Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai: Οι εναέριες μετακινήσεις στο προσκήνιο

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai δίνει το παρών στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών CES 2020 που γίνεται στο Λας Βέγκας 7 – 10 Ιανουαρίου και παρουσιάζει το όραμά της για το μέλλον καθώς φιλοδοξεί από κατασκευάστρια αυτοκινήτων, να γίνει πάροχος λύσεων έξυπνης μετακίνησης.

Αυτό το όραμα έχει τρεις βασικούς τομείς οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται. Ο πρώτος ονομάζεται Urban Air Mobility (UAM) και περιλαμβάνει ένα όχημα για εναέριες μετακινήσεις το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Uber.

Όσον αφορά τις επίγειες μεταφορές, αυτές καλύπτονται από ένα όχημα ειδικού σκοπού το οποίο θα είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον και θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να καλύψει τη διαφορετική ανάγκη που μπορεί να έχει ο κάθε χρήστης.

Ο τρίτος τομέας είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δύο προηγούμενους. Ονομάζεται Hub και θεωρείται μια φουτουριστική έκδοση των σημερινών σιδηροδρομικών σταθμών. Στο Hub θα πραγματοποιείται η σύνδεση των εναέριων και των επίγειων μέσων μετακίνησης.

Οι Κορεάτες πιστεύουν ότι τα εναέρια μέσα με δυνατότητα κάθετης απογείωσης θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις πόλεις του μέλλοντος, καθώς οι μετακινήσεις θα γίνονται πολύ πιο γρήγορα, δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το χρόνο τους με ασχολίες που τους κάνουν χαρούμενους.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.