Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Μπουλόνια που ξεβιδώνουν με τη φωνή μας (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ford δημιούργησε μπουλόνια ασφαλείας τα οποία μπορούν να είναι μοναδικά για τον κάθε ιδιοκτήτη, αφού το μοτίβο στο οποίο χαράζονται αντικατοπτρίζει την κυματομορφή που δημιουργεί η φωνή του.

Η κυματομορφή της φωνής του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική, όπως και τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Οι Αμερικανοί, λοιπόν, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό ώστε να δημιουργήσουν μπουλόνια τα οποία δε θα μπορούν να κλαπούν.

Η κλοπή μπουλονιών ή ακόμα και ολόκληρων τροχών είναι ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς πρόκειται για τμήματα των αυτοκινήτων που μπορούν να έχουν σχετικά μεγάλη αξία. Θεωρητικά, η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι τα μπουλόνια ασφαλείας, τα οποία για να ξεβιδωθούν χρειάζονται έναν ειδικό αντάπτορα ο οποίος δίνεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος όταν το παραλαμβάνει.

Ωστόσο, οι επιτήδειοι έχουν βρει τρόπους να παρακάμπτουν αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, με τον πιο κοινό να είναι η δημιουργία πλήρους αντιγράφου του μπουλονιού με τη χρήση κεριού, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούν ως καλούπι για να φτιάξουν έναν αντάπτορα που να ταιριάζει.

Η Ford, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι με την τεχνική της μπορεί να δημιουργήσει μπουλόνια που δε θα είναι δυνατό να κλαπούν. Πιο συγκεκριμένα, θα καταγράφεται η φωνή του ιδιοκτήτη και με βάση την κυματομορφή θα δημιουργείται το μπουλόνι με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ την ίδια στιγμή θα κατασκευάζεται και το αντίστοιχο κλειδί.

Επιπλέον, για να μην μπορεί κάποιος να δημιουργήσει αντίγραφο χρησιμοποιώντας κερί, η χάραξη θα έχει μεγαλύτερο πλάτος όσο βαθαίνει, οπότε αν κάποιος βάλει κερί, ναι μεν αυτό θα πάρει το ανάλογο σχήμα, όμως όταν θα προσπαθήσει να το βγάλει, θα σπάσει.

Εκτός από την κυματομορφή της φωνής η αμερικανική εταιρεία μπορεί να χαράξει και διάφορα άλλα μοτίβα όπως το logo των Mustang ή τη διαδρομή μιας πίστας όπως το Νίρμπουργκρινγκ, όμως σε αυτή την περίπτωση ακυρώνεται ως ένα βαθμό το πλεονέκτημα της μοναδικότητας.

Προς το παρόν η τεχνολογία δεν είναι εμπορικά διαθέσιμη και είναι άγνωστο αν θα αποκτήσει πρόσβαση το ευρύ κοινό.

Σχετικά άρθρα

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.

Το ματ χρώμα κάποτε ήταν πολύ της μόδας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες που κάλυπταν με ματ μεμβράνες όλο το αμάξωμα. Όμως το γκρι ματ της Mercedes που διακρίνεται στις φωτογραφίες είναι εργοστασιακό χρώμα.

Με καθυστέρηση ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες που προτείνει το κάθε σωματείο για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ διάρκειας 9 μηνών μέχρι της επόμενες εκλογές της ομοσπονδονδίας.