Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το Google Maps φορτίζει το αυτοκίνητό σας

του Σωτήριου Χάλλα

Έχουμε αναφέρει κατά καιρούς ότι όσο θα εξαπλώνονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τόσο πιο εύκολη θα γίνεται η διαδικασία εύρεσης σταθμού φόρτισης αλλά και η φόρτιση αυτή καθ΄αυτή.

Τώρα η Google έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω με την εννσωμάτωση στην υπηρεσία χαρτών και πλοήγησης που διαθέτει, το Google Maps, τη δυνατότητα ενημέρωσης του χρήστη, σε πραγματικό χρόνο, για τη διαθεσιμότητα κάποιου σταθμού φόρτισης κοντά του.

Προς το παρόν η δυνατότητα είναι διαθεσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι εταιρείες των οποίων το δίκτυο εμφανίζεται στην εφαρμογή είναι οι Chargemaster, EVgo και SemaConnect. Στη χώρα υπάρχει ακόμα μία μεγάλη εταιρεία, η Chargepoint, η οποία διαθέτει 64.000 θέσεις φόρτισης. Προς το παρόν οι δικοί της σταθμοί δε θα εμφανίζονται στο Google Maps όμως ο γίγαντας της τεχνολογίας υποσχέθηκε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Η νέα αυτή λειτουργία του Google Maps θα βοηθήσει σημαντικά τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς δεν ήταν σπάνιο να πηγαίνουν σε κάποιο σταθμό φόρτισης μόνο για να δουν ότι όλες οι διαθέσιμες θέσεις ήταν κατειλημμένες.

Δεδομένου του πόσο διαδομένη είναι η χρήση του Google Maps και του γεγονότος ότι χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα που διαθέτουν συμβατότητα με Android Auto, η νέα λειτουργία θα αποτελέσει έναν ακόμα παράγοντα που θα διευ9κολύνει την περαιτέρω εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.