Είστε εδώ

Τεχνολογία

Elon Musk : Το σχέδιο για τον εποικισμού του Άρη

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον αποικισμό του Άρη από το ανθρώπινο είδος. Το μόνο που δυσκολεύει αυτό το σχέδιο είναι το υπέρογκο κόστος του, ωστόσο κάθε βήμα του Musk είναι προς τη μείωση αυτού του κόστους, όπως οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι.

Μάλιστα, στο 16σελιδο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο New Space, ανακοίνωσε πως έχει σκοπό να κάνει το ταξίδι στον Άρη πιο φτηνό από τα κόστη των σπουδών στο πανεπιστήμιο.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για να μεταφερθούν 12 άνθρωποι στον Άρη για να ξεκινήσουν την αποικία, ανεβάζουν το κόστος στα $10 δισεκατομμύρια ανά άτομο.

Ο Musk τονίζει πως τελικός του στόχος είναι να φέρει το κόστος κοντά  στα $100.000, όσο κοστίζουν δηλαδή οι σπουδές σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Οι ενέργειες για να μειωθούν τα κόστη περιλαμβάνουν επαναχρησιμοποιούμενα σκάφη, τα οποία θα μπορούν να τροφοδοτούνται με καύσιμα σε τροχιά, ενώ οι άποικοι θα μπορούν να παράγουν τα δικά τους καύσιμα, βασισμένα στο μεθάνιο.

πηγή:

http://www.businessenergy.gr/articlenews/17042/elon-musk-%CE%A4%CE%BF-%C...

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.