Είστε εδώ

Τεχνολογία

General Motors: 300 χλμ. αυτονομία με 10' φόρτιση. Γίνεται;

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ο χρόνος που απαιτείται για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, ειδικά αν αυτές έχουν αδειάσει τελείως.

Ωστόσο, η General Motors (GM) κάνει σημαντικές προσπάθειες προς την επίλυση αυτού του προβλήματος και φαίνεται ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο αμερικανικός κολοσσός συνεργάζεται με την Delta Americas, μια εταιρεία που ασχολείται με θέματα ενέργειας και αναφέρει ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύστημα που μπορεί μέσα σε μόλις 10 λεπτά να φορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου σε τέτοιο βαθμό που να επαρκεί για την κάλυψη 290 χλμ.

Αν τα παραπάνω ισχύουν πρόκειται για επανάσταση στο χώρο του αυτοκινήτου αφού μέχρι τώρα το πιο γρήγορο σύστημα που έχουμε δει είναι αυτό με το οποίο θα εξοπλίζεται η Porsche Taycan και θα μπορεί να προσφέρει 100 χλμ. αυτονομίας με μόλις 4 λεπτά φόρτισης.

Έτσι κι αλλιώς τόσο οι χρόνοι φόρτισης όσο και η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βελτιώνονται με τον καιρό όμως ακόμα δεν έχουν φτάσει σε επίπεδα συγκρίσιμα με το χρόνο που απαιτείται για να γεμίσεις με καύσιμα ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Κινήσεις όπως αυτή της GM δείχνουν ότι μεσοπρόθεσμα πιθανότατα θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην εικόνα βλέπουμε το ηλεκτρικό μοντέλο της General Motors, το Chevrolet Bolt.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.