Είστε εδώ

Τεχνολογία

Λούκα ντε Μέο: Η αυτοκίνηση και τα δίκτυα 5G

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα από τα μεγάλα βήματα που ετοιμάζεται να κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία είναι η υιοθέτηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) σύμφωνα με τον επικεφαλής της SEAT, Λούκα ντε Μέο.

Τα δίκτυα πέμπτης γενιάς υπόσχονται πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης στο internet κάτι που θα επιτρέψει σε πολλές συσκευές, μεταξύ των οποίων και τα αυτοκίνητα, να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους όσο και με υποδομές όπως τα φανάρια ή ακόμα και συσκευές του σπιτιού μας.

Σε όλο αυτό υπάρχει ένα αμφισβητούμενο πεδίο και αυτό είναι ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν είναι σίγουρες με ποιον τρόπο οι διάφορες διασυνδέσεις θα είναι επικερδείς για τις ίδιες. Ο ντε Μέο επισήμανε τον προβληματισμό των τηλεπικοινωνιακών παρόχων λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τα δίκτυα 5G είναι πολύ λίγες, όμως εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι από τους μεγαλύτερους πελάτες αφού μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες που τους προσφέρονται.

Ένα βασικό πρόβλημα στο οποίο θα κληθούν να δώσουν τη λύση τα δίκτυα 5G είναι η συνύπαρξη αυτόνομων και μη αυτόνομων οχημάτων στο δρόμο. Με αφορμή προβλήματα όπως αυτό οι εταιρείες ευελπιστούν ότι θα δημιουργήσουν τεχνολογικές λύσεις τις οποίες οι αγοραστές θα θέλουν να αποκτήσουν.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.