Είστε εδώ

Τεχνολογία

Hyundai: Κάντε αγορές χωρίς να βγείτε από το αυτοκίνητο

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai θέλει να βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο άνεσης που βιώνουν οι επιβάτες των αυτοκινήτων της και το επόμενο βήμα στο οποίο προχωράει σταδιακά είναι να τους επιτρέπει να κάνουν αγορές χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Προς το παρόν η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε επίπεδο πρωτότυπου όμως η κορεάτικη εταιρεία την εξελίσσει ώστε στο μέλλον να την εντάξει στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της.

Οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της Hyundai θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα μόνο σε εταιρείες που θα είναι συνεργάτες του προγράμματος. Προς το παρόν ενδιαφέρον έχουν δηλώσει μία εταιρεία που έχει ιδιωτικά parking, οι πετρελαϊκές Chevron και Texaco και η αλυσίδα εστιατορίων Applebee’s.

Όσο ωραίο και αν είναι κάτι τέτοιο σαν ιδέα, προς το παρόν χρειάζεται βελτίωση για να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη καθώς αυτή τη στιγμή η διαδικασία απαιτεί πολλά βήματα. Για παράδειγμα, για έναν ανεφοδιασμό καυσίμου ο χρήστης χρειάζεται να ανοίξει την εφαρμογή  My Hyundai που θα βρει στο infotainment, να επιλέξει καύσιμο, να δηλώσει σε ποιο πρατήριο βρίσκεται, να πατήσει το πλήκτρο για την πληρωμή, να εισαγάγει τον αριθμό της αντλίας, να επιβεβαιώσει την πληρωμή και τέλος να πληκτρολογήσει έναν τριψήφιο αριθμό που πρέπει να θυμάται.

Όπως καταλαβαίνετε το περιθώριο για απλοποίηση της διαδικασίας είναι πολύ μεγάλο οπότε θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ακόμα μέχρι να το δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη όμως η ιδέα είναι πολύ πρωτοποριακή και αν υλοποιηθεί σωστά ίσως να έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.