Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Το νέο Focus αποφεύγει τις λακκούβες (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά της νέας γενιάς του εκπροσώπου της Ford στη μικρομεσαία κατηγορία αφορά τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση αλλά και την προστασία της τσέπης του ιδιοκτήτη καθώς έχει να κάνει με τη μείωση των επιπτώσεων που έχουν οι κάθε είδους λακκούβες που υπάρχουν σε όλους τους δρόμους του πλανήτη στους επιβάτες αλλά και στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Αυτό το καταφέρνει μέσω ενός συστήματος το οποίο “διαβάζει” τον δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο κάθε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου και όταν εντοπίσει ότι ακολουθεί λακκούβα προετοιμάζει την ανάρτηση κατάλληλα ώστε να μην πέσει εντελώς μέσα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η διαδρομή που θα κάνουν τα αμορτισέρ προς τα κάτω και κατά συνέπεια μειώνεται και η διαδρομή που θα κάνουν όταν θα επιστρέφουν στην αρχική τους θέση με αποτέλεσμα να μην τερματίζει η διαδρομή τους και άρα να μην κοπανάνε.

Αυτό εξασφαλίζει ότι οι επιβαίνοντες απολαμβάνουν μία πολύ ομαλή διαδρομή χωρίς να διαταράσσεται η ηρεμία τους από τις κακοτεχνίες των δρόμων. Ακόμα, αυτό το σύστημα παρέχει επιπλέον ασφάλεια αλλά και οικονομία αφού κατά το πέρασμα από μια μεγάλη ή απότομη λακκούβα ο οδηγός μπορεί να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ή να προκληθεί σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση, τις ζάντες ή και τα ελαστικά.

Η ενσωμάτωση του συστήματος αυτού στο νέο Focus δείχνει ότι δεν είναι μόνο οι ελληνικοί δρόμοι που υποφέρουν από κακοτεχνίες και φθορές. Μία από τις χώρες που είναι έντονο αυτό το πρόβλημα είναι η Βρετανία γι’ αυτό και η αμερικάνικη εταιρεία επέλεξε να εξελίξει εκεί το σύστημά της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2017 στη χώρα υπήρχε η ανάγκη να επισκευάζεται μία λακκούβα κάθε 21 δευτερόλεπτα.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.