Είστε εδώ

Τεχνολογία

Honda: Εξελίσσει μπαταρίες επόμενης γενιάς

του Σωτήριου Χάλλα

Η Honda μπαίνει και αυτή στο τρένο της εξέλιξης μπαταριών στερεάς κατάστασης όπως έχουν κάνει πολλοί κατασκευαστές πριν από αυτή.

Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα μέσω εκπροσώπου της ότι έχει ξεκινήσει η εμπλοκή της με την έρευνα για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης που αποτελούν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επίσης, ο εκπρόσωπος διέψευσε τις φήμες ότι η Honda είχε συνεργασία με τη Nissan πάνω σε αυτόν τον τομέα δηλώνοντας ότι "αυτή τη στιγμή δεν τις αναπτύσσουμε με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία".

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η BMW έγινε η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης καθώς η βιομηχανία βλέπει πέρα από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα από υβριδικά οχήματα και ηλεκτροκίνητα οχήματα παραγωγής.

Ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούν υγρό ή σε μορφή τζελ ηλεκτρολύτη, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούν σταθερό ηλεκτρολύτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή λιγότερης θερμότητας και μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, επιτρέποντας στις εταιρείες να μεγαλώσουν την αυτονομία των αυτοκινήτων τους χρησιμοποιώντας μικρότερες μπαταρίες. Επιπλέον, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης προσφέρουν μικρούς χρόνους φόρτισης.

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.