Είστε εδώ

Τεχνολογία

Buick: Πλήρωσε τη βενζίνη σου μέσα από το infotainment

του Σωτήριου Χάλλα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι πιο προχωρημένες σε σχέση με όσα γνωρίζουμε εδώ και σε αυτές έρχεται να προστεθεί μία υλοποίηση της Buick με την οποία μπορείς να πληρώσεις στο πρατήριο καυσίμων χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το αυτοκίνητό σου, απλά χρησιμοποιώντας το infotainment.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείς μια εφαρμογή του infotainment στην οποία έχεις περασμένα τα στοιχεία της κάρτας σου. Όταν, λοιπόν, πας σε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια το σύστημα αναγνωρίζει σε ποιο πρατήριο είσαι. Τότε εσύ επιλέγεις τον αριθμό της αντλίας που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και ξεκινάει ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου.

Με αυτόν τον τρόπο η Buick λέει ότι θέλει να κάνει τους ανθρώπους να χαλάνε λιγότερο χρόνο σε άσκοπες ενέργειες όπως το να χρειαστεί να περάσεις την κάρτα σου ή το κινητό σου και για αυτό παρουσίασε αυτή την τεχνολογία η οποία είναι η πιο γρήγορη και η λιγότερο περίπλοκη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ηλεκτρονικής πληρωμής.

Μπορεί η Buick να μην έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα και στους περισσότερους από εμάς τα αυτοκίνητά της να είναι άγνωστα όμως στις Η.Π.Α. θεωρείται από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου. Επιπλέον, ρίχνοντας μια ματιά σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού παίρνουμε μια γεύση σχετικά με το τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Υπόθεση Γκον

Η Nissan σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Καρλος Γκον, βάζοντας στο στόχαστρο και την αδερφή του, Κλοντίν Μπισάρα ντε Ολιβέιρα, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της.

Toyota Supra

Μάχη αναμένεται να γίνει για την πρώτη Toyota Supra που θα πουληθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς θα βγει στο «σφυρί».

Κινητήρες εσωτερικής καύσης

Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για αφανισμό των κινητήρων εσωτερικής καύσης μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται ότι τα κλασικά μοτέρ βενζίνης και diesel δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη όσον αφορά την εξέλιξή τους.

Volkswagen Sharan

Πιο «απλόχερο» είναι πλέον το Volkswagen Sharan σε ότι αφορά τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Ford

Η Ford έχει παράδοση στα pick-up (ειδικά στα μεγάλα) αφού, κυρίως στην Αμερική, διαθέτει μια αρκετά πλούσια γκάμα την οποία όπως φαίνεται θέλει να εμπλουτίσει προς το κάτω άκρο της.

Renault

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου γύρω από τις απολαβές του Κάρλος Γκον και τη σύλληψή του από τις ιαπωνικές αρχές οι Nissan και Mitsubishi έσπευσαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του CEO.

Nissan Patrol

Σήμερα η Nissan διαθέτει μια αναγνωρισμένη γκάμα από SUV, ωστόσο οι ρίζες της στην εν λόγω κατηγορία εντοπίζονται στο Patrol.

Ήπια υβριδικά

Σύμφωνα με τη Valeo μέχρι το 2026 το 25% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλον τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κάποιο ήπιο υβριδικό σύστημα για την κίνησή τους.

SEAT

Το Arona FR που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τυχαίο, καθώς ήταν αυτό που οδήγησε τη SEAT σε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής.

Volkswagen

Μετά τα ID, ID CROZZ, ID BUZZ και ID VIZZION η Volkswagen ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην έκθεση της Σανγκάης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.