Είστε εδώ

Τεχνολογία

BMW: Λύση για μηδενικές εκπομπές μέσα στις πόλεις

του Σωτήριου Χάλλα

Είναι αρκετές οι πόλεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μόλυνση του αέρα στο κέντρο τους και σε κάποιες από αυτές έχουν αρχίσει σταδιακά οι σκέψεις για περιορισμό της κίνησης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης τα επόμενα χρόνια.

Με δεδομένο ότι οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα και όσο δεν υπάρχουν επαρκή δίκτυα φόρτισης αυτό θα συνεχίσει να ισχύει η BMW έχει μία λύση η οποία μπορεί να καλύψει κάποιον τόσο όταν κινείται στο κέντρο μιας πόλης και δε θέλει να μολύνει όσο και όταν θέλει να κάνει κάποιο ταξίδι και δε θέλει να αγχώνεται για την αυτονομία των μπαταριών.

Η λύση που προτείνει η βαυαρική εταιρεία βασίζεται στα plug-in υβριδικά οχήματά της που έχουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 80 χλμ. Πρόκειται για ένα νούμερο το οποίο καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Σύμφωνα, λοιπόν, με την BMW το αυτοκίνητο μέσω του GPS θα αναγνωρίζει πότε μπαίνει στο κέντρο και θα μεταβαίνει αυτόματα σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία ώστε να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί των plug-in υβριδικών μοντέλων δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα ακόμα και αν η πόλη τους απαγορεύσει εντελώς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης αν και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Πιερ Γκασλί

Ο οδηγός της Toro Rosso, Πιερ Γκασλί, εντυπωσίασε με τα αποτελέσματά του τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να πάρει προαγωγή για την ομάδα της Red Bull όπου θα βρεθεί να αγωνίζεται στο πλευρό του Μαξ Φερστάπεν.

SEAT

Το νέο SEAT Tarraco δε μεριμνά μόνο για την ασφάλεια των επιβατών του, αλλά και για τους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου. 

Monza rally show

Αυτό το τρομερό παιδί των δύο τροχών, ο Βαλεντίνο Ρόσι με συνοδηγό τον Κάρλο Κασίνα οδηγώντας το Ford Fiesta WRC, κέρδισε για 7η φορά τον αγώνα που διοργανώνεται στην πίστα της Μόντσα.

Dirt Games

Παρά τις πολλές συμμετοχές, οι θεατές δεν έδωσαν βροντερό παρών στο φινάλε των αγώνων του Dirt Game στην πίστα των Μεγάρων που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την περίσταση σε μια μικτή διαδρομή.

Ίσως σε αυτό να επηρέασε και η τιμή του εισιτηρίου των 10 ευρώ ανά άτομο.

Ford Mustang GT500

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης κερδίζει διαρκώς έδαφος στην παραγωγή αυτοκινήτων, ενώ και η Ford ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να την εκμεταλλευτεί.

Bloodhound SSC

Το Project Bloodhound αναπτυσσόταν από το 2008 μέχρι σήμερα με σκοπό της ομάδας να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά όμως όταν τελείωσαν τα χρήματα όλη η προσπάθεια πήγε χαμένη αφού το πρόγραμμα σταμάτησε.

Volkswagen

Η Volkswagen εντυπωσίασε με τη νίκη της στην ανάβαση Pikes Peak στην οποία συμμετείχε με το ειδικά κατασκευασμένο για αυτή την περίσταση ID R το οποίο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Nissan

Όντας στην παραγωγή από το 2010 έφτασε η στιγμή για τη Nissan να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Juke με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2019.

Toyota

Με αρκετό ενδιαφέρον γύρω από την Toyota θα ξεκινήσει το 2019, καθώς στα μέσα περίπου του ερχόμενου Ιανουαρίου θα αποκαλυφτεί η πολυαναμενόμενη Supra, αλλά και μια πρωτότυπη αγωνιστική της έκδοση.

Opel

Το 2019 η Opel συμπληρώνει 120 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων και στο πλαίσιο των εορτασμών αλλά και του εξηλεκτρισμού της γκάμας θα παρουσιάσει αρκετά μοντέλα του είδους που θα είναι είτε υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτρικά.