Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Καθίσματα που φορτίζουν το κινητό σου (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Οι εταιρείες προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν κάθε παράμετρο που έχει να κάνει με την κατασκευή αυτοκινήτων, με τη Ford αυτή τη φορά να παρουσιάζει ένα νέο τρόπο να φτιάχνει καθίσματα, ο οποίος φέρνει πολλές καινοτομίες.

Πρόκειται για την τρισδιάστατη πλέξη την οποία μέχρι τώρα συναντούσαμε σε αθλητικά παπούτσια, ρούχα και έπιπλα. Χάρη σε αυτή την τεχνική, τα καθίσματα θα μπορούν να μην έχουν ραφές, ενώ οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν και να προσθέσουν σχεδόν ό,τι θέλουν, όπως τσέπες ή επιπλέον αφρώδες υλικό ή υλικά που θα επιτρέπουν καλύτερη αναπνοή του δέρματος τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακόμα, θα μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό μοτίβο μεταξύ εμπρός και πίσω καθισμάτων ή κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο σε περίπτωση που υπάρχει παιδί στην οικογένεια ή ακόμα και την τοποθέτηση ειδικού υφάσματος για τη μεταφορά κατοικιδίου.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μέσω της τρισδιάστατης πλέξης μπορούν να ενσωματωθούν στα υφάσματα χαρακτηριστικά όπως χειριστήρια για τα παράθυρα και τις πόρτες, αισθητήρες θερμότητας ώστε να παρακολουθείται η υγεία του οδηγού, μέχρι και ασύρματη φόρτιση.

Άλλωστε, η παραπάνω τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο της καμπίνας, καθίσματα, ταμπλό, εσωτερικό των θυρών, ενώ δίνει τη δυνατότητα χρήσης ποικίλων υλικών όπως μαλλί, μετάξι, ανθρακονήματα, ακόμα και ανακυκλωμένα υλικά.

Η νέα τεχνική εκτός από τα παραπάνω, θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να είναι πιο ακριβής κατά την παραγωγή, θα καταργήσει την ανάγκη για πολλά τμήματα υφάσματος που πρέπει να ενωθούν, με το ρίσκο που αυτό δημιουργεί για ατέλειες και ζάρες.

Περιμένουμε να δούμε πότε θα αρχίσει η νέα τεχνική να εφαρμόζεται στην πράξη.

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.