Είστε εδώ

Τεχνολογία

Daimler: Βάζει την αυτόνομη οδήγηση στους τράκτορες (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως να εντυπωσιάζουν όμως εκεί που θα φανούν πολύ πιο χρήσιμες είναι στον κλάδο των μεταφορών και σε οχήματα όπως είναι οι τράκτορες.

Πάνω σε αυτόν τον τομέα η Daimlerπαρουσίασε στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών (CES)  που γίνεται στο Λας Βέγκας το Freightliner Cascadia που φέρει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Μάλιστα, θα είναι ο πρώτος τράκτορας που κυκλοφορεί στη Βόρεια Αμερική έχοντας στη φαρέτρα του αντίστοιχη τεχνολογία.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 ώστε να καταφέρει να κυκλοφορούν στους δρόμους νταλίκες με υψηλού επιπέδου αυτοματοποίηση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Γερμανοί αποφάσισαν να παραλείψουν το επίπεδο 3 λέγοντας ότι κατά τη γνώμη τους τα πλεονεκτήματα σε σχέση με το επίπεδο 2 είναι μικρά και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δε θα δουν σημαντικά οφέλη.

Το νέο Freightliner Cascadia θα ενοποιεί τα συστήματα ασφαλείας Active Drive Assist και Active Lane Assist συνδυάζοντάς τα με πληροφορίες από τα ραντάρ και τις κάμερες που θα βρίσκονται πάνω στο όχημα ώστε να μπορεί να φρενάρει, να επιταχύνει και να στρίβει χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.