Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai: Μετακινήσεις από το μέλλον (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai φέρνει πιο κοντά το αύριο με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα τρέξει στην Καλιφόρνια, στο οποίο θα υπάρχουν αυτόνομα αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούν διάφορες μεταφορικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία θα ονομάζεται BotRide και θα λειτουργεί ως εξής. Οι χρήστες θα κατεβάζουν μία εφαρμογή στο smartphone τους και όταν θέλουν να μετακινηθούν θα καλούν κάποιο από τα διαθέσιμα ηλεκτρικά Kona. Η υπηρεσία θα ενημερώνει το χρήστη να μετακινηθεί σε κοντινή απόσταση ώστε να πάει σε κάποιο σημείο παραλαβής και θα τον παραλαμβάνει από εκεί.

Η Hyundai αναφέρει ότι η μετακίνηση σε σημεία παραλαβής μπορεί να μην είναι η ιδανικότερη λύση, όμως είναι η πιο βολική ώστε να μη χρειάζεται να γίνονται συνεχώς παρακάμψεις.

Όσον αφορά τις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιήσει για τη μετατροπή των Kona σε αυτόνομα οι Κορεάτες δεν ανέφεραν κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο ότι χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο υλικού αλλά και λογισμικού, ώστε να μπορεί το σύστημα να αναγνωρίζει τα άλλα οχήματα, τους πεζούς, τον περιβάλλοντα χώρο, να προβλέπει τις πιθανές κινήσεις των άλλων οδηγών και να είναι έτοιμο να δράσει ανάλογα.

Ο στόχος αυτού του πιλοτικού προγράμματος το οποίο θα προσφέρεται δωρεάν είναι να μελετηθεί η συμπεριφορά των χρηστών τέτοιων εφαρμογών, όση ώρα εκείνοι βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Peugeot 2008

Από τη στιγμή που η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη και σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι εταιρείες επιλέγουν να παρουσιάσουν αρκετά μοντέλα τους εκεί.

Rally Sprint Βοιωτίας

Τι και αν είναι έκπτωτο το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ, τι και αν επιτροπή αγώνων δεν υπάρχει εν τούτοις τα σωματεία που ψηφίζουν για την ΟΜΑΕ και το Δ.Σ. της, συνεχίζουν την διοργάνωση αγώνων.

Βάσω Κουρτίδου

Περίπου 12 χρόνια πριν, ίσως και λίγο παραπάνω, θυμάμαι με νοσταλγία ένα κοριτσάκι στην πρώτη του επαφή με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Toyota

Για ακόμα μια φορά η Toyota αποδεικνύει με πράξεις τη βαθιά πεποίθηση της ότι η έννοια της κινητικότητας δεν περιορίζεται μόνο στα αυτοκίνητα.

10o rally Tuscan Rewind

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές κοντά στη Σιένα, καθώς στον τελευταίο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος 22-23 Nοεμβρίου παίζεται ο τίτλος.

Porsche

Παρότι πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Formula E, ανάμεσα στους οποίους και η Porsche, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που αρνούνται να εντάξουν τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε το τμήμα Ν για να “στεγάσει” όλες τις δραστηριότητες της που έχουν να κάνουν με μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως τα i30, i30 Fastback και Veloster, τρία προσθιοκίνητα με τα οποία εγκαινίασε τις δραστηριότητες του τμήματος.

General Motors

Θέλοντας, ίσως, να κλέψει λίγη από τη λάμψη της παρουσίασης του Tesla Cybertruck, του πρώτου pick-up στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας, η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Μαίρη Μπαρα, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος του οποίου ηγείται θα παρουσιάσει το δικό του ηλεκτρικό pick-up το 2021.

Lexus

Η Lexus, ως θυγατρική premium εταιρεία της Toyota, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υβριδικής τεχνολογίας, ωστόσο ήρθε η ώρα να μπει και αυτή στην πρίζα.

Tesla

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η Tesla αποκάλυψε στο κοινό το πρώτο pick-up της ιστορίας της, με μία εκδήλωση που έγινε στην Καλιφόρνια και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στην πολύ ιδιαίτερη σχεδίασή του, η οποία θα ταίριαζε πολύ εύκολα σε κάποια ταινία της οποίας η ιστορία διαδραματίζεται