Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ελαστικά χωρίς αέρα: Είναι σχεδόν έτοιμα. Πότε βγαίνουν στην αγορά (videos)

του Σωτήριου Χάλλα

Τα ελαστικά χωρίς αέρα είναι μια τεχνολογία που οι εταιρείες δοκιμάζουν και αναπτύσσουν εδώ και αρκετά χρόνια, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να τα φέρουν στην αγορά, κάτι που ίσως αλλάξει η Michelin.

Η γαλλική εταιρεία συνεργάζεται πάνω σε αυτόν τον τομέα με την GM και αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα ξεκινήσουν δοκιμές ελαστικών που δε θα χρειάζονται φούσκωμα. Οι δοκιμές θα γίνουν χρησιμοποιώντας έναν αριθμό από Chevrolet Bolt, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικανικής μάρκας.

Ο στόχος αυτών των δοκιμών είναι να εξελιχθούν περαιτέρω τα ελαστικά χωρίς αέρα ώστε ήδη από το 2024 η GM να μπορεί να εφοδιάσει τα αυτοκίνητά της με αυτά.

Οι εταιρείες αναπτύσσουν τα ελαστικά χωρίς αέρα γιατί έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως ότι δεν μπορούν να τρυπήσουν ή να κλατάρουν. Επιπλέον, οι οδηγοί δε χρειάζεται να έχουν το νου τους ώστε τα ελαστικά να έχουν πάντα επαρκή ποσότητα αέρα, ή να κοιτάνε για ασύμμετρη φθορά λόγω υψηλότερης ή χαμηλότερης του κανονικού πίεσης.

Τα νέου τύπου ελαστικά που προς το παρόν φέρουν την ονομασία UPTIS (Unique Puncture-proof TIre System), αναμένεται να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον με παραπάνω από έναν τρόπους.

Αρχικά θα μειώσουν δραματικά τις περιπτώσεις που μία τετράδα πετιέται πριν τελειώσει ο κύκλος ζωής της επειδή υπέστη σοβαρή βλάβη το ένα ελαστικό. Η Michelin υπολογίζει ότι οι παραπάνω αιτίες είναι υπεύθυνες για το 20% των ελαστικών που πετιούνται κάθε χρόνο. Αυτό μεταφράζεται, περίπου, σε 200 εκατομμύρια ελαστικά.

Επίσης, δε θα χρειάζεται στα αυτοκίνητα να υπάρχει ρεζέρβα. Με αυτόν τον τρόπο θα παράγονται λιγότερες ζάντες και θα χρησιμοποιείται λιγότερο μέταλλο κάτω από το πορτ – παγκάζ. Αυτό σημαίνει μειωμένη χρήση υλικών αλλά και ενέργειας. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι με την αφαίρεση της ρεζέρβας τα αυτοκίνητα θα γίνουν πιο ελαφριά, με τις θετικές συνέπειες που αυτό έχει στην κατανάλωση.

Σχετικά άρθρα

Κίνα

Από όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που οφείλεται στις πολιτικές του κράτους οι οποίες ωθούν ξεκάθαρα τους πολίτες προς την κατεύθυνση ενός μοντέλου με μπαταρία.

Nέο Ford Puma

Πλέον μας χωρίζουν μόλις 48 ώρες από την αποκάλυψη του νέου Ford Puma, καθώς αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου.

Pebble Beach

Το 1975 ο Νίκι Λάουντα κατέκτησε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματα της καριέρας του, όντας στην πέμπτη του χρονιά στη Formula 1 και δεύτερη στη Ferrari και τώρα ένα από τα μονοθέσια που χρησιμοποίησε, βγαίνει σε δημοπρασία.

Mercedes Sprinter

Οι εποχές που τα επαγγελματικά βαν ήταν φτωχά σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας ανήκουν στο παρελθόν, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Sprinter, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο και σε αυτόν τον τομέα.

VW T-Roc

Τον Φεβρουάριο του 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το πρώτο crossover με ανοιχτή οροφή στην ιστορία της κατηγορίας, για το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως βάση το T-Roc και τώρα έχουμε πλάνα από τις πρώτες δοκιμές αυτού του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε μορφή πρωτό

Bugatti

Σε ένα πανέμορφο μέρος εμφανίστηκαν οι Bugatti Divo και Chiron Sport “110 ans Bugatti” με το σκηνικό που στήθηκε να είναι ιδανικό για καρτ-ποστάλ.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς που έγινε στη Γαλλία, τη χώρα που διοργανώθηκε Γκραν Πρι για πρώτη φορά, έγινε στην πίστα Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία, δεν έκρυβε εκπλήξεις σε κανένα σημείο του.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Σε μια από τις πιο τεχνικές πίστες του πρωταθλήματος, στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, διαξάγεται ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τα δύο Mercedes με Χάμιλτον (τριτη φετινή pole position για τον Βρετανό)  και Μπότας να εκκινούν από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, με τον Λεκλερ με τη Ferrari

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι είναι κάτι το ξεχωριστό για τη Renault. Όχι τόσο γιατί η Renault είναι γαλλική εταιρία και ο αγώνας διεξάγεται επι γαλλικού εδάφους.

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά τον Καναδά η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς με το Γκραν Πρι της Γαλλίας στην πίστα Paul Ricard.