Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai: Κάντε αγορές χωρίς να βγείτε από το αυτοκίνητο

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai θέλει να βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο άνεσης που βιώνουν οι επιβάτες των αυτοκινήτων της και το επόμενο βήμα στο οποίο προχωράει σταδιακά είναι να τους επιτρέπει να κάνουν αγορές χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Προς το παρόν η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε επίπεδο πρωτότυπου όμως η κορεάτικη εταιρεία την εξελίσσει ώστε στο μέλλον να την εντάξει στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της.

Οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της Hyundai θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα μόνο σε εταιρείες που θα είναι συνεργάτες του προγράμματος. Προς το παρόν ενδιαφέρον έχουν δηλώσει μία εταιρεία που έχει ιδιωτικά parking, οι πετρελαϊκές Chevron και Texaco και η αλυσίδα εστιατορίων Applebee’s.

Όσο ωραίο και αν είναι κάτι τέτοιο σαν ιδέα, προς το παρόν χρειάζεται βελτίωση για να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη καθώς αυτή τη στιγμή η διαδικασία απαιτεί πολλά βήματα. Για παράδειγμα, για έναν ανεφοδιασμό καυσίμου ο χρήστης χρειάζεται να ανοίξει την εφαρμογή  My Hyundai που θα βρει στο infotainment, να επιλέξει καύσιμο, να δηλώσει σε ποιο πρατήριο βρίσκεται, να πατήσει το πλήκτρο για την πληρωμή, να εισαγάγει τον αριθμό της αντλίας, να επιβεβαιώσει την πληρωμή και τέλος να πληκτρολογήσει έναν τριψήφιο αριθμό που πρέπει να θυμάται.

Όπως καταλαβαίνετε το περιθώριο για απλοποίηση της διαδικασίας είναι πολύ μεγάλο οπότε θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ακόμα μέχρι να το δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη όμως η ιδέα είναι πολύ πρωτοποριακή και αν υλοποιηθεί σωστά ίσως να έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.