Είστε εδώ

Τεχνολογία

Bosch: Φέρνει τα αυτόνομα ένα βήμα πιο κοντά

του Σωτήριου Χάλλα

Η Bosch μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της ασχολείται με την ανάπτυξη ραντάρ για αυτόνομα οχήματα, με την τελευταία εξέλιξη στον τομέα να είναι η δημιουργία lidar μεγάλης εμβέλειας, το οποίο θα παρουσιάσει στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών CES 2020 που θα γίνει στο Λας Βέγκας.

Τα ραντάρ lidar χρησιμοποιούν φως για να εποπτεύσουν τον περιβάλλοντα χώρο και είναι απαραίτητα για οχήματα που θα έχουν τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3,4 και 5.

Συγκεκριμένα, τα lidar εκπέμπουν παλμούς λέιζερ και ανιχνεύουν το φως που θα ανακλαστεί και θα επιστρέψει στην πηγή, υπολογίζοντας πόσος χρόνος χρειάστηκε. Με αυτόν τον τρόπο “καταλαβαίνουν” ποια είναι η απόσταση του κάθε αντικειμένου που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο.

Αυτού του είδους τα ραντάρ μπορούν να εντοπίσουν μεγάλα αλλά και μικρά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων τα οποία οι κάμερες δυσκολεύονται να “δουν” επειδή έχουν πολύ μικρό πλάτος. Επιπλέον, μπορούν να εντοπίσουν πέτρες στο οδόστρωμα, ώστε τα συστήματα που χειρίζονται την πορεία του αυτόνομου οχήματος να κάνουν τους απαραίτητους ελιγμούς.

Η συνεχής εξέλιξη των διαφόρων ειδών ραντάρ που θα χρησιμοποιούν τα αυτόνομα οχήματα, τα κάνει να έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητά μας.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.