Είστε εδώ

Τεχνολογία

Jaguar Land Rover: Θα είσαι καθιστός, αλλά θα είναι σα να περπατάς (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο η τεχνολογία προχωράει οι άνθρωποι κάνουμε ολοένα και περισσότερο καθιστική ζωή η οποία δημιουργεί σταδιακά προβλήματα στον οργανισμό μας, με όσους οδηγούν πολλές ώρες την ημέρα να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο.

Προκειμένου βοηθήσει στην πρόληψη των προβλημάτων που προκαλούνται από την καθιστική ζωή, η Jaguar Land Rover (JLR) δημιούργησε ένα κάθισμα το οποίο ξεγελάει τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να νομίζει ότι περπατάει παρά το γεγονός ότι είναι καθιστός.

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί ενεργοποιητές οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο κάθισμα και μετακινούν κάθε φορά διαφορετικά σημεία, τόσο ώστε να ασκούνται στους μύες οι ίδιες δυνάμεις που θα ασκούνταν αν ο οδηγός περπατούσε. Με αυτόν τον τρόπο η μείωση της μυϊκής μάζας γίνεται με πιο αργό ρυθμό, ενώ και ο εγκέφαλος νομίζει ότι το σώμα βρίσκεται σε κίνηση, εκκρίνοντας τις ανάλογες ορμόνες.

Η βρετανική εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητά της να συμβάλλει ώστε η κοινωνία να γίνει πιο ασφαλής αλλά και πιο υγιής, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον με το πρόγραμμα Destination Zero. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ανακαλύψει ότι η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση γρίπης και ιώσεων.

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.