Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Τι γίνεται με την εξέλιξη των αυτόνομων;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ford είναι από τις εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.

Το 2016 η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι δε θα εξελίξει τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 και ότι είχε αποφασίσει πως θα κάνει ένα άλμα πηγαίνοντας κατευθείαν από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 4.

Ωστόσο, με τωρινή ανακοίνωση η μάρκα με σήμα το μπλε οβάλ δήλωσε ότι θα προχωρήσει ομαλά την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης πηγαίνοντας πρώτα στο επίπεδο 3 και μετά στο επίπεδο 4. Θέλοντας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση του 2016 η Ford δήλωσε πως τότε δεν υπήρχε ακόμα η γνώση σχετικά με το πώς να γίνεται ομαλά η μεταβίβαση του ελέγχου από το αυτοκίνητο στον οδηγό και το ανάποδο. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρόκειται για διαδικασία που γίνεται αρκετά συχνά στα αυτοκίνητα με αυτονομία επιπέδου 3.

Ένας ακόμα λόγος που η Ford αποφάσισε να πάει πρώτα στο επίπεδο 3 και μετά στο 4 είναι ότι με αυτόν τον τρόπο οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης θα έχουν πιο εύκολη και ευρεία αποδοχή.

Η Ford χαρακτηρίζει το 2019 και του 2020 ως δύο πολύ σημαντικές τονίζεται εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων και υποστηρίζει ότι από το 2021 θα δούμε τα πρώτα εμπορικά μοντέλα του είδους να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.