Είστε εδώ

Τεχνολογία

Bosch: Βελτιώνει την ασφάλεια με διαστημική τεχνολογία

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί την Bosch οι περισσότεροι από εμάς να την ξέρουμε για τις οικιακές συσκευές που κατασκευάζει όμως είναι και μία από τις πιο μεγάλες και πιο δραστήριες εταιρείες στο χώρο του αυτοκινήτου καθώς συνεργάζεται με πάρα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες για την κατασκευή διαφόρων εξαρτημάτων.

Εκτός από αυτοκινητοβιομηχανίες η Bosch συνεργάζεται και με εταιρείες κατασκευής μοτοσυκλετών γι’ αυτό ερευνά συνεχώς την ενσωμάτωση νέων συστημάτων ασφαλείας που θα βελτιώσουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις με αυτές.

Το νέο της επίτευγμα αντλεί έμπνευση από τη διαστημική τεχνολογία των προωθητήρων που φέρουν οι στολές των αστροναυτών και τη συνδυάζει με την αρχή λειτουργίας του αερόσακου των αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετείται στη μοτοσυκλέτα ένας αισθητήρας ο οποίος όταν καταλάβει ότι υπάρχει γλίστρημα το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο ενεργοποιεί ένα κάνιστρο με αέρα ο οποίος εκτοξεύεται με δύναμη ώστε να αναγκάσει τη μοτοσυκλέτα να επανέλθει στην κανονική της πορεία.

Βέβαια, στη μορφή που είναι σήμερα η τεχνολογία αυτή, το κάθε κάνιστρο μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο μία φορά και μετά πρέπει να αντικατασταθεί από ένα νέο όμως αποτελεί πολύ μεγάλη βελτίωση στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας των αναβατών.

Πέρα από αυτό το σύστημα η Bosch ερευνά την ενσωμάτωση συστημάτων όπως η ειδοποίηση τυφλού σημείου, η προειδοποίηση επικείμενης πρόσκρουσης και το ενεργό cruise control τα οποία θέλει να τοποθετήσει στην επόμενη Ducati Multistrada και στην KTM 1290 Super Duke.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς λειτουργεί το επαναστατικό σύστημα της Bosch.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.