Είστε εδώ

Τεχνολογία

Κατάρ: Αυτόνομες μετακινήσεις για το Μουντιάλ

του Σωτήριου Χάλλα

Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, Ντόχα, στην οποία η Volkswagen θα προσφέρει πλήρως αυτόνομα οχήματα που θα εξυπηρετούν κομμάτι των μετακινήσεων.

Η γερμανική εταιρεία και το Qatar Investment Authority (QIA) θα αναπτύξουν τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να ενσωματωθούν τα αυτόνομα οχήματα στο ήδη υπάρχον δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς.

Για την επίτευξη του στόχου θα συνεργαστούν τέσσερις από τις εταιρείες που αποτελούν το Volkswagen Group. Ο τομέας επαγγελματικών οχημάτων της ίδιας της VW θα κατασκευάσει 35 αμιγώς ηλεκτρικά I.D. Buzz, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι τέσσερις επιβάτες σε προκαθορισμένες διαδρομές στην περιοχή Westbay.

Η Scania θα κατασκευάσει 10 λεωφορεία τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα άτομα, ενώ οι θυγατρικές του ομίλου, MOIA και Autonomous Intelligent Driving (AID), θα προσφέρουν τις απαραίτητες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και τις κατάλληλες γνώσεις για να είναι τα οχήματα λειτουργικά.

Ο σκοπός είναι αυτά μέσα να βοηθήσουν στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των μετακινήσεων, μειώνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο και την επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Η VW θα ξεκινήσει κλειστές δοκιμές το 2020 και δοκιμαστικές διαδρομές στους δρόμους της Ντόχα από το 2021.

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.