Είστε εδώ

Τεχνολογία

Bose: Απόλυτη σιγή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Bose είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε όλον τον κόσμο σε ό,τι αφορά θέματα ήχου και γι’ αυτό πολλές εταιρείες αυτοκινήτου συνεργάζονται μαζί της για τα ηχοσυστήματα των μοντέλων τους.

Εκτός από την πίστη αναπαραγωγή ήχου η Bose έχει ασχοληθεί και με ακόμα έναν τομέα του ήχου που είναι η ενεργή απόσβεση θορύβου. Δηλαδή, η εταιρεία αναπτύσσει συστήματα τα οποία μπορούν να συλλαμβάνουν διάφορους ήχους και να παράγουν μία ακριβώς αντίθετη συχνότητα ώστε ο τελικός χρήστης να μην αντιλαμβάνεται τον θόρυβο.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και στην περίπτωση των συστημάτων Engine Harmonic Cancellation και Engine Harmonic Enhancement τα οποία έχουν στόχο ο ήχος του κινητήρα να μη φτάνει στα αυτιά των επιβατών. Τώρα η Bose σκοπεύει να κάνει το ίδιο και με το θόρυβο που παράγεται από την κύλιση του αυτοκινήτου και κυρίως από τα ελαστικά με το σύστημα QuietComfort Road Noise Control.

Η βασική λογική δε διαφέρει αφού και πάλι κάποια μικρόφωνα αναλαμβάνουν να συλλάβουν τον ήχο και ένας αλγόριθμος φροντίζει να παραχθεί ακριβώς αντίθετος ήχος από τα ηχεία. Επιπλέον χρέωση μικρόφωνα υπάρχουν και στο εσωτερικό της καμπίνας ώστε να ελέγχουν ότι το σύστημα λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Μέχρι την εμφάνιση συστημάτων τέτοιου είδους οι εταιρείες ήταν υποχρεωμένες να προσθέτουν μεγάλες ποσότητες ηχομονωτικού υλικού το οποίο οδηγούσε σε αύξηση τόσο του βάρους όσο και του κόστους του αυτοκινήτου.

Τα συστήματα για την ακύρωση του ήχου του κινητήρα εξοπλίζουν ήδη κάποια αυτοκίνητα ενώ εκείνο για το θόρυβο κύλισης αναμένεται να το δούμε το 2021.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.