Είστε εδώ

Τεχνολογία

Φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood: Mustang του 1965 που δε χρειάζεται οδηγό

του Σωτήριου Χάλλα

Η αυτόνομη τεχνολογία από μόνη της είναι ένα σημαντικό επίτευγμα του ανθρώπου όμως όταν τη βλέπουμε να εφαρμόζεται σε ένα παλιό αυτοκίνητο και σε ιδιαίτερη διαδρομή τότε γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφερόμαστε στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood στο οποίο θα κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά ιδιαίτερα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά θα είναι ένα Ford Mustang του 1965.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου Mustang είναι ότι μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα χάρη στον εξοπλισμό που του έχει προσθέσει η Siemens σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cranfield.

Το εκπληκτικό στην όλη προσπάθεια είναι ότι οι μηχανικοί έχουν καταφέρει παρά το γεγονός ότι έχει προστεθεί πολύς εξοπλισμός όπως ραντάρ και αισθητήρες αυτό να μην σχεδόν καθόλου ορατό διά γυμνού οφθαλμού με εξαίρεση έναν αισθητήρα στο εμπρός και έναν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό όπου το μόνο που ξεχωρίζει είναι ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί σε κίτρινη βάση.

Προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία η ομάδα έχει δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη της διαδρομής τον οποίο θα περάσει στα συστήματα του αυτόνομου Mustang.

Το αμερικάνικο muscle car θα επιχειρήσει να κάνει αυτόνομα την ανάβαση του λόφου όμως πίσω από το τιμόνι του θα υπάρχει ένας οδηγός ώστε να επέμβει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Η πρώτη προσπάθεια θα γίνει σήμερα, 12 Ιουλίου, και θα επαναλαμβάνεται δύο φορές την ημέρα μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Υπόθεση Γκον

Η Nissan σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Καρλος Γκον, βάζοντας στο στόχαστρο και την αδερφή του, Κλοντίν Μπισάρα ντε Ολιβέιρα, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της.

Toyota Supra

Μάχη αναμένεται να γίνει για την πρώτη Toyota Supra που θα πουληθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς θα βγει στο «σφυρί».

Κινητήρες εσωτερικής καύσης

Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για αφανισμό των κινητήρων εσωτερικής καύσης μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται ότι τα κλασικά μοτέρ βενζίνης και diesel δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη όσον αφορά την εξέλιξή τους.

Volkswagen Sharan

Πιο «απλόχερο» είναι πλέον το Volkswagen Sharan σε ότι αφορά τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Ford

Η Ford έχει παράδοση στα pick-up (ειδικά στα μεγάλα) αφού, κυρίως στην Αμερική, διαθέτει μια αρκετά πλούσια γκάμα την οποία όπως φαίνεται θέλει να εμπλουτίσει προς το κάτω άκρο της.

Renault

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου γύρω από τις απολαβές του Κάρλος Γκον και τη σύλληψή του από τις ιαπωνικές αρχές οι Nissan και Mitsubishi έσπευσαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του CEO.

Nissan Patrol

Σήμερα η Nissan διαθέτει μια αναγνωρισμένη γκάμα από SUV, ωστόσο οι ρίζες της στην εν λόγω κατηγορία εντοπίζονται στο Patrol.

Ήπια υβριδικά

Σύμφωνα με τη Valeo μέχρι το 2026 το 25% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλον τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κάποιο ήπιο υβριδικό σύστημα για την κίνησή τους.

SEAT

Το Arona FR που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τυχαίο, καθώς ήταν αυτό που οδήγησε τη SEAT σε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής.

Volkswagen

Μετά τα ID, ID CROZZ, ID BUZZ και ID VIZZION η Volkswagen ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην έκθεση της Σανγκάης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.