Είστε εδώ

Τεχνολογία

Jaguar Land Rover: Θα είσαι καθιστός, αλλά θα είναι σα να περπατάς (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο η τεχνολογία προχωράει οι άνθρωποι κάνουμε ολοένα και περισσότερο καθιστική ζωή η οποία δημιουργεί σταδιακά προβλήματα στον οργανισμό μας, με όσους οδηγούν πολλές ώρες την ημέρα να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο.

Προκειμένου βοηθήσει στην πρόληψη των προβλημάτων που προκαλούνται από την καθιστική ζωή, η Jaguar Land Rover (JLR) δημιούργησε ένα κάθισμα το οποίο ξεγελάει τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να νομίζει ότι περπατάει παρά το γεγονός ότι είναι καθιστός.

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί ενεργοποιητές οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο κάθισμα και μετακινούν κάθε φορά διαφορετικά σημεία, τόσο ώστε να ασκούνται στους μύες οι ίδιες δυνάμεις που θα ασκούνταν αν ο οδηγός περπατούσε. Με αυτόν τον τρόπο η μείωση της μυϊκής μάζας γίνεται με πιο αργό ρυθμό, ενώ και ο εγκέφαλος νομίζει ότι το σώμα βρίσκεται σε κίνηση, εκκρίνοντας τις ανάλογες ορμόνες.

Η βρετανική εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητά της να συμβάλλει ώστε η κοινωνία να γίνει πιο ασφαλής αλλά και πιο υγιής, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον με το πρόγραμμα Destination Zero. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ανακαλύψει ότι η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση γρίπης και ιώσεων.

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.