Είστε εδώ

Τεχνολογία

General Motors: 300 χλμ. αυτονομία με 10' φόρτιση. Γίνεται;

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ο χρόνος που απαιτείται για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, ειδικά αν αυτές έχουν αδειάσει τελείως.

Ωστόσο, η General Motors (GM) κάνει σημαντικές προσπάθειες προς την επίλυση αυτού του προβλήματος και φαίνεται ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο αμερικανικός κολοσσός συνεργάζεται με την Delta Americas, μια εταιρεία που ασχολείται με θέματα ενέργειας και αναφέρει ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύστημα που μπορεί μέσα σε μόλις 10 λεπτά να φορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου σε τέτοιο βαθμό που να επαρκεί για την κάλυψη 290 χλμ.

Αν τα παραπάνω ισχύουν πρόκειται για επανάσταση στο χώρο του αυτοκινήτου αφού μέχρι τώρα το πιο γρήγορο σύστημα που έχουμε δει είναι αυτό με το οποίο θα εξοπλίζεται η Porsche Taycan και θα μπορεί να προσφέρει 100 χλμ. αυτονομίας με μόλις 4 λεπτά φόρτισης.

Έτσι κι αλλιώς τόσο οι χρόνοι φόρτισης όσο και η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βελτιώνονται με τον καιρό όμως ακόμα δεν έχουν φτάσει σε επίπεδα συγκρίσιμα με το χρόνο που απαιτείται για να γεμίσεις με καύσιμα ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Κινήσεις όπως αυτή της GM δείχνουν ότι μεσοπρόθεσμα πιθανότατα θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην εικόνα βλέπουμε το ηλεκτρικό μοντέλο της General Motors, το Chevrolet Bolt.

Σχετικά άρθρα

Ανάβαση Πιτίτσας

Tελευταία παράσταση του φετινού Πρωταθλήματος Αναβάσεων στην Πιτίτσα, τη γνωστή διαδρομή της Πάτρας,

Η Βάσω Κουρτίδου πίσω από το τιμόνι του ασημί Toyota Yaris της δεν συμμετείχε απλώς, αλλά “έγραψε” μια καλή επίδοση και αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά με ένα κύπελλο.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan GT R

Ο “Godzilla”, όπως είναι το προσωνύμιο του Nissan GT R, δίνει το παρών στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας στην έκθεση αυτοκίνηση 2018 που γίνεται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Αυτοκίνηση 2018-BMW i3s

Το i3 είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο η BMW μπήκε στη νέα εποχή της αυτοκίνησης το 2013 που άρχισε να παράγεται και τώρα το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει την πιο ισχυρή του έκδοση με την ονομασία i3s στην Αυτοκίνηση 2018.

Αυτοκίνηση 2018-Renault Megane R.S.

Στην Αυτοκίνηση 2018 το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά από κοντά την πιο πρόσφατη δημιουργία της Renault Sport, του τμήματος επιδόσεων της γαλλικής εταιρείας, το Megane R.S.

Aυτοκίνηση 2018

Η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2018», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, «γράφει» σημαντική αύξηση σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλευση επισκεπτών.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan e-NV200

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης στη φετινή Έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» αποτελεί σίγουρα το Νissan e-NV200.

Αυτοκίνηση 2018-Citroen C3 Aircross

Στο περίπτερο της Citroen μπορούμε ανάμεσα στα άλλα μοντέλα να δούμε και το C3 Aircross το οποίο έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων εκείνο του αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2018 από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest.

Αυτοκίνηση 2018-Hyundai i30 N

Η Hyundai για πρώτη φορά αποφάσισε να μπει στα “χωράφια” των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με το i30 N το οποίο είδαμε και πέρυσι στην Αυτοκίνηση και το εγχείρημά της μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά αν συνυπολογίσει κάποιος και την απειρία

Porsche

Αν κάποιος είναι κάτοχος μιας συλλεκτικής και αρκετά ακριβής Porsche θα εμπιστευτεί τον οποιοδήποτε για να φροντίσει το σέρβις της;

BMW

Η BMW έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα επόμενα χρόνια τα μοντέλα της θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση περνώντας πρώτα από το στάδιο των plug-in υβριδικών (PHEV).