Είστε εδώ

Τεχνολογία

BMW: Λύση για μηδενικές εκπομπές μέσα στις πόλεις

του Σωτήριου Χάλλα

Είναι αρκετές οι πόλεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μόλυνση του αέρα στο κέντρο τους και σε κάποιες από αυτές έχουν αρχίσει σταδιακά οι σκέψεις για περιορισμό της κίνησης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης τα επόμενα χρόνια.

Με δεδομένο ότι οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα και όσο δεν υπάρχουν επαρκή δίκτυα φόρτισης αυτό θα συνεχίσει να ισχύει η BMW έχει μία λύση η οποία μπορεί να καλύψει κάποιον τόσο όταν κινείται στο κέντρο μιας πόλης και δε θέλει να μολύνει όσο και όταν θέλει να κάνει κάποιο ταξίδι και δε θέλει να αγχώνεται για την αυτονομία των μπαταριών.

Η λύση που προτείνει η βαυαρική εταιρεία βασίζεται στα plug-in υβριδικά οχήματά της που έχουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 80 χλμ. Πρόκειται για ένα νούμερο το οποίο καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Σύμφωνα, λοιπόν, με την BMW το αυτοκίνητο μέσω του GPS θα αναγνωρίζει πότε μπαίνει στο κέντρο και θα μεταβαίνει αυτόματα σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία ώστε να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί των plug-in υβριδικών μοντέλων δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα ακόμα και αν η πόλη τους απαγορεύσει εντελώς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης αν και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.