Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai: Κάντε αγορές χωρίς να βγείτε από το αυτοκίνητο

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai θέλει να βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο άνεσης που βιώνουν οι επιβάτες των αυτοκινήτων της και το επόμενο βήμα στο οποίο προχωράει σταδιακά είναι να τους επιτρέπει να κάνουν αγορές χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Προς το παρόν η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε επίπεδο πρωτότυπου όμως η κορεάτικη εταιρεία την εξελίσσει ώστε στο μέλλον να την εντάξει στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της.

Οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της Hyundai θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα μόνο σε εταιρείες που θα είναι συνεργάτες του προγράμματος. Προς το παρόν ενδιαφέρον έχουν δηλώσει μία εταιρεία που έχει ιδιωτικά parking, οι πετρελαϊκές Chevron και Texaco και η αλυσίδα εστιατορίων Applebee’s.

Όσο ωραίο και αν είναι κάτι τέτοιο σαν ιδέα, προς το παρόν χρειάζεται βελτίωση για να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη καθώς αυτή τη στιγμή η διαδικασία απαιτεί πολλά βήματα. Για παράδειγμα, για έναν ανεφοδιασμό καυσίμου ο χρήστης χρειάζεται να ανοίξει την εφαρμογή  My Hyundai που θα βρει στο infotainment, να επιλέξει καύσιμο, να δηλώσει σε ποιο πρατήριο βρίσκεται, να πατήσει το πλήκτρο για την πληρωμή, να εισαγάγει τον αριθμό της αντλίας, να επιβεβαιώσει την πληρωμή και τέλος να πληκτρολογήσει έναν τριψήφιο αριθμό που πρέπει να θυμάται.

Όπως καταλαβαίνετε το περιθώριο για απλοποίηση της διαδικασίας είναι πολύ μεγάλο οπότε θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ακόμα μέχρι να το δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη όμως η ιδέα είναι πολύ πρωτοποριακή και αν υλοποιηθεί σωστά ίσως να έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.