Είστε εδώ

Τεχνολογία

Γκόρντον Μάρει: Θα μειώσει το βάρος των αυτοκινήτων στο μισό

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Γκόρντον Μάρεϊ είναι ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές αυτοκινήτων καθώς έχει σχεδιάσει πολλά μονοθέσια – πρωταθλητές της Brabham από το 1973 μέχρι το 1986, έχει συμμετάσχει στη σχεδίαση των μονοθέσιων της McLaren τις χρονιές 1987 – 1988 και ήταν επί κεφαλής σχεδίασης των McLaren F1 και Mercedes-Benz SLR McLaren.

Τώρα, η εταιρεία που ίδρυσε το 2007 με την ονομασία Gordon Murray Design δημιούργησε μία μέθοδο κατασκευής του πλαισίου ενός οποιουδήποτε αυτοκινήτου με την οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει το βάρος του μέχρι και κατά 50%.

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται iStream Superlight και συνδυάζει αλουμίνιο υψηλής αντοχής με πάνελ από ανθρακονήματα με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι μεταφέρει στο ευρύ κοινό τις μεθόδους παραγωγής των μονοθεσίων της Formula 1.

Η μέθοδος iStream Superlight προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, χαμηλότερες εκπομπές, βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και αυξημένη ακαμψία με το μισό βάρος σε σχέση με ένα συνηθισμένο πλαίσιο από πρεσαριστό μέταλλο.

Επίσης, η μέθοδος του Γκόρντον Μάρεϊ εξασφαλίζει αυξημένη ευελιξία καθώς η πλατφόρμα αυτή είναι τόσο ευέλικτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρά αυτοκίνητα πόλης μέχρι sports cars και SUV, ακόμα και σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.