Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai Santa Fe: Ένα δάχτυλο αρκεί

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai πηγαίνει την τεχνολογία στο αυτοκίνητο ένα βήμα πιο πέρα τοποθετώντας σε αυτό τεχνολογία αναγνώρισης του δαχτυλικού αποτυπώματος φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο της αυτοκίνησης ακόμα πιο κοντά σε εκείνον των smartphones.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο στο οποίο θα τοποθετήσει για πρώτη φορά η κορεάτικη εταιρεία αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι το Santa Fe. Με τη χρήση του ο οδηγός θα μπορεί να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό ακριβώς όπως κάνει και με το κινητό του. Μάλιστα, εκτός από ξεκλείδωμα με το δαχτυλικό αποτύπωμα θα γίνεται και η εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Θα υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτούν αρκετά διαφορετικά αποτυπώματα καθώς μπορεί το αυτοκίνητο να χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη της οικογένειας. Με το ξεκλείδωμα το αυτοκίνητο θα καταλαβαίνει για ποιον οδηγό πρόκειται και θα ρυθμίζει αυτόματα το κάθισμα και τους καθρέφτες ενώ στο μέλλον θα ρυθμίζονται και στοιχεία όπως η θερμοκρασία του κλιματιστικού, η επιθυμητή υγρασία στο εσωτερικό της καμπίνας, ακόμα και η θέση του τιμονιού.

Το μόνο αρνητικό σχετικά με αυτήν την τεχνολογία είναι ότι σε πρώτη φάση θα διατεθεί μόνο στην αγορά της Κίνας όμως είναι αρκετά πιθανό σταδιακά να τη δούμε να γίνεται διαθέσιμη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.