Είστε εδώ

Τεχνολογία

General Motors: 300 χλμ. αυτονομία με 10' φόρτιση. Γίνεται;

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ο χρόνος που απαιτείται για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, ειδικά αν αυτές έχουν αδειάσει τελείως.

Ωστόσο, η General Motors (GM) κάνει σημαντικές προσπάθειες προς την επίλυση αυτού του προβλήματος και φαίνεται ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο αμερικανικός κολοσσός συνεργάζεται με την Delta Americas, μια εταιρεία που ασχολείται με θέματα ενέργειας και αναφέρει ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύστημα που μπορεί μέσα σε μόλις 10 λεπτά να φορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου σε τέτοιο βαθμό που να επαρκεί για την κάλυψη 290 χλμ.

Αν τα παραπάνω ισχύουν πρόκειται για επανάσταση στο χώρο του αυτοκινήτου αφού μέχρι τώρα το πιο γρήγορο σύστημα που έχουμε δει είναι αυτό με το οποίο θα εξοπλίζεται η Porsche Taycan και θα μπορεί να προσφέρει 100 χλμ. αυτονομίας με μόλις 4 λεπτά φόρτισης.

Έτσι κι αλλιώς τόσο οι χρόνοι φόρτισης όσο και η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βελτιώνονται με τον καιρό όμως ακόμα δεν έχουν φτάσει σε επίπεδα συγκρίσιμα με το χρόνο που απαιτείται για να γεμίσεις με καύσιμα ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Κινήσεις όπως αυτή της GM δείχνουν ότι μεσοπρόθεσμα πιθανότατα θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην εικόνα βλέπουμε το ηλεκτρικό μοντέλο της General Motors, το Chevrolet Bolt.

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.