Είστε εδώ

Τεχνολογία

GM: Φτιάχνει υπηρεσία κλήσης αυτόνομων οχημάτων (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η General Motors αποκάλυψε μερικά από τα φιλόδοξα σχέδιά της σχετικά με τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία διαμοιρασμού των οχημάτων μέχρι το 2019.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμα δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σχέδιό της, αλλά λέει ότι οι στόλοι των αυτόνομων οχημάτων θα επεκταθούν σε αρκετές μεγαλουπόλεις. Αν καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της εντός του χρονοδιαγράμματος θα η GM θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της, συμπεριλαμβανομένης της Uber.

Η GM εφαρμόζει επί του παρόντος ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Σαν Φρανσίσκο μέσω του προγράμματος “Cruise Automation”, το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους να πραγματοποιούν δοκιμαστικές βόλτες με ένα στόλο που αποτελείται από αυτόνομα οχήματα σε πρωτότυπη μορφή. Ωστόσο, αυτά τα πρωτότυπα απαιτούν έναν μηχανικό της GM πίσω από το τιμόνι ανά πάσα στιγμή, αλλά όσο το 2019 πλησιάζει, η GM ελπίζει να εξαλείψει την ανάγκη παρουσίας ανθρώπου πίσω από το τιμόνι.

Πέρα από την ανακοίνωση των σχεδίων για την υπηρεσία διαμοιρασμού των αυτόνομων οχημάτων, ο πρόεδρος της μάρκας, Νταν Άμμανν, δήλωσε ότι το κόστος των αισθητήρων που θα χρειάζονται για να κάνουν ένα αυτοκίνητο αυτόνομο θα μπορούσε τελικά να μειωθεί σε μόλις 300 δολάρια, χάρη στην πρόσφατη εξαγορά από τη GM της εταιρείας Strobe που είναι εξειδικευμένη σε τέτοιου είδους τεχνολογίες.

 Σύμφωνα με τον Άμμανν, τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία από την εφεύρεση του Διαδικτύου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια επίδειξη του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.