Είστε εδώ

Τεχνολογία

Continental και Sennheiser: Κάνουν όλο το αυτοκίνητο ένα τεράστιο ηχείο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον σχετικά με την ποιότητα των ηχείων που τοποθετούν στα μοντέλα τους, γι’ αυτό συνεργάζονται με εξειδικευμένες εταιρείες και ενσωματώνουν όσο περισσότερες τεχνολογίες μπορούν.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Sennheiser, εταιρεία αρκετά γνωστή στο χώρο του ήχου, συνεργάστηκε με την Continental, την οποία μπορεί να γνωρίζουμε κυρίως για τα ελαστικά της, όμως δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως συστήματα φρένων, εσωτερικά ηλεκτρονικά, ασφάλεια αυτοκινήτων, συστήματα μετάδοσης κίνησης και ταχογράφους.

Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν μία νέα τεχνολογία, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες αυξάνει κατακόρυφα την ποιότητα του ήχου που φτάνει στα αυτιά των επιβατών από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα έχει μικρότερο βάρος και ανάγκες σε χώρο.

Η βασική αρχή την οποία εκμεταλλεύτηκαν ήταν η ίδια στην οποία βασίζονται και ορισμένα μουσικά όργανα όπως το βιολί. Στο γνωστό μουσικό όργανο ο ήχος που ακούμε δεν προέρχεται απευθείας από τις χορδές. Καθώς ο βιολιστής κινεί το δοξάρι πάνω σε αυτές, δημιουργούνται δονήσεις οι οποίες μεταφέρονται σε όλο το όργανο, το οποίο με τη σειρά του πάλλεται παράγοντας τον τελικό ήχο.

Κάτι αντίστοιχο κάνει και η τεχνολογία των Continental και Sennheiser. Χρησιμοποιεί κάποιες μικρές συσκευές που τις ονομάζουν ενεργοποιητές, για την τοποθέτηση των οποίων έχει χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένη τεχνική που δεν έχει ανακοινωθεί τι περιλαμβάνει. Οι ενεργοποιητές δέχονται το ηλεκτρικό σήμα και το μετατρέπουν σε δονήσεις οι οποίες μεταφέρονται στα πάνελ των θυρών, κάνοντάς τες να λειτουργούν ως τεράστια ηχεία.

Οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η ποιότητα του ήχου που παράγεται είναι σα να βρίσκεσαι μέσα σε αίθουσα συναυλιών, ενώ οι ενεργοποιητές, εκτός από τις πόρτες μπορούν να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία όπως η οροφή και οι κολώνες του αμαξώματος.

Το κέρδος σε χώρο συγκριτικά με ένα κλασικό σύστημα ηχείων φτάνει το 90%, ενώ το βάρος είναι πολλές φορές μικρότερο σε σχέση με τα περίπου 40 κιλά που ζυγίζουν τα ηχεία. Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι πολύ σημαντικά, αφού σε όλα τα αυτοκίνητα και στα ηλεκτρικά ακόμα περισσότερο, οι κατασκευαστές προσπαθούν να εξοικονομήσουν ακόμα και το τελευταίο γραμμάριο βάρους και να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους, χωρίς να αυξάνονται οι εξωτερικές διαστάσεις.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα δούμε την πρώτη υλοποίηση σε αυτοκίνητο παραγωγής, όμως θεωρούμε ότι δε θα αργήσει αυτή η μέρα.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.