Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Το νέο Focus αποφεύγει τις λακκούβες (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά της νέας γενιάς του εκπροσώπου της Ford στη μικρομεσαία κατηγορία αφορά τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση αλλά και την προστασία της τσέπης του ιδιοκτήτη καθώς έχει να κάνει με τη μείωση των επιπτώσεων που έχουν οι κάθε είδους λακκούβες που υπάρχουν σε όλους τους δρόμους του πλανήτη στους επιβάτες αλλά και στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Αυτό το καταφέρνει μέσω ενός συστήματος το οποίο “διαβάζει” τον δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο κάθε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου και όταν εντοπίσει ότι ακολουθεί λακκούβα προετοιμάζει την ανάρτηση κατάλληλα ώστε να μην πέσει εντελώς μέσα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η διαδρομή που θα κάνουν τα αμορτισέρ προς τα κάτω και κατά συνέπεια μειώνεται και η διαδρομή που θα κάνουν όταν θα επιστρέφουν στην αρχική τους θέση με αποτέλεσμα να μην τερματίζει η διαδρομή τους και άρα να μην κοπανάνε.

Αυτό εξασφαλίζει ότι οι επιβαίνοντες απολαμβάνουν μία πολύ ομαλή διαδρομή χωρίς να διαταράσσεται η ηρεμία τους από τις κακοτεχνίες των δρόμων. Ακόμα, αυτό το σύστημα παρέχει επιπλέον ασφάλεια αλλά και οικονομία αφού κατά το πέρασμα από μια μεγάλη ή απότομη λακκούβα ο οδηγός μπορεί να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ή να προκληθεί σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση, τις ζάντες ή και τα ελαστικά.

Η ενσωμάτωση του συστήματος αυτού στο νέο Focus δείχνει ότι δεν είναι μόνο οι ελληνικοί δρόμοι που υποφέρουν από κακοτεχνίες και φθορές. Μία από τις χώρες που είναι έντονο αυτό το πρόβλημα είναι η Βρετανία γι’ αυτό και η αμερικάνικη εταιρεία επέλεξε να εξελίξει εκεί το σύστημά της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2017 στη χώρα υπήρχε η ανάγκη να επισκευάζεται μία λακκούβα κάθε 21 δευτερόλεπτα.

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.