Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Το νέο Focus αποφεύγει τις λακκούβες (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά της νέας γενιάς του εκπροσώπου της Ford στη μικρομεσαία κατηγορία αφορά τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση αλλά και την προστασία της τσέπης του ιδιοκτήτη καθώς έχει να κάνει με τη μείωση των επιπτώσεων που έχουν οι κάθε είδους λακκούβες που υπάρχουν σε όλους τους δρόμους του πλανήτη στους επιβάτες αλλά και στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Αυτό το καταφέρνει μέσω ενός συστήματος το οποίο “διαβάζει” τον δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο κάθε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου και όταν εντοπίσει ότι ακολουθεί λακκούβα προετοιμάζει την ανάρτηση κατάλληλα ώστε να μην πέσει εντελώς μέσα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η διαδρομή που θα κάνουν τα αμορτισέρ προς τα κάτω και κατά συνέπεια μειώνεται και η διαδρομή που θα κάνουν όταν θα επιστρέφουν στην αρχική τους θέση με αποτέλεσμα να μην τερματίζει η διαδρομή τους και άρα να μην κοπανάνε.

Αυτό εξασφαλίζει ότι οι επιβαίνοντες απολαμβάνουν μία πολύ ομαλή διαδρομή χωρίς να διαταράσσεται η ηρεμία τους από τις κακοτεχνίες των δρόμων. Ακόμα, αυτό το σύστημα παρέχει επιπλέον ασφάλεια αλλά και οικονομία αφού κατά το πέρασμα από μια μεγάλη ή απότομη λακκούβα ο οδηγός μπορεί να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ή να προκληθεί σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση, τις ζάντες ή και τα ελαστικά.

Η ενσωμάτωση του συστήματος αυτού στο νέο Focus δείχνει ότι δεν είναι μόνο οι ελληνικοί δρόμοι που υποφέρουν από κακοτεχνίες και φθορές. Μία από τις χώρες που είναι έντονο αυτό το πρόβλημα είναι η Βρετανία γι’ αυτό και η αμερικάνικη εταιρεία επέλεξε να εξελίξει εκεί το σύστημά της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2017 στη χώρα υπήρχε η ανάγκη να επισκευάζεται μία λακκούβα κάθε 21 δευτερόλεπτα.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.