Είστε εδώ

Τεχνολογία

BMW: Πλατφόρμα - πολυεργαλείο

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW στην πρόσφατη έκθεση του Λος Άντζελες είχε στο περίπτερό της το πρωτότυπο Vision iNext το οποίο δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η γερμανική εταιρεία στα μελλοντικά της οχήματα.

Η βασική καινοτομία του Vision iNext κρύβεται στην πλατφόρμα του η οποία λειτουργεί ως πασπαρτού. Τι εννοούμε με αυτό. Οι Γερμανοί έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία πλατφόρμα η οποία μπορεί να υποστηρίξει σχεδόν οποιοδήποτε είδος αυτοκινήτου κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω της η βαυαρική φίρμα μπορεί να χτίσει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά υπάρχει η δυνατότητα ο ηλεκτρικός κινητήρας να είναι ενσωματωμένος με το κιβώτιο ταχυτήτων και τα απαραίτητα ηλεκτρονικά ελέγχου σε μία μονάδα τα οποία θα τοποθετούνται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Αν η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει κάποιο υβριδικό μοντέλο τότε απλά στο εμπρός μέρος θα τοποθετείται και ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης ενώ σε περίπτωση που η κίνηση θα προέρχεται μόνο από θερμικό κινητήρα τότε απλά δε θα τοποθετείται τίποτα στο πίσω μέρος.

Με αυτόν τον τρόπο η BMW μπορεί να τροποποιεί την γκάμα της ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς ενώ θα έχει και τη δυνατότητα να παράξει πολλά διαφορετικά μοντέλα στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Επιπλέον, η πλατφόρμα αυτή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δεχτεί τεχνολογίες αυτόνομης κίνησης επιπέδου 4 και 5 ενώ σε περίπτωση δημιουργίας αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου η αυτονομία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100 χιλιόμετρα.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .