Είστε εδώ

Τεχνολογία

Γκόρντον Μάρει: Θα μειώσει το βάρος των αυτοκινήτων στο μισό

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Γκόρντον Μάρεϊ είναι ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές αυτοκινήτων καθώς έχει σχεδιάσει πολλά μονοθέσια – πρωταθλητές της Brabham από το 1973 μέχρι το 1986, έχει συμμετάσχει στη σχεδίαση των μονοθέσιων της McLaren τις χρονιές 1987 – 1988 και ήταν επί κεφαλής σχεδίασης των McLaren F1 και Mercedes-Benz SLR McLaren.

Τώρα, η εταιρεία που ίδρυσε το 2007 με την ονομασία Gordon Murray Design δημιούργησε μία μέθοδο κατασκευής του πλαισίου ενός οποιουδήποτε αυτοκινήτου με την οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει το βάρος του μέχρι και κατά 50%.

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται iStream Superlight και συνδυάζει αλουμίνιο υψηλής αντοχής με πάνελ από ανθρακονήματα με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι μεταφέρει στο ευρύ κοινό τις μεθόδους παραγωγής των μονοθεσίων της Formula 1.

Η μέθοδος iStream Superlight προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, χαμηλότερες εκπομπές, βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και αυξημένη ακαμψία με το μισό βάρος σε σχέση με ένα συνηθισμένο πλαίσιο από πρεσαριστό μέταλλο.

Επίσης, η μέθοδος του Γκόρντον Μάρεϊ εξασφαλίζει αυξημένη ευελιξία καθώς η πλατφόρμα αυτή είναι τόσο ευέλικτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρά αυτοκίνητα πόλης μέχρι sports cars και SUV, ακόμα και σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Σχετικά άρθρα

Peugeot 308 GTi

Ο συνδυασμός αυτός καθηλώνει, καθώς το να αντικρίσεις μια τόσο όμορφη γυναίκα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 308 GTi είναι σίγουρα ένα οπτικό υπερθέαμα.

Nέα Porsche Cayenne Coupe

Η coupe οροφή είναι μόδα ακόμα και στα μεγάλα SUV, ενώ πλέον την εν λόγω σχεδιαστική γραμμή αποφάσισε να ακολουθήσει και η Porsche Cayenne.

Skoda

Η Skoda επιδιώκει τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει ως εταιρεία και αυτό σκοπεύει να το κάνει παρουσιάζοντας πάνω από 30 νέα μοντέλα τα οποία θα τα δούμε σταδιακά μέχρι το 2022.

Πιερ Γκασλί

Το Γκραν Πρι της Formula 1 που γίνεται στους δρόμους του Μονακό κάθε χρόνο είναι το στολίδι του πρωταθλήματος χάρη στον κοσμοπολίτικο αέρα του Πριγκιπάτου αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα λόγω των τοίχων που καραδοκούν δεξιά και αριστερά και του πολύ μικρού πλάτους της πίστας.

Ford

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford έχει σημειώσει ελαφρώς μικρότερη πρόοδο σε σχέση με άλλες εταιρείες, σε αντίθεση με την αυτόνομη οδήγηση όπου οι έρευνές της έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Land Rover Discovery

Ένα ξεχωριστό ταξίδι ετοιμάζεται να κάνει το ειδικά τροποποιημένο Land Rover Discovery που βλέπετε, καθώς προορισμός του είναι να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

American Airlines

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου, η American Airlines, από 4 Μαΐου έως και 29 Σεπτεμβρίου θα συνδέει για πρώτη φορά την Αθήνα με τη μεγαλούπολη των ουρανοξυστών, το Σικάγο.

Toyota - Suzuki

Η Suzuki και η Toyota υπέγραψαν το 2017 μνημόνιο συνεργασίας που αφορούσε την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τα υβριδικά κινητήρια σύνολα και τα μοντέλα που ανήκουν στις compact κατηγορίες.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που δε θα εμπιστεύονταν εύκολα τη μετακίνησή τους σε κάποιο εντελώς αυτόνομο όχημα όμως όταν πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων σίγουρα οι ενστάσεις είναι λιγότερες.

Volvo

Το όνομα της Volvo εδώ και πολλά χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ασφάλεια, ενώ η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων που τη φέρνουν πιο κοντά στο στόχο της ονόματι “Vision 2020”.