Είστε εδώ

Τεχνολογία

Continental και Sennheiser: Κάνουν όλο το αυτοκίνητο ένα τεράστιο ηχείο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον σχετικά με την ποιότητα των ηχείων που τοποθετούν στα μοντέλα τους, γι’ αυτό συνεργάζονται με εξειδικευμένες εταιρείες και ενσωματώνουν όσο περισσότερες τεχνολογίες μπορούν.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Sennheiser, εταιρεία αρκετά γνωστή στο χώρο του ήχου, συνεργάστηκε με την Continental, την οποία μπορεί να γνωρίζουμε κυρίως για τα ελαστικά της, όμως δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως συστήματα φρένων, εσωτερικά ηλεκτρονικά, ασφάλεια αυτοκινήτων, συστήματα μετάδοσης κίνησης και ταχογράφους.

Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν μία νέα τεχνολογία, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες αυξάνει κατακόρυφα την ποιότητα του ήχου που φτάνει στα αυτιά των επιβατών από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα έχει μικρότερο βάρος και ανάγκες σε χώρο.

Η βασική αρχή την οποία εκμεταλλεύτηκαν ήταν η ίδια στην οποία βασίζονται και ορισμένα μουσικά όργανα όπως το βιολί. Στο γνωστό μουσικό όργανο ο ήχος που ακούμε δεν προέρχεται απευθείας από τις χορδές. Καθώς ο βιολιστής κινεί το δοξάρι πάνω σε αυτές, δημιουργούνται δονήσεις οι οποίες μεταφέρονται σε όλο το όργανο, το οποίο με τη σειρά του πάλλεται παράγοντας τον τελικό ήχο.

Κάτι αντίστοιχο κάνει και η τεχνολογία των Continental και Sennheiser. Χρησιμοποιεί κάποιες μικρές συσκευές που τις ονομάζουν ενεργοποιητές, για την τοποθέτηση των οποίων έχει χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένη τεχνική που δεν έχει ανακοινωθεί τι περιλαμβάνει. Οι ενεργοποιητές δέχονται το ηλεκτρικό σήμα και το μετατρέπουν σε δονήσεις οι οποίες μεταφέρονται στα πάνελ των θυρών, κάνοντάς τες να λειτουργούν ως τεράστια ηχεία.

Οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η ποιότητα του ήχου που παράγεται είναι σα να βρίσκεσαι μέσα σε αίθουσα συναυλιών, ενώ οι ενεργοποιητές, εκτός από τις πόρτες μπορούν να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία όπως η οροφή και οι κολώνες του αμαξώματος.

Το κέρδος σε χώρο συγκριτικά με ένα κλασικό σύστημα ηχείων φτάνει το 90%, ενώ το βάρος είναι πολλές φορές μικρότερο σε σχέση με τα περίπου 40 κιλά που ζυγίζουν τα ηχεία. Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι πολύ σημαντικά, αφού σε όλα τα αυτοκίνητα και στα ηλεκτρικά ακόμα περισσότερο, οι κατασκευαστές προσπαθούν να εξοικονομήσουν ακόμα και το τελευταίο γραμμάριο βάρους και να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους, χωρίς να αυξάνονται οι εξωτερικές διαστάσεις.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα δούμε την πρώτη υλοποίηση σε αυτοκίνητο παραγωγής, όμως θεωρούμε ότι δε θα αργήσει αυτή η μέρα.

Σχετικά άρθρα

To γράμμα R αποτελεί τη «σφραγίδα» που βάζει η Volkswagen στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της.

Το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα μπορεί κάποιος να αγοράσει την Giulietta, τουλάχιστον στην τρέχουσα μορφή της, καθώς μέχρι το τέλος του έτους η Alfa Romeo θα έχει σταματήσει την κατασκευή της.

Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online.

Η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης είναι ένα από τα «στοιχήματα» που θέλει να κερδίσει στο εγγύς μέλλον η Volvo.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το Γκραν Πρι Αγγλίας στην πίστα του Σίλβερστον είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου. 

Όμως λόγω κορωνοϊού τίποτα δεν είναι σίγουρο για τη διεξαγωγή του κάτι που θα αποφασιστεί στο τέλος Απριλίου. 

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως χρειαστούν ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η χάραξη πορείας σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, όπως αυτή που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, απαιτεί ψυχραιμία, μεθοδικότητα και γνώσεις.

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η τελευταία γενιά του Jimny, έχουμε δει πολλές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι μια πεντάθυρη έκδοση, όμως καμία μέχρι τώρα δεν ήταν επίσημη.

Με πάνω από 76.500 κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την αναστολή της παραγωγής στα εργοστάσια που βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Μπορεί σημαντικό ποσοστό της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο να έχει “παγώσει” λόγω του κορωνοϊού, όμως τα σχέδια των επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα συνεχίζονται, όπως συμβαίνει και με τη μετατροπή της Racing Point σε εργοστασιακή ομάδα της Aston Martin από το 2021.