Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai - Kia: Ποντάρουν στο υδρογόνο

του Σωτήριου Χάλλα

Σίγουρα το μέλλον της αυτοκίνησης ανήκει στα ηλεκτροκίνητα όμως υπάρχουν δύο κατηγορίες αμιγώς ηλεκτρικών, αυτά που χρησιμοποιούν μπαταρίες και εκείνα που χρησιμοποιούν υδρογόνο με τις Hyundai και Kia να δείχνουν μια ξεκάθαρη προτίμηση στα δεύτερα.

Οι δύο εταιρείες που αποτελούν το Hyundai Motor Group παρουσίασαν ένα πλάνο με την ονομασία FCEV Vision 2030 με το οποίο έχουν ως στόχο να γίνουν ηγέτιδες δυνάμεις σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα υδρογόνου και να αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγή τους.

 Συγκεκριμένα, οι Hyundai και Kia στοχεύουν μέχρι το 2030 να έχουν φτάσει την παραγωγή κυψελών υδρογόνου στις 700.000/έτος από τις οποίες οι 500.000 θα τοποθετούνται σε αυτοκίνητα ενώ οι υπόλοιπες θα χρησιμοποιούνται σε άλλου είδους οχήματα όπως κλαρκ ή ακόμα και πλοία.

Ο κορεάτικος όμιλος αναμένει ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα που θα κινούνται με υδρογόνο θα φτάσει περίπου τις 2 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2030 και προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτά τα μεγέθη μέσα στα επόμενα χρόνια θα κάνει επενδύσεις οι οποίες συνολικά θα φτάσουν τα 5.9 δισεκατομμύρια ευρώ. Σκοπός αυτών των επενδύσεων είναι τόσο η έρευνα πάνω στις ενεργειακές κυψέλες όσο η δημιουργία νέων εργοστασίων που θα τις κατασκευάζουν.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν οι Κορεάτες θα επιβεβαιωθούν στις προβλέψεις τους και αν τα επόμενα χρόνια θα φέρουν μεγαλύτερες πωλήσεις για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υδρογόνο για την κίνησή τους.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .