Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Αλλάζει ό,τι ξέραμε για τα φώτα

του Σωτήριου Χάλλα

Κατά την πάροδο των ετών τα αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς μεταξύ αυτών και στα φωτιστικά σώματα τομέα στον οποίο τα τελευταία χρόνια έχουμε δει θεαματικές εξελίξεις.

Η Ford έρχεται για να πάει τις τεχνολογίες φωτισμού ένα βήμα παρακάτω με τα συστήματα που έχει ενσωματώσει στο νέο Focus τα οποία φιλοδοξούν να κάνουν, κυριολεκτικά, τη νύχτα-μέρα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των φώτων του νέου Focus είναι ότι διαβάζοντας τις διαγραμμίσεις και τις πινακίδες το δρόμο αναλύουν τις συνθήκες που επικρατούν και προσαρμόζουν το φως κατάλληλα. Για παράδειγμα αν ακολουθεί στροφή οι προβολείς έχουν γυρίσει και φωτίζουν προς τα εκεί πριν καν ο οδηγός αρχίσει να στρίβει το τιμόνι.

ωστόσο η Ford δεν περιορίζεται μόνο στα δεδομένα από τις κάμερες του αυτοκινήτου αλλά χρησιμοποιεί και το GPS. Έτσι, όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει σε διασταύρωση ή σε κυκλικό κόμβο το πεδίο φωτισμού διευρύνεται προκειμένου ο οδηγός να μπορεί να δει με περισσότερη ευκολία κάποιον πεζό ή κάποιον ποδηλάτη που πάει να διασχίσει το δρόμο.

Παρά τη σημαντική βελτίωση που φέρνουν τα παραπάνω στη Ford προσπαθούν να κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη νυχτερινή οδήγηση και για αυτό εξελίσσουν αυτή τη στιγμή τεχνολογία που χρησιμοποιεί κάμερα υπερύθρων ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να εντοπίζει πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλα ζώα σε απόσταση μέχρι και 120 μέτρων.

Σχετικά άρθρα

Ford

Πώς θα σας φαίνονταν η ιδέα ενώ κάνετε τα ψώνια σας να μπορείτε να κάνετε στάσεις και να θαυμάζετε ένδοξα κλασσικά μοντέλα;

Μεταγραφές

Silly season αποκαλείται το διάστημα που ακούγονται φήμες σχετικά με το μέλλον των οδηγών που το συμβόλαιό τους λήγει στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς και μέχρι πριν λίγα χρόνια συνηθιζόταν να ξεκινάει στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Peugeot 308 GTi

Ο συνδυασμός αυτός καθηλώνει, καθώς το να αντικρίσεις μια τόσο όμορφη γυναίκα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 308 GTi είναι σίγουρα ένα οπτικό υπερθέαμα.

Nέα Porsche Cayenne Coupe

Η coupe οροφή είναι μόδα ακόμα και στα μεγάλα SUV, ενώ πλέον την εν λόγω σχεδιαστική γραμμή αποφάσισε να ακολουθήσει και η Porsche Cayenne.

Skoda

Η Skoda επιδιώκει τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει ως εταιρεία και αυτό σκοπεύει να το κάνει παρουσιάζοντας πάνω από 30 νέα μοντέλα τα οποία θα τα δούμε σταδιακά μέχρι το 2022.

Πιερ Γκασλί

Το Γκραν Πρι της Formula 1 που γίνεται στους δρόμους του Μονακό κάθε χρόνο είναι το στολίδι του πρωταθλήματος χάρη στον κοσμοπολίτικο αέρα του Πριγκιπάτου αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα λόγω των τοίχων που καραδοκούν δεξιά και αριστερά και του πολύ μικρού πλάτους της πίστας.

Ford

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford έχει σημειώσει ελαφρώς μικρότερη πρόοδο σε σχέση με άλλες εταιρείες, σε αντίθεση με την αυτόνομη οδήγηση όπου οι έρευνές της έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Land Rover Discovery

Ένα ξεχωριστό ταξίδι ετοιμάζεται να κάνει το ειδικά τροποποιημένο Land Rover Discovery που βλέπετε, καθώς προορισμός του είναι να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

American Airlines

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου, η American Airlines, από 4 Μαΐου έως και 29 Σεπτεμβρίου θα συνδέει για πρώτη φορά την Αθήνα με τη μεγαλούπολη των ουρανοξυστών, το Σικάγο.

Toyota - Suzuki

Η Suzuki και η Toyota υπέγραψαν το 2017 μνημόνιο συνεργασίας που αφορούσε την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τα υβριδικά κινητήρια σύνολα και τα μοντέλα που ανήκουν στις compact κατηγορίες.