Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai: Κάντε αγορές χωρίς να βγείτε από το αυτοκίνητο

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai θέλει να βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο άνεσης που βιώνουν οι επιβάτες των αυτοκινήτων της και το επόμενο βήμα στο οποίο προχωράει σταδιακά είναι να τους επιτρέπει να κάνουν αγορές χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Προς το παρόν η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε επίπεδο πρωτότυπου όμως η κορεάτικη εταιρεία την εξελίσσει ώστε στο μέλλον να την εντάξει στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της.

Οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της Hyundai θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα μόνο σε εταιρείες που θα είναι συνεργάτες του προγράμματος. Προς το παρόν ενδιαφέρον έχουν δηλώσει μία εταιρεία που έχει ιδιωτικά parking, οι πετρελαϊκές Chevron και Texaco και η αλυσίδα εστιατορίων Applebee’s.

Όσο ωραίο και αν είναι κάτι τέτοιο σαν ιδέα, προς το παρόν χρειάζεται βελτίωση για να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη καθώς αυτή τη στιγμή η διαδικασία απαιτεί πολλά βήματα. Για παράδειγμα, για έναν ανεφοδιασμό καυσίμου ο χρήστης χρειάζεται να ανοίξει την εφαρμογή  My Hyundai που θα βρει στο infotainment, να επιλέξει καύσιμο, να δηλώσει σε ποιο πρατήριο βρίσκεται, να πατήσει το πλήκτρο για την πληρωμή, να εισαγάγει τον αριθμό της αντλίας, να επιβεβαιώσει την πληρωμή και τέλος να πληκτρολογήσει έναν τριψήφιο αριθμό που πρέπει να θυμάται.

Όπως καταλαβαίνετε το περιθώριο για απλοποίηση της διαδικασίας είναι πολύ μεγάλο οπότε θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ακόμα μέχρι να το δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη όμως η ιδέα είναι πολύ πρωτοποριακή και αν υλοποιηθεί σωστά ίσως να έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η Γαλλία επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στο αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1 και το έκανε με έναν αγώνα ο οποίος χάρη στην επεισοδιακή εκκίνηση μας κράτησε το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια και μας προσέφερε πάρα πολλές προσπεράσεις.

Ράλι Ιπρ

Τον αγώνα της πατρίδας τους τίμησαν οι Νεβίλ-Γκιλσούλ και οδηγώντας το Hyundai i20 R5 στα χρώματα της Βελγικής αντιπροσωπείας κέρδισαν το ράλι Ιπρ. Το εργοστασιακό πλήρωμα της Hyundai Motorsport «έγραψαν» τους ταχύτερους χρόνους στις 15 από τις 23 Ειδικές Διαδρομές .

Pirelli P Zero Velo

Στο πλαίσιο του Γαλλικού Γκραν Πρι, η Pirelli παρουσίασε το καινούργιο ελαστικό για το αγωνιστικό ποδήλατο, το P Zero Velo. Ένα ελαστικό που για την εξέλιξή του συμπληρώθηκε ένας κύκλος δύο χρόνων. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η πίστα του Λε Καστελέ, εκεί όπου διεξάγεται το Γαλλικό Γκραν Πρι στις 24 Ιουνίου,  είναι από τις πιο τεχνικές, καθώς συνδυάζει υψηλές ταχύτητες με διαρκή εναλλαγή στροφών. 

Η τελική ταχύτητα στην πίστα των 5.861 χλμ. με τις 15 στροφές θα ξεπεράσει τα 330 χλμ. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Αν και διαξάγεται πρώτη φορά το Γαλλικό Γκραν Πρι με αυτών των κανονισμών μονοθέσια της Formula 1, εντούτοις από τις δοκιμές προέκυψαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Rotax MAX Challenge

Στη Θεσσαλονίκη και στη πίστα «Drive Park» συνεχίστηκε ο 2ος γύρος του θεσμού Rotax MAX Challenge  Το εγχείρημα της Rotax Hellas να «ανεβάσει» αγώνα του επάθλου της στη Θεσσαλονίκη ύστερα από 10 χρόνια, έστησε στο grid 34 συμμετοχές. 

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά από 10 χρόνια απουσίας του γαλλικού Γκραν Πρι από το καλεντάρι της Formula 1 και 28 χρόνια από τον τελευταίο αγώνα που έγινε στην πίστα Paul Ricard ολοκληρώθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες για τον αγώνα του 2018.

Skoda

Ο καταμερισμός σημαντικών αρμοδιοτήτων στον Όμιλο Volkswagen επεκτείνεται και στη Skoda.

Γκραν Πρι Γαλλίας - FP3

Η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Paul Ricard όπου γίνεται το Γκραν Πρι Γαλλίας μας επιφύλασσε μια αρνητική έκπληξη καθώς η βροχή περιόρισε κατά πολύ τους γύρους των οδηγών.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Παραδοσιακά οι οδηγοί μετά τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής έχουν μια συνάντηση με τους τεχνικούς της FIA στην οποία εκφράζουν τα θέματα που κατά καιρούς τους απασχολούν.