Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Τι γίνεται με την εξέλιξη των αυτόνομων;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ford είναι από τις εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.

Το 2016 η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι δε θα εξελίξει τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 και ότι είχε αποφασίσει πως θα κάνει ένα άλμα πηγαίνοντας κατευθείαν από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 4.

Ωστόσο, με τωρινή ανακοίνωση η μάρκα με σήμα το μπλε οβάλ δήλωσε ότι θα προχωρήσει ομαλά την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης πηγαίνοντας πρώτα στο επίπεδο 3 και μετά στο επίπεδο 4. Θέλοντας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση του 2016 η Ford δήλωσε πως τότε δεν υπήρχε ακόμα η γνώση σχετικά με το πώς να γίνεται ομαλά η μεταβίβαση του ελέγχου από το αυτοκίνητο στον οδηγό και το ανάποδο. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρόκειται για διαδικασία που γίνεται αρκετά συχνά στα αυτοκίνητα με αυτονομία επιπέδου 3.

Ένας ακόμα λόγος που η Ford αποφάσισε να πάει πρώτα στο επίπεδο 3 και μετά στο 4 είναι ότι με αυτόν τον τρόπο οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης θα έχουν πιο εύκολη και ευρεία αποδοχή.

Η Ford χαρακτηρίζει το 2019 και του 2020 ως δύο πολύ σημαντικές τονίζεται εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων και υποστηρίζει ότι από το 2021 θα δούμε τα πρώτα εμπορικά μοντέλα του είδους να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.