Είστε εδώ

Τεχνολογία

Buick: Πλήρωσε τη βενζίνη σου μέσα από το infotainment

του Σωτήριου Χάλλα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι πιο προχωρημένες σε σχέση με όσα γνωρίζουμε εδώ και σε αυτές έρχεται να προστεθεί μία υλοποίηση της Buick με την οποία μπορείς να πληρώσεις στο πρατήριο καυσίμων χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το αυτοκίνητό σου, απλά χρησιμοποιώντας το infotainment.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείς μια εφαρμογή του infotainment στην οποία έχεις περασμένα τα στοιχεία της κάρτας σου. Όταν, λοιπόν, πας σε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια το σύστημα αναγνωρίζει σε ποιο πρατήριο είσαι. Τότε εσύ επιλέγεις τον αριθμό της αντλίας που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και ξεκινάει ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου.

Με αυτόν τον τρόπο η Buick λέει ότι θέλει να κάνει τους ανθρώπους να χαλάνε λιγότερο χρόνο σε άσκοπες ενέργειες όπως το να χρειαστεί να περάσεις την κάρτα σου ή το κινητό σου και για αυτό παρουσίασε αυτή την τεχνολογία η οποία είναι η πιο γρήγορη και η λιγότερο περίπλοκη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ηλεκτρονικής πληρωμής.

Μπορεί η Buick να μην έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα και στους περισσότερους από εμάς τα αυτοκίνητά της να είναι άγνωστα όμως στις Η.Π.Α. θεωρείται από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου. Επιπλέον, ρίχνοντας μια ματιά σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού παίρνουμε μια γεύση σχετικά με το τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Mercedes GLC L

Όταν η μεγάλη και σημαντικότατη αγορά της Κίνας απαιτεί κάτι, τότε η Mercedes οφείλει να το κάνει πράξει.

Μια λοιπόν από τις ιδιαιτερότητες που έχει η αγορά της Κίνας είναι ότι έχουν μεγάλη ζήτηση τα μοντέλα με αυξημένο μεταξόνιο, καθώς αυτό προδίδει κύρος στους ιδιοκτήτες τους.

Γκραν Πρι Ιαπωνίας - Κατατακτήριες

Με το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi συνεχίζεται το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP2

Στη δεύτερη ελεύθερη περίοδο δοκιμών επικράτησαν ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν και στην τελική κατάταξη.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP1

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην πίστα του Circuit of the Americas συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018 με τον 18ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος ξεκίνησε με βροχή.

Φερνάντο Αλόνσο

Λίγο πριν τον αμερικανικό Γκραν Πρι στο Τέξας, στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Φερνάντο Αλόνσο ποιους θεωρεί ότι είναι οι πέντε κορυφαίοι πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1 και αν μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τον πρώην team mate του στη McLaren, τον Λιούις Χάμ

Porsche Mission E Cross Turismo

Τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης η Porsche μας είχε ξαφνιάσει όλους με την παρουσίαση της Mission E Cross Turismo.

BMW

Η BMW διαθέτει αυτή τη στιγμή μία αρκετά μεγάλη γκάμα από SUV η οποία καλύπτει σχεδόν όλες τις πιθανές κατηγορίες ξεκινώντας από την πιο μικρή και εισαγωγική X1 και φτάνοντας μέχρι την επιβλητική X7.

EuroNCAP

Σταδιακά τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ολοένα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο ξεκούραστη ταυτόχρονα.

McLaren Speedtail

Πλέον έχουμε ακόμα ένα λόγο να ζηλεύουμε τους μόλις 106 τυχερούς ιδιοκτήτες της επερχόμενης McLaren Speedtail.  

Αυτός βρίσκεται στο λογότυπο της McLaren που ενσωματώνει πάνω της η νέα Speedtail. Τι το ιδιαίτερο όμως έχει το συγκεκριμένο προαιρετικό λογότυπο της;

Volkswagen

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο των ετών η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού όμως η βασική τους λειτουργία έχει παραμείνει η ίδια, να σκορπίζουν φως μπροστά από το αυτοκίνητο.