Είστε εδώ

Τεχνολογία

Jaguar Land Rover: Κάνει τις χειρολαβές περιττές

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αρκετών σύγχρονων αυτοκινήτων (κυρίως των πιο ακριβών) είναι το ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας του χώρου αποσκευών όμως πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσε να συμβεί το ίδιο και με τις πόρτες των επιβατών;

Αυτό ακριβώς έκανε η Jaguar Land Rover η οποία παρουσίασε ένα πρωτότυπο Range Rover του οποίου οι πόρτες ανοίγουν είτε εντελώς αυτόματα όταν πλησιάζει ο οδηγός είτε με κάποια χειρονομία που θα κάνει στον αέρα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία η τεχνολογία αυτή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε άτομα με δυσκολίες όπως ο Βρετανός πρώην πεζοναύτης, Μαρκ Όρμροντ, ο οποίος έχει χάσει το δεξί του χέρι και χρησιμοποιεί μηχανικό πρόσθετο μέλος αλλά και όταν κάποιος κουβαλάει ένα βαρύ αντικείμενο και δεν έχει ελεύθερο χέρι.

Όσο για την πιθανότητα η πόρτα να χτυπήσει σε κάποιο εμπόδιο που βρίσκεται κοντά οι Βρετανοί έχουν φροντίσει για την τοποθέτηση αισθητήρων που θα αποτρέψουν κάτι τέτοιο.

Κάτι αντίστοιχο μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο από τις Tesla και Rolls – Royce, στοιχείο που δείχνει πόσο καινοτόμα είναι μια τεχνολογία σαν αυτή. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα δούμε τα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας να περιλαμβάνουν το αυτόματο άνοιγμα των θυρών στον εξοπλισμό τους.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.