Είστε εδώ

Τεχνολογία

Φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood: Mustang του 1965 που δε χρειάζεται οδηγό

του Σωτήριου Χάλλα

Η αυτόνομη τεχνολογία από μόνη της είναι ένα σημαντικό επίτευγμα του ανθρώπου όμως όταν τη βλέπουμε να εφαρμόζεται σε ένα παλιό αυτοκίνητο και σε ιδιαίτερη διαδρομή τότε γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφερόμαστε στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood στο οποίο θα κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά ιδιαίτερα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά θα είναι ένα Ford Mustang του 1965.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου Mustang είναι ότι μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα χάρη στον εξοπλισμό που του έχει προσθέσει η Siemens σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cranfield.

Το εκπληκτικό στην όλη προσπάθεια είναι ότι οι μηχανικοί έχουν καταφέρει παρά το γεγονός ότι έχει προστεθεί πολύς εξοπλισμός όπως ραντάρ και αισθητήρες αυτό να μην σχεδόν καθόλου ορατό διά γυμνού οφθαλμού με εξαίρεση έναν αισθητήρα στο εμπρός και έναν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό όπου το μόνο που ξεχωρίζει είναι ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί σε κίτρινη βάση.

Προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία η ομάδα έχει δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη της διαδρομής τον οποίο θα περάσει στα συστήματα του αυτόνομου Mustang.

Το αμερικάνικο muscle car θα επιχειρήσει να κάνει αυτόνομα την ανάβαση του λόφου όμως πίσω από το τιμόνι του θα υπάρχει ένας οδηγός ώστε να επέμβει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Η πρώτη προσπάθεια θα γίνει σήμερα, 12 Ιουλίου, και θα επαναλαμβάνεται δύο φορές την ημέρα μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Ιαπωνίας - Κατατακτήριες

Με το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi συνεχίζεται το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP2

Στη δεύτερη ελεύθερη περίοδο δοκιμών επικράτησαν ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν και στην τελική κατάταξη.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP1

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην πίστα του Circuit of the Americas συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018 με τον 18ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος ξεκίνησε με βροχή.

Φερνάντο Αλόνσο

Λίγο πριν τον αμερικανικό Γκραν Πρι στο Τέξας, στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Φερνάντο Αλόνσο ποιους θεωρεί ότι είναι οι πέντε κορυφαίοι πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1 και αν μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τον πρώην team mate του στη McLaren, τον Λιούις Χάμ

Porsche Mission E Cross Turismo

Τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης η Porsche μας είχε ξαφνιάσει όλους με την παρουσίαση της Mission E Cross Turismo.

BMW

Η BMW διαθέτει αυτή τη στιγμή μία αρκετά μεγάλη γκάμα από SUV η οποία καλύπτει σχεδόν όλες τις πιθανές κατηγορίες ξεκινώντας από την πιο μικρή και εισαγωγική X1 και φτάνοντας μέχρι την επιβλητική X7.

EuroNCAP

Σταδιακά τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ολοένα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο ξεκούραστη ταυτόχρονα.

McLaren Speedtail

Πλέον έχουμε ακόμα ένα λόγο να ζηλεύουμε τους μόλις 106 τυχερούς ιδιοκτήτες της επερχόμενης McLaren Speedtail.  

Αυτός βρίσκεται στο λογότυπο της McLaren που ενσωματώνει πάνω της η νέα Speedtail. Τι το ιδιαίτερο όμως έχει το συγκεκριμένο προαιρετικό λογότυπο της;

Volkswagen

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο των ετών η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού όμως η βασική τους λειτουργία έχει παραμείνει η ίδια, να σκορπίζουν φως μπροστά από το αυτοκίνητο.

Peugeot

Τα «χαρτιά» της ανοίγει η Peugeot σχετικά με το πλάνο που έχει καταστρώσει σχετικά από την επερχόμενη ηλεκτροκίνηση.