Είστε εδώ

Τεχνολογία

Buick: Πλήρωσε τη βενζίνη σου μέσα από το infotainment

του Σωτήριου Χάλλα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι πιο προχωρημένες σε σχέση με όσα γνωρίζουμε εδώ και σε αυτές έρχεται να προστεθεί μία υλοποίηση της Buick με την οποία μπορείς να πληρώσεις στο πρατήριο καυσίμων χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το αυτοκίνητό σου, απλά χρησιμοποιώντας το infotainment.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείς μια εφαρμογή του infotainment στην οποία έχεις περασμένα τα στοιχεία της κάρτας σου. Όταν, λοιπόν, πας σε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια το σύστημα αναγνωρίζει σε ποιο πρατήριο είσαι. Τότε εσύ επιλέγεις τον αριθμό της αντλίας που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και ξεκινάει ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου.

Με αυτόν τον τρόπο η Buick λέει ότι θέλει να κάνει τους ανθρώπους να χαλάνε λιγότερο χρόνο σε άσκοπες ενέργειες όπως το να χρειαστεί να περάσεις την κάρτα σου ή το κινητό σου και για αυτό παρουσίασε αυτή την τεχνολογία η οποία είναι η πιο γρήγορη και η λιγότερο περίπλοκη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ηλεκτρονικής πληρωμής.

Μπορεί η Buick να μην έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα και στους περισσότερους από εμάς τα αυτοκίνητά της να είναι άγνωστα όμως στις Η.Π.Α. θεωρείται από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου. Επιπλέον, ρίχνοντας μια ματιά σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού παίρνουμε μια γεύση σχετικά με το τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Ηνωμένες Πολιτείες

Μερικές ιστορίες γύρω από το αυτοκίνητο είναι τόσο ιδιαίτερες και παράξενες που αγγίζουν τα όρια του απίστευτου όμως από ό,τι φαίνεται όλα μπορούν να συμβούν στον κόσμο μας.

Ράλι Κορσικής

Το πρώτο φετινό ράλι σε ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές είναι αυτό που διεξάγεται μεταξύ 28-31 Μαρτίου στους στενούς δρόμους της Κορσικής.

Laudamotion

Όχι ακριβώς έτσι, αλλά κάπως έτσι καθώς ιδρυτής της Laudamotion (το 2018) είναι ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Αυστριακός Νίκι Λάουντα και νυν  μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ομάδας της Mercedes στη Formula 1.

ERC

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι για το 2019 αρχίζει στις Αζόρες μεταξύ 21-23 Μαρτίου.

Ο αγώνας είναι χωμάτινος και περιλαμβάνει 15 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 219.04 χλμ.

Κάλε και Ήρο

Τι σχέση έχει η γνωστή «αττική σύνταξη» με τους δύο Φινλανδούς που τους αρέσει η ταχύτητα, αλλά σε διαφορετικά εδάφη.

Ο ένας είναι ο Κάλε Ροβάνπερα, ο πιτσιρικάς ετών 19 που έχει καταπλήξει με τις επιδόσεις στο μαγικό χώρο των ράλι και ο άλλος ο Ήρο Ετάλα, γνωστός snowboarder.

Liberty Media

Η Liberty Media ψάχνει συνεχώς νέους τρόπους να κάνει την παρακολούθηση των αγώνων της Formula 1 πιο ενδιαφέρουσα και μία από τις ιδέες που “έχουν πέσει στο τραπέζι” είναι η τοποθέτηση κάμερας πάνω ή μέσα στο κράνος των οδηγών.

Fiat 500X Cross 1.3 FireFly DCT

Η ελαφρώς ανανεωμένη εικόνα του Fiat 500X το φέρνει και πάλι στο προσκήνιο. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Οι δυο νέοι βενζινοκινητήρες FireFly 1.0 και 1.3 λίτρων. Εμείς στην προκειμένη περίπτωση εξετάζουμε τον ισχυρότερο.

Γκραν Πρι Μπαχρέιν

Το δεύτερο ραντεβού του φετινού πρωταθλήματος είναι στην έρημο του Μπαχρέιν και στην πίστα «Σακίρ» στις 31 Μαρτίου.

Ηνωμένες Πολιτείες

Στη Βόρεια Καρολίνα υπάρχει μία γέφυρα τρένου η οποία είναι ιδιαίτερα διάσημη στο internet αφού εξ’ αιτίας της έχουν καταστραφεί πολλά φορτηγά, τόσο πολλά ώστε υπάρχει πλέον και site στο οποίο ανεβαίνουν τα ανάλογα βίντεο.

Kia

Πριν ένα μήνα ακριβώς είχαμε δημοσιεύσει ένα σκίτσο, στο οποίο απεικονίζονταν η επερχόμενη crossover έκδοση του Kia Ceed.