Είστε εδώ

Τεχνολογία

Bose: Απόλυτη σιγή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Bose είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε όλον τον κόσμο σε ό,τι αφορά θέματα ήχου και γι’ αυτό πολλές εταιρείες αυτοκινήτου συνεργάζονται μαζί της για τα ηχοσυστήματα των μοντέλων τους.

Εκτός από την πίστη αναπαραγωγή ήχου η Bose έχει ασχοληθεί και με ακόμα έναν τομέα του ήχου που είναι η ενεργή απόσβεση θορύβου. Δηλαδή, η εταιρεία αναπτύσσει συστήματα τα οποία μπορούν να συλλαμβάνουν διάφορους ήχους και να παράγουν μία ακριβώς αντίθετη συχνότητα ώστε ο τελικός χρήστης να μην αντιλαμβάνεται τον θόρυβο.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και στην περίπτωση των συστημάτων Engine Harmonic Cancellation και Engine Harmonic Enhancement τα οποία έχουν στόχο ο ήχος του κινητήρα να μη φτάνει στα αυτιά των επιβατών. Τώρα η Bose σκοπεύει να κάνει το ίδιο και με το θόρυβο που παράγεται από την κύλιση του αυτοκινήτου και κυρίως από τα ελαστικά με το σύστημα QuietComfort Road Noise Control.

Η βασική λογική δε διαφέρει αφού και πάλι κάποια μικρόφωνα αναλαμβάνουν να συλλάβουν τον ήχο και ένας αλγόριθμος φροντίζει να παραχθεί ακριβώς αντίθετος ήχος από τα ηχεία. Επιπλέον χρέωση μικρόφωνα υπάρχουν και στο εσωτερικό της καμπίνας ώστε να ελέγχουν ότι το σύστημα λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Μέχρι την εμφάνιση συστημάτων τέτοιου είδους οι εταιρείες ήταν υποχρεωμένες να προσθέτουν μεγάλες ποσότητες ηχομονωτικού υλικού το οποίο οδηγούσε σε αύξηση τόσο του βάρους όσο και του κόστους του αυτοκινήτου.

Τα συστήματα για την ακύρωση του ήχου του κινητήρα εξοπλίζουν ήδη κάποια αυτοκίνητα ενώ εκείνο για το θόρυβο κύλισης αναμένεται να το δούμε το 2021.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.