Είστε εδώ

Τεχνολογία

Honda: Ο αερόσακος εξελίχτηκε (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 που άρχισε δειλά- δειλά να τοποθετείται σε κάποια μοντέλα, ο αερόσακος έχει αποδείξει την αξία του, ειδικά αν συνδυάζεται με τη χρήση ζώνης ασφαλείας, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περιθώρια για βελτίωση όπως μας δείχνει η Honda.

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Honda Αμερικής στο Οχάιο, σε συνδυασμό με την Autoliv, εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων ασφαλείας για αυτοκίνητα (ζώνες, αερόσακοι), δημιούργησαν μία νέα, εξελιγμένη εκδοχή αυτού του σωτήριου αντικειμένου.

Η δημιουργία των Honda και Autoliv έχει σκοπό να αυξήσει την προστασία που προσφέρεται στις συγκρούσεις που γίνονται πλαγιομετωπικά. Για να γίνει αυτό έχει υπάρξει εντελώς νέος σχεδιασμός.

Συνήθως οι αερόσακοι αποτελούνται από ένα μεγάλο “διαμέρισμα” το οποίο αν υπάρξει ανάγκη φουσκώνει ταχύτατα ώστε να προστατευθούν οι επιβάτες. Στη νέα εκδοχή τα διαμερίσματα είναι τρία (δύο πλαϊνά και ένα στη μέση), τα οποία στη μεριά που κοιτάει προς τον επιβάτη ενώνονται με ένα κομμάτι ύφασμα, του οποίου η ονομασία είναι sail panel. Ο ρόλος του sail panel είναι να πέσει εκεί το κεφάλι του επιβάτη και να αρχίσει να επιβραδύνεται από το κεντρικό κομμάτι, ενώ την ίδια στιγμή τα πλαϊνά αρχίζουν και μαζεύονται γύρω από το κεφάλι του, για να αυξήσουν το επίπεδο προστασίας.

Η τοποθέτηση των νέων αερόσακων θα ξεκινήσει το 2020, από τα μοντέλα που διαθέτει η Honda στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά άρθρα

Formula 1 - Γκραν Πρι Βραζιλίας

Το Γκραν Πρι για την πρώτη θέση τόσο για τον τίτλο των οδηγών, όσο και για τον αντίστοιχο των κατασκευαστών δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον καθώς ο Χάμιλτον και η Mercedes έχουν ήδη κατακτήσει τους αντίστοιχους τίτλους.

Formula 1, R.B. Aston Martin

Ο 23χρονος Ταϊλανδός Άλεξ Άλμπον που αντικατέστησε τον Γκασλί στα μέσα του πρωταθλήματος στην ομάδα R.B. Aston Martin υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα που διευθύνει ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Νέο Peugeot 208 1.2 Pure Tech 100

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, και το ωραίο πάντα θα ελκύει το ενδιαφέρον.

Ford

Οι εταιρείες προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν κάθε παράμετρο που έχει να κάνει με την κατασκευή αυτοκινήτων, με τη Ford αυτή τη φορά να παρουσιάζει ένα νέο τρόπο να φτιάχνει καθίσματα, ο οποίος φέρνει πολλές καινοτομίες.

Ford EcoSport ST – Line 1.0 140 PS

Το EcoSport είναι το σκαλοπάτι για να ανέβεις στα μεγαλύτερα Kuga και Edge.

H τριάδα της Ford στα SUV.

F1 in Schools 2019

Η ομάδα Arrow Racers είναι η μία από τις τρεις σχολικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του διαγωνισμού “F1 in Schools” που θα διεξαχθεί 22 - 27 Nοεμβρίου 2019 στο Αμπού Ντάμπι, την ίδια εβδομάδα που διεξάγεται και το τελευταίο Grand Prix της Formula 1 για το 2019

Hyundai

Ένας τομέας στον οποίο έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα πιο καινούρια αυτοκίνητα, αλλά συχνά περνάει απαρατήρητος, είναι η ησυχία στην καμπίνα, αφού πλέον οι επιβάτες δέχονται πολύ λιγότερα ηχητικά ερεθίσματα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Νέα Skoda Octavia

Στην Πράγα της Τσεχίας, στην έδρα της Skoda (για την ακρίβεια η πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ είναι η έδρα της, γύρω στα 50 χλμ. από την Πράγα) αποκαλύφθηκε η νέα Octavia.

Εκεί λοιπόν παρουσιάστηκε η 4η γενιά συνεχίζοντας κατά κάποιο τρόπο την παράδοση της ονομασίας που ξεκίνησε το 1959.

Volkswagen - Αυτόνομα

Η Volkswagen σκοπεύει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να χειρίζεται το αυτοκίνητο πλήρως αυτόνομα, υπογραμμίζοντας το πόσο πολλή και εξελιγμένη τεχνολογία απαιτείται προκειμένου να συμβεί αυτό.

WRC, ράλι Αυστραλίας

Για λόγους ασφαλείας καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της παιχνίδι στη μακρινή Αυστραλία, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος μεταξύ 14-17 Νοεμβρίου, τελευταία παράσταση για το 2019, ακυρώνεται.