Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Το νέο Focus αποφεύγει τις λακκούβες (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά της νέας γενιάς του εκπροσώπου της Ford στη μικρομεσαία κατηγορία αφορά τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση αλλά και την προστασία της τσέπης του ιδιοκτήτη καθώς έχει να κάνει με τη μείωση των επιπτώσεων που έχουν οι κάθε είδους λακκούβες που υπάρχουν σε όλους τους δρόμους του πλανήτη στους επιβάτες αλλά και στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Αυτό το καταφέρνει μέσω ενός συστήματος το οποίο “διαβάζει” τον δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο κάθε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου και όταν εντοπίσει ότι ακολουθεί λακκούβα προετοιμάζει την ανάρτηση κατάλληλα ώστε να μην πέσει εντελώς μέσα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η διαδρομή που θα κάνουν τα αμορτισέρ προς τα κάτω και κατά συνέπεια μειώνεται και η διαδρομή που θα κάνουν όταν θα επιστρέφουν στην αρχική τους θέση με αποτέλεσμα να μην τερματίζει η διαδρομή τους και άρα να μην κοπανάνε.

Αυτό εξασφαλίζει ότι οι επιβαίνοντες απολαμβάνουν μία πολύ ομαλή διαδρομή χωρίς να διαταράσσεται η ηρεμία τους από τις κακοτεχνίες των δρόμων. Ακόμα, αυτό το σύστημα παρέχει επιπλέον ασφάλεια αλλά και οικονομία αφού κατά το πέρασμα από μια μεγάλη ή απότομη λακκούβα ο οδηγός μπορεί να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ή να προκληθεί σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση, τις ζάντες ή και τα ελαστικά.

Η ενσωμάτωση του συστήματος αυτού στο νέο Focus δείχνει ότι δεν είναι μόνο οι ελληνικοί δρόμοι που υποφέρουν από κακοτεχνίες και φθορές. Μία από τις χώρες που είναι έντονο αυτό το πρόβλημα είναι η Βρετανία γι’ αυτό και η αμερικάνικη εταιρεία επέλεξε να εξελίξει εκεί το σύστημά της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2017 στη χώρα υπήρχε η ανάγκη να επισκευάζεται μία λακκούβα κάθε 21 δευτερόλεπτα.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.