Είστε εδώ

Τεχνολογία

Magna: Ραντάρ σκανάρει τον δρόμο σε τέσσερις διαστάσεις

του Σωτήριου Χάλλα

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που γίνεται αυτές τις μέρες εκτός από νέα μοντέλα παρουσιάζονται και περιφερειακά συστήματα για το αυτοκίνητο. Ένα από αυτά τα συστήματα είναι το ραντάρ της εταιρείας Magna.

Η Magna είναι εταιρεία που εκτός από συστήματα για πολιτικά αυτοκίνητα κατασκευάζει και στρατιωτικούς εξοπλισμούς οπότε στο συγκεκριμένο ραντάρ έχει εφαρμόσει τη στρατιωτική τεχνολογία και τη θέτει στην υπηρεσία των επιβατικών αυτοκινήτων.

Η ανάπτυξη του ραντάρ έχει γίνει σε συνεργασία με την τεχνολογική start-up εταιρεία Uhnder. Σκοπός του συστήματος είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 και επιπέδου 5 ώστε να φέρει την αυτόνομη οδήγηση πιο κοντά.

Το ραντάρ αυτό σαρώνει το περιβάλλον συνεχώς σε τέσσερις διαστάσεις (απόσταση, ύψος, βάθος και ταχύτητα) σε μια ακτίνα 300 μέτρων. Μπορεί να εντοπίσει 100 φορές περισσότερα αντικείμενα σε σχέση με άλλα παρόμοια συστήματα και να κατηγοριοποιήσει το κάθε ένα ξεχωριστά.

Ακόμα, το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα όπως γραμμές τραίνου και σαμαράκια που έχουν σκοπό τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων όπως επίσης και άλλα οχήματα, ποδηλάτες, πεζούς αλλά και κατοικίδια.

Ο τεχνικός διευθυντής της Magna, Σουάμι Κοταγκίρι, δήλωσε ότι το σύστημα σκανάρει το περιβάλλον σε χρόνο 50 φορές μικρότερο από όσο διαρκεί ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία το να έχεις ένα σύστημα που να μπορεί να ξεχωρίσει μικρές φιγούρες όπως τα παιδιά ή οι ποδηλάτες ακόμα και αν βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα αντικείμενα όπως ένα αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.