Είστε εδώ

Τεχνολογία

"Έξυπνο" σκιάδιο από την Bosch: Κόβει μόνο τον ήλιο, όχι την ορατότητα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Πιθανότατα σε όλους έχει τύχει κάποια στιγμή να οδηγήσουμε έχοντας τον ήλιο να μας τυφλώνει, είτε την ώρα που ανατέλλει, είτε την ώρα που δύει, οπότε έχουμε χρησιμοποιήσει το σκιάδιο (ή αλεξήλιο) το οποίο μπορεί να “κόβει” τον ήλιο, όμως μειώνει σημαντικά και το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει η Bosch, εταιρεία η οποία εκτός από ηλεκτρικές συσκευές κατασκευάζει και πληθώρα εξαρτημάτων και αξεσουάρ για αυτοκίνητα, με την παρουσίαση ενός νέου, “αόρατου” σκιαδίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια διάφανη επιφάνεια που αποτελείται από κρυστάλλους LCD, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να σκουραίνουν, μειώνοντας το φως που περνάει μέχρι και κατά 50%. Η επιφάνεια είναι χωρισμένη σε μικρότερα τμήματα. Αυτό γίνεται ώστε κάθε φορά να σκουραίνει μόνο το κομμάτι που χρειάζεται.

Προκειμένου το σύστημα να “αποφασίσει” ποιο κομμάτι θα σκουρύνει, υπάρχει μία κάμερα η οποία παρακολουθεί συνεχώς το πρόσωπο του οδηγού και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει πού είναι τα μάτια του. Επιπλέον παράγοντες που παίζουν ρόλο στην “απόφαση” είναι η γωνία από την οποία έρχονται οι ακτίνες του ήλιου αλλά και πόσο έντονες είναι.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι ο οδηγός θα είναι πάντα προστατευμένος από ήλιο και ταυτόχρονα το οπτικό του πεδίο θα είναι ελάχιστα μειωμένο, αφού ακόμα και στο κομμάτι που σκουραίνει υπάρχει μια στοιχειώδης ορατότητα.

Προς το παρόν η Bosch μιλάει με αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να υιοθετήσουν το σύστημά της, όμως δεν έχει ανακοινώσει αν έχει καταλήξει σε συμφωνία με κάποια.

Σχετικά άρθρα

To γράμμα R αποτελεί τη «σφραγίδα» που βάζει η Volkswagen στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της.

Το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα μπορεί κάποιος να αγοράσει την Giulietta, τουλάχιστον στην τρέχουσα μορφή της, καθώς μέχρι το τέλος του έτους η Alfa Romeo θα έχει σταματήσει την κατασκευή της.

Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online.

Η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης είναι ένα από τα «στοιχήματα» που θέλει να κερδίσει στο εγγύς μέλλον η Volvo.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το Γκραν Πρι Αγγλίας στην πίστα του Σίλβερστον είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου. 

Όμως λόγω κορωνοϊού τίποτα δεν είναι σίγουρο για τη διεξαγωγή του κάτι που θα αποφασιστεί στο τέλος Απριλίου. 

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως χρειαστούν ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η χάραξη πορείας σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, όπως αυτή που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, απαιτεί ψυχραιμία, μεθοδικότητα και γνώσεις.

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η τελευταία γενιά του Jimny, έχουμε δει πολλές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι μια πεντάθυρη έκδοση, όμως καμία μέχρι τώρα δεν ήταν επίσημη.

Με πάνω από 76.500 κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την αναστολή της παραγωγής στα εργοστάσια που βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Μπορεί σημαντικό ποσοστό της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο να έχει “παγώσει” λόγω του κορωνοϊού, όμως τα σχέδια των επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα συνεχίζονται, όπως συμβαίνει και με τη μετατροπή της Racing Point σε εργοστασιακή ομάδα της Aston Martin από το 2021.