Είστε εδώ

Τεχνολογία

BMW: Νέα τεχνολογία μπαταριών από τους Γερμανούς

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία μπαταριών Solid Power για την ανάπτυξη νέας γενιάς μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Οι δύο εταιρείες θα επιδιώξουν να αναπτύξουν την τεχνολογία των μπαταριών στερεάς κατάστασης μέχρι το σημείο που θα είναι κατάλληλες για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να αρχίσουν να αντικαθιστούν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι αυτές οι μπαταρίες περιλαμβάνουν χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη χωρητικότητα και σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτισης.

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αποτελούνται από ένα συμπαγές, αγώγιμο υλικό, και όχι από έναν υγρό ή σε μορφή τζελ ηλεκτρολύτη, όπως συμβαίνει στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Τον Φεβρουάριο, έγινε γνωστό ότι η BMW είχε αρχίσει να εργάζεται πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει στα οχήματα παραγωγής έως το 2026.

Εκτός από την BMW είναι αρκετοί οι κατασκευαστές που εργάζονται πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης μεταξύ των οποίων η Toyota και η Porsche.

Στην εικόνα βλέπουμε το υβριδικό μοντέλο επιδόσεων των Γερμανών, το BMW i8.

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.