Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai: Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητο με το κινητό σας

του Σωτήριου Χάλλα

Τα κινητά μας κάνουν ολοένα και περισσότερες λειτουργίες και η Hyundai θέλει να προσθέσει ακόμα μία σε αυτές η οποία είναι το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μας.

Το μοντέλο στο οποίο οι Kορεάτες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά αυτή την τεχνολογία είναι το Sonata με την πρώτη επίδειξη να γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 - 28 Απριλίου, με την εισαγωγή της σε εμπορικό επίπεδο να ξεκινάει από το φθινόπωρο.

H διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής της Hyundai η οποία ονομάζεται Digital Key που ο χρήστης θα κατεβάζει στο κινητό του. Για τη λειτουργία της θα χρησιμοποιείται το χαρακτηριστικό NFC (Near Field Communication) που διαθέτουν πολλές σύγχρονες συσκευές. Πρόκειται για μία τεχνολογία η οποία επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ δύο συσκευών όταν βρεθούν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Για να δουλέψει αυτό το σύστημα θα υπάρχουν δύο κεραίες NFC σε κάθε αυτοκίνητο με την μία να είναι τοποθετημένη στην πόρτα του οδηγού και συγκεκριμένα στο χερούλι, ενώ η δεύτερη θα βρίσκεται στην επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για smartphones με την οποία εφοδιάζεται το αυτοκίνητο.

Όταν το αυτοκίνητο αναγνωρίζει το smartphone που είναι καταχωρημένο θα επιτρέπει μέσω bluetooth το κλείδωμα και ξεκλείδωμα, την ενεργοποίηση μιας λειτουργίας που ονομάζεται panic καθώς και την εκκίνηση του κινητήρα. Βασική προϋπόθεση είναι η απόσταση μεταξύ αυτοκινήτου και κινητού να είναι μικρότερη των 9 μέτρων.

Το κάθε αυτοκίνητο θα μπορεί να καταχωρήσει μέχρι τέσσερα κινητά ενώ ανάλογα με το ποιον χρήστη εντοπίζει κάθε φορά θα μπορεί να εφαρμόζει και διαφορετικές ρυθμίσεις σε τομείς όπως οι καθρέφτες, οι προεπιλογές του ραδιοφώνου και η θέση του καθίσματος.

Προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το σύστημα θα είναι ασφαλές η Hyundai θα χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο ασφαλείας το οποίο ονομάζεται Trustonic Application Protection.

Μεταξύ των καταχωρημένων χρηστών ο ένας από τους τέσσερις θα είναι χαρακτηρισμένος ως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και αυτός θα έχει επιπλέον δικαιώματα παρέμβασης στις ρυθμίσεις του οχήματος.

Στο μέλλον η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για ενοικίαση αυτοκινήτων, αυτόνομο παρκάρισμα και ειδοποίηση του ιδιοκτήτη όταν το όχημα πηγαίνει εκτός κάποιων ορίων που ο χρήστης έχει ορίσει.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .