Είστε εδώ

Τεχνολογία

General Motors: 300 χλμ. αυτονομία με 10' φόρτιση. Γίνεται;

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ο χρόνος που απαιτείται για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, ειδικά αν αυτές έχουν αδειάσει τελείως.

Ωστόσο, η General Motors (GM) κάνει σημαντικές προσπάθειες προς την επίλυση αυτού του προβλήματος και φαίνεται ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο αμερικανικός κολοσσός συνεργάζεται με την Delta Americas, μια εταιρεία που ασχολείται με θέματα ενέργειας και αναφέρει ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύστημα που μπορεί μέσα σε μόλις 10 λεπτά να φορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου σε τέτοιο βαθμό που να επαρκεί για την κάλυψη 290 χλμ.

Αν τα παραπάνω ισχύουν πρόκειται για επανάσταση στο χώρο του αυτοκινήτου αφού μέχρι τώρα το πιο γρήγορο σύστημα που έχουμε δει είναι αυτό με το οποίο θα εξοπλίζεται η Porsche Taycan και θα μπορεί να προσφέρει 100 χλμ. αυτονομίας με μόλις 4 λεπτά φόρτισης.

Έτσι κι αλλιώς τόσο οι χρόνοι φόρτισης όσο και η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βελτιώνονται με τον καιρό όμως ακόμα δεν έχουν φτάσει σε επίπεδα συγκρίσιμα με το χρόνο που απαιτείται για να γεμίσεις με καύσιμα ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Κινήσεις όπως αυτή της GM δείχνουν ότι μεσοπρόθεσμα πιθανότατα θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην εικόνα βλέπουμε το ηλεκτρικό μοντέλο της General Motors, το Chevrolet Bolt.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.