Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ηνωμένες Πολιτείες: Τα λαχανικά έρχονται μόνα τους στο σπίτι (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που δε θα εμπιστεύονταν εύκολα τη μετακίνησή τους σε κάποιο εντελώς αυτόνομο όχημα όμως όταν πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων σίγουρα οι ενστάσεις είναι λιγότερες.

Ακριβώς αυτό σκοπεύει να κάνει μία εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ονομασία Nuro. Η Nuro  ασχολείται με εφαρμογές ρομποτικής και έχει κατασκευάσει μικρά αυτόνομα οχήματα τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να μεταφέρουν μόνο προϊόντα. Η εταιρεία συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη αλυσίδα μαναβικής των Η.Π.Α., την Kroger, με σκοπό να κάνει διανομές οπωροκηπευτικών προϊόντων στ ο σπίτι του πελάτη.

Οι πρώτες δοκιμές έχουν γίνει ήδη στο Scottsdale της Arizona και τώρα η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος προχωράει και στο Houston του Texas. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε δύο καταστήματα της περιοχής και η διανομή θα αφορά σπίτια που βρίσκονται εντός των ορίων τεσσάρων συγκεκριμένων ταχυδρομικών κωδικών.

Οι πελάτες που βρίσκονται στην ακτίνα εφαρμογής της υπηρεσίας θα μπορούν να δώσουν την παραγγελία τους μέσα από το site της εταιρείας ή με τη χρήση εφαρμογής για το κινητό τους και να ορίσουν αν θέλουν η παράδοση να γίνει την ίδια μέρα ή την επόμενη. Η διανομή θα έχει μία επιπλέον χρέωση που φτάνει τα 5.95 δολάρια (5.22 ευρώ).

Τα οχήματα που έχει κατασκευάσει η Nuro ονομάζονται R1 όμως επειδή προς το παρόν διαθέτει μόνο έξι και χρησιμοποιούνται όλα στο Scottsdale, η διανομή στα αρχικά στάδια θα γίνεται με Toyota Prius που έχει η εταιρεία στο στόλο της τα οποία είναι τροποποιημένα ώστε να κινούνται αυτόνομα ωστόσο, για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει άνθρωπος πίσω από το τιμόνι.

Η Nuro ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google και πρόσφατα πήρε χρηματοδότηση ύψους 1 δις δολαρίων (877.77 εκατομμύρια ευρώ) από την ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας SoftBank.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.