Είστε εδώ

Τεχνολογία

Lamborghini: Υπερπυκνωτές αντί για μπαταρίες ιόντων λιθίου

του Σωτήριου Χάλλα

Όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Lamborghini θα μπει σταδιακά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και των υβριδικών κινητήρων όμως στη Σαντ’ Αγκάτα έχουν μάθει να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο και σκοπεύουν να συνεχίσουν.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Lamborghini, ειδικά στην Aventador, είναι η χρήση του ατμοσφαιρικού V12, ένα σύνολο που οι Ιταλοί δε θέλουν να αποχωριστούν. Βέβαια, με τις προδιαγραφές ρύπων να γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές, είναι αναγκασμένοι να “βάλουν νερό στο κρασί τους” και γι’ αυτό επιλέγουν το δρόμο των υβριδικών.

Ωστόσο, η χρήση ηλεκτροκινητήρα συνεπάγεται και την τοποθέτηση μπαταριών οι οποίες έχουν μία σειρά από αρνητικά χαρακτηριστικά με το κυριότερο να είναι το αυξημένο βάρος. Γι’ αυτό το λόγο, οι άνθρωποι της μάρκας εξετάζουν το ενδεχόμενο αντί για μπαταρίες να χρησιμοποιήσουν υπερπυκνωτές.

Πρόκειται για διατάξεις οι οποίες έχουν σαφώς μικρότερο βάρος από τις κλασικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπορούν να φορτίζουν και να ξεφορτίζουν ταυτόχρονα, είναι ικανές να αποθηκεύσουν μεγαλύτερα ηλεκτρικά φορτία και να τα αποδεσμεύσουν πιο γρήγορα.

Ήδη η Lamborghini ετοιμάζει ένα hypercar περιορισμένης παραγωγής με την κωδική ονομασία LB48H το οποίο θα χρησιμοποιεί υπερπυκνωτές αντί για μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ για την ανάπτυξή τους οι Ιταλοί μηχανικοί συνεργάζονται με το ΜΙΤ.

Η Aventador SVJ, η πιο ισχυρή έκδοση του ιταλικού μοντέλου αποδίδει 770 ίππους οπότε με τη χρήση υβριδικού συνόλου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η απόδοση θα ξεπεράσει τους 800 ίππους.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.