Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai Santa Fe: Ένα δάχτυλο αρκεί

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai πηγαίνει την τεχνολογία στο αυτοκίνητο ένα βήμα πιο πέρα τοποθετώντας σε αυτό τεχνολογία αναγνώρισης του δαχτυλικού αποτυπώματος φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο της αυτοκίνησης ακόμα πιο κοντά σε εκείνον των smartphones.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο στο οποίο θα τοποθετήσει για πρώτη φορά η κορεάτικη εταιρεία αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι το Santa Fe. Με τη χρήση του ο οδηγός θα μπορεί να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό ακριβώς όπως κάνει και με το κινητό του. Μάλιστα, εκτός από ξεκλείδωμα με το δαχτυλικό αποτύπωμα θα γίνεται και η εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Θα υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτούν αρκετά διαφορετικά αποτυπώματα καθώς μπορεί το αυτοκίνητο να χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη της οικογένειας. Με το ξεκλείδωμα το αυτοκίνητο θα καταλαβαίνει για ποιον οδηγό πρόκειται και θα ρυθμίζει αυτόματα το κάθισμα και τους καθρέφτες ενώ στο μέλλον θα ρυθμίζονται και στοιχεία όπως η θερμοκρασία του κλιματιστικού, η επιθυμητή υγρασία στο εσωτερικό της καμπίνας, ακόμα και η θέση του τιμονιού.

Το μόνο αρνητικό σχετικά με αυτήν την τεχνολογία είναι ότι σε πρώτη φάση θα διατεθεί μόνο στην αγορά της Κίνας όμως είναι αρκετά πιθανό σταδιακά να τη δούμε να γίνεται διαθέσιμη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.