Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ηνωμένες Πολιτείες: Τα λαχανικά έρχονται μόνα τους στο σπίτι (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που δε θα εμπιστεύονταν εύκολα τη μετακίνησή τους σε κάποιο εντελώς αυτόνομο όχημα όμως όταν πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων σίγουρα οι ενστάσεις είναι λιγότερες.

Ακριβώς αυτό σκοπεύει να κάνει μία εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ονομασία Nuro. Η Nuro  ασχολείται με εφαρμογές ρομποτικής και έχει κατασκευάσει μικρά αυτόνομα οχήματα τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να μεταφέρουν μόνο προϊόντα. Η εταιρεία συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη αλυσίδα μαναβικής των Η.Π.Α., την Kroger, με σκοπό να κάνει διανομές οπωροκηπευτικών προϊόντων στ ο σπίτι του πελάτη.

Οι πρώτες δοκιμές έχουν γίνει ήδη στο Scottsdale της Arizona και τώρα η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος προχωράει και στο Houston του Texas. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε δύο καταστήματα της περιοχής και η διανομή θα αφορά σπίτια που βρίσκονται εντός των ορίων τεσσάρων συγκεκριμένων ταχυδρομικών κωδικών.

Οι πελάτες που βρίσκονται στην ακτίνα εφαρμογής της υπηρεσίας θα μπορούν να δώσουν την παραγγελία τους μέσα από το site της εταιρείας ή με τη χρήση εφαρμογής για το κινητό τους και να ορίσουν αν θέλουν η παράδοση να γίνει την ίδια μέρα ή την επόμενη. Η διανομή θα έχει μία επιπλέον χρέωση που φτάνει τα 5.95 δολάρια (5.22 ευρώ).

Τα οχήματα που έχει κατασκευάσει η Nuro ονομάζονται R1 όμως επειδή προς το παρόν διαθέτει μόνο έξι και χρησιμοποιούνται όλα στο Scottsdale, η διανομή στα αρχικά στάδια θα γίνεται με Toyota Prius που έχει η εταιρεία στο στόλο της τα οποία είναι τροποποιημένα ώστε να κινούνται αυτόνομα ωστόσο, για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει άνθρωπος πίσω από το τιμόνι.

Η Nuro ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google και πρόσφατα πήρε χρηματοδότηση ύψους 1 δις δολαρίων (877.77 εκατομμύρια ευρώ) από την ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας SoftBank.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.