίπτερο της Citroen μπορούμε ανάμεσα στα άλλα μοντέλα να δούμε και το C3 Aircross το οποίο έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων εκείνο του αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2018 από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest.

Αυτοκίνηση 2018-Hyundai i30 N

Η Hyundai για πρώτη φορά αποφάσισε να μπει στα “χωράφια” των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με το i30 N το οποίο είδαμε και πέρυσι στην Αυτοκίνηση και το εγχείρημά της μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά αν συνυπολογίσει κάποιος και την απειρία

Porsche

Αν κάποιος είναι κάτοχος μιας συλλεκτικής και αρκετά ακριβής Porsche θα εμπιστευτεί τον οποιοδήποτε για να φροντίσει το σέρβις της;

BMW

Η BMW έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα επόμενα χρόνια τα μοντέλα της θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση περνώντας πρώτα από το στάδιο των plug-in υβριδικών (PHEV).